Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Συντάξεις: τα συνδικάτα εξηγούν στη “Libe” 8 λόγους να πει κανείς όχι». Επί τη ευκαιρία της πρώτης μεγάλης μέρας κινητοποιήσεων κόντρα στη μεταρρύθμιση που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64, οχτώ ηγέτες δίνουν με λεπτομέρειες την αντίθεσή τους στο νόμο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Συντάξεις: ο Μακρόν και το ‘τεστ’ της κινητοποίησης». Αυτή η Πέμπτη είναι η πρώτη μέρα της απεργίας των συνδικάτων, και αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές του γάλλου προέδρου. Τέλος, η Le Figaro: «Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση: το μπρα-ντε-φερ ξεκινά». Αυτή την Πέμπτη, μετά από κάλεσμα ενός ενιαίου μετώπου, οι Γάλλοι θα κατέβουν στο δρόμο για να αντιδράσουν στη ρύθμιση των συντάξεων.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Σολτς: Νέα όπλα μόνο μαζί με συμμάχους». Ο Στόλτενμπεργκ υπόσχεται περισσότερα όπλα, ενώ ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών πέθανε σε δυστύχημα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς και ο Μπάιντεν παλεύουν με το ζήτημα των τανκ». Ο καγκελάριος φαίνεται πως είναι έτοιμος να παραδώσει το «Leopard 2» στην Ουκρανία. Αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παράσχει άρματα μάχης. Τέλος, η Die Welt: «Στο Νταβός, ο Σολτς προωθεί τη Γερμανία ως επιχειρηματικό κέντρο». Ο καγκελάριος επαινεί την ενεργειακή του πολιτική – δεν δίνει ξεκάθαρη υπόσχεση όμως για άρματα μάχης στην Ουκρανία.
Στις ΗΠΑ, oι New York Times γράφει: «Οι ΗΠΑ χαλαρώνει τη στάση της στη βοήθεια προς το Κίεβο για τη στοχοποίηση της Κριμαίας». Μια τολμηρή στροφή σχετικά με τη βοήθεια, εκτιμά η εφημερίδα. Η απειλή σε σημαντική βάση του Πούτιν ίσως δώσει το πλεονέκτημα στην Ουκρανία, στις συνομιλίες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το δολάριο γλιστρά καθώς οι διεθνείς επενδυτές κατεβάζουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed». Το δολάριο πέφτει σε χαμηλά επίπεδα 7μήνου, ενώ οι τάσεις στο εμπόριο αντιστράφηκαν. Τέλος η Washington Post: «Το στρώμα πάγου της Γροινλανδίας στο θερμότερο επίπεδο εδώ και 1.000 έτη». Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν ήδη εκείνες του 20ου αιώνα, οι ερευνητές προειδοποιούν για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα χρήματα του προγράμματος εξισορρόπησης πηγαίνουν προς τα νοτιοανατολικά παρά στο κόκκινο τείχος». Βουλευτές κατηγορούν το Σούνακ ότι απογοητεύει τις κοινότητες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Νοσοκομειακοί και προσωπικό ασθενοφόρων αναμένεται να κάνουν απεργία δίχως προηγούμενο». Οι επικεφαλής των νοσοκομείων του NHS λένε ότι τα πάντα θα σταματήσουν στις 6 Φεβρουαρίου. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο πρώην υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις προειδοποιεί: Κάνε πίσω Μπόρις… αλλιώς καταδικάζεις τους Τόρις σε 10 χρόνια αφάνειας». Η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον κινδυνεύει να κοστίσει μια πανωλεθρία στις εκλογές, όπως το 1997, προειδοποιεί ο πρώην υπουργός. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ντάισον: Ηλίθιες, κοντόφθαλμες πολιτικές κρατούν πίσω την οικονομία». Η ανάπτυξη είναι τώρα μια βρώμικη λέξη για τη Ντάουνινγκ Στριτ, λέει ο επιχειρηματίας, καθώς προτρέπει τη Βρετανία να κόψει τη γραφειοκρατία για να ξεπεράσει την αδράνεια του κορονοϊού.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Όρια υποκλοπών. Νόρντιο, χαστούκι στην αντιμαφία». Ο υπουργός Δικαιοσύνης προκαλεί τους δικαστές που μάχονται εναντίον των συμμοριών και απειλεί να πατάξει τις αξιολογήσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τις έρευνες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μεσίνα Ντενάρο: “Δεν μετανιώνω”» Νόρντιο: «θα κόψουμε τις υποκλοπές, δεν θα σταματήσουμε». Είναι όμως μια σύγκρουση με τους συμμάχους και τους δικαστές. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αυτονομία, τα πρώτα διακυβεύματα». Σύνοδος κορυφής της πλειοψηφίας για τον φεντεραλισμό: ίδια διαδικασία για την πρωτεύουσα της Ρώμης και τον προεδρισμό. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η φωλιά του αφεντικού και τα νέα μυστήρια». Βρέθηκε ένα καταφύγιο: κοσμήματα, σημειώσεις και άδεια κουτιά, φαίνεται ότι κάτι έχει αφαιρεθεί.
Στην Ισπανία, η El País φιλοξενεί συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος λέει ότι: «Η απάντηση στον πόλεμο είναι μια αληθινά δυνατή Ευρώπη». Ο γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι «το σύστημα βρίσκεται σε μια θεμελιώδη κρίση: δημοκρατική, οικονομική και τεχνολογική». Και η El Mundo: «Στον πόλεμο δεν υπάρχουν ατυχήματα». Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερό του κατέπεσε. Ο Ζελένσκι θρήνησε τα 14 θύματα της συντριβής στο φόρουμ του Νταβός, κάνοντας παράλληλα έκκληση για έρευνα και ενίσχυση με Leopard από τη Γερμανία.