Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το AfD εν μέρει ‘επηρεάστηκε έντονα από τη Μόσχα’». Παρουσιάστηκε έκθεση συνταγματικής προστασίας. Οι ψηφοφόροι πρέπει να ρίξουν μια ματιά, προτρέπουν οι αξιωματούχοι. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ΕΕ επιδιώκει την ανεξαρτησία από την Κίνα». Ενώ ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καλωσορίζει τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ στις κυβερνητικές διαβουλεύσεις στο Βερολίνο, η Επιτροπή παρουσιάζει τη στρατηγική της για μια νέα προσέγγιση με το Πεκίνο στις Βρυξέλλες. Τέλος, η Die Welt: «Βερολίνο και Πεκίνο: Απλώς μην δείχνετε μεγάλη εγγύτητα». Κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού, γίνεται σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στερείται ξεκάθαρης στρατηγικής.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Χάντερ Μπάιντεν συμφωνεί να δηλώσει ένοχος». Ο γιος του προέδρου έρχεται σε συμφωνία για τα φορολογικά αδικήματα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Δύσκολοι καιροί: Ο γιος του προέδρου παραδέχεται τις κατηγορίες». Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε ένοχος για φοροδιαφυγή. Τέλος η Washington Post: «Ο Χάντερ Μπάιντεν φτάνει σε συμφωνία για την υπόθεση φοροδιαφυγής και οπλοκατοχής». Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μετανάστευση: Η Αριστερά προωθεί τις προτάσεις της». Μακριά από τις απάτες της κυβέρνησης, των Ρεπουμπλικάνων και της Λεπέν, τα κόμματα της συμμαχίας Nupes υποστηρίζουν μέτρα ριζικά διαφορετικά, κάνοντας τους ξένους όχι μια απειλή αλλά μια λύση. Στη Libération διαβάζουμε: «Η Αμερική απέναντι στο ‘ναρκωτικό των ζόμπι’». Βυθισμένη σε μια συνοικία της Φιλαδέλφια κατοικημένη από σιλουέτες καταβεβλημένες από την ξυλαζίνη, ένα αναισθητικό για ζώα που το «σουτάρουν» ακόμα και στη μέση του δρόμου. Η επιδημία αυτή ανησυχεί τη χώρα. Τέλος, η Le Figaro: «Πώς η αγορά του χαλάλ κερδίζει έδαφος στη Γαλλία». Έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1980 στο εμπόριο, αυτή η μουσουλμανική πιστοποίηση επιβλήθηκε σε σημείο να αντιπροσωπεύει σήμερα τζίρο της τάξης των 7 δισ. ευρώ.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Προηγούμενες ανησυχίες για το υποβρύχιο που αγνοείται στον Τιτανικό». Τα χτυπήματα στα τοιχώματα αυξάνουν τις ελπίδες για διάσωση αλλά οι πιθανότητες είναι στο 1%, λένε οι ειδικοί. Έχουν μείνει λιγότερες από 40 ώρες οξυγόνου. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι εκκλήσεις για διάσωση από τη ‘βόμβα στεγαστικών’ διχάζει τους Τόρις». Οι Συντηρητικοί διαφωνούν για το αν η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το lockdown τραυμάτισε μία γενιά, λέει ειδικός». Σε έρευνα για τις συνέπειες της πανδημίας αποδεικνύεται ότι οι νέοι υποφέρουν, ενώ τα κορίτσια έχουν όλο και περισσότερες διατροφικές διαταραχές.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο πρόεδρος εναντίον των φοροφυγάδων». Μετά τις διακηρύξεις της πρωθυπουργού και εκείνες του υπουργού Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο, τα λόγια του Ματαρέλα: “Οι φόροι πρέπει να είναι συνταγματικοί”. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η φοροδιαφυγή που κλέβει 1.700 ευρώ κατά κεφαλή». Η γνώμη του Ματαρέλα για τους φόρους: “Πρέπει να ακολουθούμε το Σύνταγμα”. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι-Μακρόν: ‘Τώρα συνεργαζόμαστε’». Η πρωθυπουργός στο Παρίσι για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Expo2030. Τέλος, η Corriere della Sera: «Αφίξεις και ΕΕ, συμφωνία με το Παρίσι». Μελόνι: εγώ και ο Μακρόν δεν είμαστε παιδιά που παίζουν.
Στην El Pais διαβάζουμε: «Το Λαϊκό κόμμα χάνει την Εξτρεμαδούρα μετά τη συμφωνία με το Vox σε όλη την Ισπανία». Η δεξιά δεν συμπράττει με την ακροδεξιά στη συγκεκριμένη κοινότητα, παρά το γεγονός ότι το έχει κάνει σε όλη την υπόλοιπη Ισπανία. Και η El Mundo: «Το Λαϊκό κόμμα ρισκάρει την Εξτρεμαδούρα για να ‘ενισχύσει το κέντρο’ στις εκλογές του Ιουλίου». Οι σοσιαλιστές προεδρεύουν στη Βουλή, καθώς η τοπική ηγέτιδα του Λαϊκού κόμματος, Μαρία Γουαρδιόλα, αρνείται να συμπράξει με τους ακροδεξιούς του Vox.