Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι διαμαρτυρίες για τη δημόσια Υγεία κατακλύζουν τη Μαδρίτη». Η διαδήλωση ενώνει 250.000 άτομα, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, σε μια κατακραυγή ενάντια στην Αγιούσο. Και η El Mundo: «Μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη για τη δημόσια Υγεία». Ισπανοί πολίτες διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της χώρας κόντρα στις επιλογές της κυβερνήτριας της τοπικής κυβέρνησης, και μέλος του Λαϊκού κόμματος, Ισαμπέλ Αγιούσο.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Κερδισμένος πρώτος γύρος». Το διασυνδικαλιστικό κίνημα κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της αύξησης των δυνάμεων που κινητοποιούνται κόντρα στο σχέδιο της κυβέρνησης. Το επόμενο αποφασιστικό βήμα είναι η απεργία στις 7 Μαρτίου. Στη Libération διαβάζουμε: «Μια εβδομάδα μετά το σεισμό:”Μόνοι μας, με τους νεκρούς μας στα χέρια”». Η απόγνωση και ο θυμός μεγαλώνουν στις πληγείσες ζώνες, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 50.000, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Σε Τουρκία και Συρία, οι πληγές ενός σεισμού».Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, οι νεκροί είναι περισσότεροι από 20.000. Τέλος, η Le Figaro: «Συντάξεις: η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, παρά τις κινητοποιήσεις». Κυβέρνηση και συνδικάτα εμμένουν στη θέση τους, ενώ αυτή τη Δευτέρα ανοίγει νέος κύκλος διαλόγου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο οποίος αναμένεται να είναι θυελλώδης.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Βέγκνερ θέλει να ηγηθεί της κυβέρνησης του Βερολίνου». Ο υποψήφιος του CDU αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνομιλίες με το SPD και τους Πράσινους. Η Αριστερή συμμαχία είχε την πλειοψηφία στις εκλογές για το κρατίδιο του Βερολίνου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το CDU είναι η ισχυρότερη δύναμη στο Βερολίνο». Στις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Ένωση κερδίζει στην πρωτεύουσα. Η υποψήφια του SPD Φραντσίσκα Γκιφέι πρέπει να ανησυχεί για σημαντικές απώλειες, αναφέρει η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Το CDU θριαμβεύει στις εκλογές στο Βερολίνο». Ωστόσο, ο συνασπισμός κόκκινο-πράσινο-κόκκινο (SPD-Αριστερά-Πράσινοι) θα μπορούσε να συνεχιστεί.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο αμερικανικός στρατός καταρρίπτει τέταρτο αντικείμενο μεγάλου υψομέτρου». Οι ΗΠΑ κατέρριψαν τέταρτο ιπτάμενο αντικείμενο την Κυριακή, που πέταγε στα 20.000 πόδια πάνω από τη λίμνη Χιούρον, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στον εναέριο χώρο της χώρας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Αντικείμενα στον ουρανό προκαλούν ανησυχία στο έδαφος». Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν τέταρτο αεροσκάφος μέσα σε εννιά μέρες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Τα μπαλόνια της Κίνας περνούν στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν πολύ συχνά». Οι αξιωματούχοι του νησιωτικού κράτους θεωρούν ότι τα μπαλόνια χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς λόγους, ενώ οι ΗΠΑ αναζητούν τα συντρίμμια του καταρριφθέντος μπαλονιού. Τέλος η Washington Post: «Η Ουκρανία ετοιμάζει τις άμυνές της σε όλα τα μέτωπα». Η αναμενόμενη ρωσική επίθεση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε στο τεράστιο μέτωπο του πολέμου.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι εταιρείες ύδατος θα γλιτώσουν την απειλή των προστίμων ύψους £250 εκατομμυρίων». Οι υπουργοί κατηγορούνται ότι σπαταλούν χρόνο και χρήμα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το Εργατικό κόμμα καταδικάζει τον ‘κατάλογο της σπατάλης’ στις ‘πιστωτικές κάρτες’ της κυβέρνησης». Ταξίδια και γεύματα πολυτελείας ανάμεσα στα τεμάχια που έχουν χρεωθεί στο φορολογούμενο, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύει η εφημερίδα. Στον Independent διαβάζουμε: «Το διοικητικό συμβούλιο του BBC θα διαβουλευτεί για το μέλλον του προέδρου καθώς η υπόθεση ‘μετρητά για τον Μπόρις’ βαραίνει την ατμόσφαιρα». Η θέση του προέδρου του BBC, Ρίτσαρντ Σαρπ, κρέμεται από μια κλωστή καθώς οι αξιωματούχοι ετοιμάζονται να συζητήσουν για το μέλλον του στο τιμόνι της επιχείρησης, μετά από μια καταδικαστική κοινοβουλευτική έκθεση σχετικά με το ρόλο του στην εξασφάλιση δανείου £800.000 για τον Μπόρις Τζόνσον. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αναθεώρηση της βρετανικής ασφάλειας σχετικά με τα κινεζικά μπαλόνια». Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας εργάζεται με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την απειλή εν μέσω φόβων ότι μπαλόνια έχουν ήδη πετάξει πάνω από το έδαφος της χώρας.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μπερλουσκόνι ενάντια σε Μελόνι για Ζελένσκι και Rai». O αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια ανέφερε ότι: «Ως πρωθυπουργός δεν θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με τον ουκρανό πρόεδρο, δεν έπρεπε να επιτεθεί στο Ντονμπάς». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Μπερλουσκόνι μιλάει, η Μελόνι τρέμει». Χάος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ το παλάτι Κίτζι λέει ότι η γραμμή για το ουκρανικό δεν αλλάζει. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ενέργεια, αυτόνομοι μέσα στο έτος». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αντόλφο Ούρσο λέει ότι η συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν θα συμβάλει στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται στον Ζελένσκι». “Δεν του μιλάω”, αναφέρει ο καβαλιέρε, ενώ το Δημοκρατικό κόμμα ρωτά αν η Μελόνι είναι σύμφωνη. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι στηρίζει το Κίεβο.