Διεθνής Τύπος: «Μεταξύ φόβου και θλίψης οι Ρώσοι – Συνελήφθησαν 400 άτομα»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ναβάλνι». Οι συγγενείς του Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπορούν να δουν τη σορό του. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μεταξύ φόβου και θλίψης οι Ρώσοι». Ενώ οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ναβάλνι πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα, έχουν ήδη συλληφθεί σχεδόν 400 άτομα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Είχαν ελάχιστη βοήθεια από τη Δύση». Μετά από σκληρή άμυνα, η Ουκρανία έπρεπε να εγκαταλείψει τη μάχη στην πόλη Αβντίιβκα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Θα λυγήσει ο Τραμπ μετά από τα βαριά πρόστιμα;». Ο πρώην πρόεδρος, που θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά από πολλές αποφάσεις εναντίον του.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ρισκάρουν τη σύλληψη για να θρηνήσουν τον Ναβάλνι». Χιλιάδες διαδηλωτές από πολλές χώρες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν στη Ρωσία. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ πρέπει να πληρώσει 355 εκατομμύρια δολάρια». Νέο χτύπημα στη νομική υπόθεση που θέτει σε κίνδυνο την αυτοκρατορία της ακίνητης περιουσίας του.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Πούτιν κατηγορείται ότι αποκρύπτει στοιχεία για το πού βρίσκεται η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι». Η οργή για τον θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου αυξάνεται στη Ρωσία. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Τα θύματα εγκλημάτων περιμένουν έως και πέντε χρόνια για να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους». Ο αριθμός των ατόμων που κρατούνται χωρίς να έχουν δικαστεί ή καταδικαστεί έχει αυξηθεί σε 16.200.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μυστήριο με τον θάνατο του Ναβάλνι». Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή «Πολικός Λύκος».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Σε έναν ανασφαλή κόσμο ξεκινάει ο επανεξοπλισμός: Οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται κατά 9%». Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα και η ένταση με την Κίνα αυξάνουν το κόστος των στρατιωτικών δαπανών.

Δείτε επίσης:

Κασιμάτη υπέρ Κασσελάκη: «Το κόμμα ανήκει πρώτα στα μέλη όχι στη συλλογική ηγεσία»

Προεκλογική εκστρατεία Ανδρουλάκη με λεφτά της ΕΕ

Βαθιές ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τις μεγαλύτερες απώλειες ο Ανδρουλάκης

Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ για να «σπάσει» η κατάληψη της Νομικής (Video)

Χειροκροτήστε τον Αρειο Πάγο (κλαπ-α, κλαπ-α)