Στη Βρετανία, δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Ο Τζόνσον κατηγορείται ότι παραπλάνησε τις ελεγκτικές αρχές σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματος». Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι ο βρετανός πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ίδιο του τον σύμβουλο για θέματα δεοντολογίας σχετικά με την ανακαίνιση της οικίας του, πράγμα που μπορεί να του κοστίσει αποβολή από την βουλή των Κοινοτήτων. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Ο λόρδος Γκάιντ έτοιμος να παραιτηθεί για το διαμέρισμα του πρωθυπουργού». Ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Κρίστοφερ Γκάιντ, ήταν στο χείλος της παραίτησης την Πέμπτη, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το κόστος της ανακαίνισης της επίσημης κατοικίας του. Οι Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Δημοσκοπικό πλήγμα για τους Τόριδες καθώς η εμπιστοσύνη στον Τζόνσον πέφτει». Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων αμφισβητούν την ακεραιότητα του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος αντιμετωπίζει εσωκομματικές αντιδράσεις για τα πάρτι και τα περιοριστικά μέτρα. Τέλος, ο Independent: «Η Σιένα Μίλερ αποκαλύπτει τον εφιάλτη που έζησε από το σκάνδαλο των υποκλοπών». Η ηθοποιός αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη αφού κέρδισε σημαντικές αποζημιώσεις από τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες του ομίλου News Group.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η επιτροπή αντιτραστ τιμωρεί την Amazon». Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου πρέπει να πληρώσει 1,13 δις πρόστιμο στις αρχές για διακριτική μεταχείριση των πωλητών στην πλατφόρμα του και για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ασπίδα από την κυβέρνηση για τους λογαριασμούς». Η κυβέρνηση προσθέτει ένα επιπλέον δισεκατομμύριο στην αντιμετώπιση των αυξήσεων σε αέριο και ρεύμα που θα αρχίσουν να «δαγκώνουν» από του χρόνου. Η Corriere de la Sera έχει κύριο τίτλο σήμερα: «Ένα δισεκατομμύριο για τους λογαριασμούς». Η κυβέρνηση παίρνει επιπλέον μέτρα, συνολικού ύψους 3,8 δις, για να αναχαιτίσει την αύξηση του κόστους της ενέργειας στα νοικοκυριά. Τέλος, η Il Messaggero: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού επεκτείνεται». Με τα κρούσματα να αυξάνονται, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης επεκτείνονται μέχρι το Απρίλιο. Παράλληλα τα νοσοκομεία πιέζονται και οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας κινδυνεύουν να μπουν σε κίτρινο συναγερμό.
Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Κορονοϊός: η στρατηγική τεστ των παιδιών υπό αμφισβήτηση». Η μέθοδος ελέγχου των παιδιών στα σχολεία αποδεικνύεται αναποτελεσματική καθώς έρχεται το 5ο κύμα της πανδημίας. Στην Le Figaro διαβάζουμε: «Τέσσερις μήνες από τις εκλογές, η αριστερά βρίσκεται σε αδιέξοδο». Η πρόταση της υποψήφιας με το Σοσιαλιστικό κόμμα Ανν Ινταλγκό για κοινή κάθοδο στις εκλογές μαζί με τους άλλους υποψήφιους της Αριστεράς απορρίφθηκε, αποκαλύπτοντας την αδυναμία της γαλλικής Αριστεράς. Libération: «Ο Μακρόν σε καμπάνια: ‘εγώ, ο πρόεδρος της Ευρώπης’». Τέσσερις μήνες μακριά από τις εκλογές ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την Πέμπτη τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου. Τέλος, η Humanité: «Το διπλό ‘εγώ’ του Μακρόν». Ο ένοικος των Ηλυσίων θέλει να εκμεταλλευτεί την γαλλική προεδρία της ΕΕ για να προωθήσει την καμπάνια του για τις εκλογές του 2022.
Στη Γερμανία, η νέα κυβέρνηση θέλει να φέρει αλλαγές στο δημόσιο. Η Die Welt γράφει σχετικά: «Πώς η κυβέρνηση ‘φανάρι’ θέλει να τελειώσει την χρηματοδότηση της Εκκλησίας». Τα κόμματα του συνασπισμού θέλουν να ενεργοποιήσουν μια αρμοδιότητα που τους δίνεται από το Σύνταγμα και να αντικαταστήσουν εκατομμύρια από τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Αυτό θα αποτελούσε μια επανάσταση, εκτιμά η εφημερίδα. Στην Frankfurter Allgemeine Zeitung διαβάζουμε: «Σολτς: βραχυπρόθεσμοι περιορισμοί, αν παραστεί ανάγκη». Οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων συναντιούνται με το νέο καγκελάριο. Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ ταξιδεύει σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Τέλος, η Süddeutsche Zeitung: «Πούτιν και Μπάιντεν εκνευρίζουν την Ευρώπη». Οι δύο πρόεδροι συμφωνούν στο διάλογο για να αποκλιμακώσουν την κρίση στην Ουκρανία. Η ανησυχία αυξάνεται στην ανατολική Ευρώπη ενώ η Μόσχα απαιτεί μεγάλες υποχωρήσεις.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ θα επενδύσει 3 δις στην αναμόρφωση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία». Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στα εργοστάσια για να κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και η El Mundo: «Ο εισαγγελέας ερευνά τις κατηγορίες για μηνύματα μίσους στην οικογένεια Κανέτ». Οι αρχές ερευνούν τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα κατά της οικογένειας Κανέτ που κέρδισε στα δικαστήρια το δικαίωμα ο γιός τους, που πηγαίνει σε σχολείο στην Καταλωνία, να διδάσκεται το 25% της ύλης στα καστιλιάνικα.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι επικεφαλής των εταιρειών ξεπουλάνε καθώς οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων ανεβαίνουν». Ηγέτες και ιδρυτές εταιρειών πουλάνε τις μετοχές με πρωτοφανή ρυθμό, καθώς οι αξιολογήσεις των εταιρειών αυξάνονται και οι νόμοι για τη φορολογία αναμένεται να αλλάξουν. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Είτε είσαι πολίτης είτε όχι, ψηφίζεις στις εκλογές της Νέας Υόρκης». Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δίνει δικαιώματα ψήφου σε νόμιμους μετανάστες, πράγμα που πιθανότατα θα λυθεί τελικά δικαστικώς. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Οι ΗΠΑ βάζει στην μαύρη λίστα την κινέζικες τεχνολογικές εταιρείες για το ρόλο τους στην καταπίεση των Ουιγούρων». Οι ΗΠΑ θα βάλουν την Sense Time, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, στην μαύρη λίστα των επενδύσεων. Η κίνηση έρχεται στο πλαίσιο της επικέντρωσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος, οι New York Times: «Μια ‘συνομωσία’ με φτερά, και κλείσιμο ματιού». Ο νεαρός Πίτερ Μάκιντοου ξεκίνησε μια παρωδία θεωρίας συνωμοσίας, λέγοντας ότι τα πουλιά δεν είναι αληθινά παρά drones της αμερικανικής κυβέρνησης που τα χρησιμοποιεί για να κατασκοπεύει τους πολίτες, με σκοπό να σατιρίσει τις υπόλοιπες θεωρίες που κατακλύζουν το διαδίκτυο.