Διεθνής Τύπος: Κυβερνο – πειρατεία στην Ιταλία, υγειονομικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών σε κίνδυνο

Διεθνής Τύπος: Κυβερνο – πειρατεία στην Ιταλία, υγειονομικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών σε κίνδυνο

Στην Ιταλία, μια κυβερνο-επίθεση έχει παραλύσει το σύστημα εμβολιασμών στη Ρώμη. Η La Repubblica γράφει σχετικά: «Κυβερνο-πειρατές, εκβιασμός στην Ιταλία». Παρέλυσαν όλοι οι σέρβερ για την Υγεία στο Λάτιο, με τα ραντεβού για εμβόλιο και οι επισκέψεις σε ιατρεία να αναβάλλονται για μετά τα μέσα Αυγούστου. Υπάρχει ο φόβος ότι αν δεν ενδώσουν οι αρχές, τα κλεμμένα δεδομένα θα πωληθούν σε τρίτους. Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Οι χάκερ επιβραδύνουν την εμβολιαστική εκστρατεία». Η διαδικτυακή επίθεση στον σέρβερ με τα υγειονομικά δεδομένα του Λάτιου εμποδίζει τα καινούρια ραντεβού για εμβολιασμό. Μπλοκαρισμένες είναι και άλλες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ κινδυνεύουν εκατομμύρια δεδομένα. Και η Corriere de la Sera για το ίδιο θέμα: «Το Λάτιο όμηρος των χάκερ». Μπλοκαρίστηκε από την επίθεση το λογισμικό για τα εμβόλια. Ο πρόεδρος της περιφέρειας Λατίου, Νίκολα Τζινγκαρέτι λέει ότι «είναι μια πράξη τρομοκρατίας, δεν θα πληρώσουμε». Τέλος, η La Stampa σε διαφορετικό μήκος κύματος, γράφει: «Πολύ λίγοι οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι». Ο Ντράγκι λέει στα συνδικάτα αν σεβαστούν τους κανόνες για να αποφύγουν την υποχρέωση του πράσινου πάσου.

Στην Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Η δυσφορία των εφήβων επιδεινώθηκε από την πανδημία». Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας έχουν αυξήσει τις ψυχολογικές διαταραχές στους εφήβους.  Στην Le Figaro διαβάζουμε: «Στην Ευρώπη ένα καλοκαίρι υπό μεγάλη μεταναστευτική πίεση». Όπως κάθε χρόνο, οι χώρες της ΕΕ έρχονται αντιμέτωπες με μαζικές αφίξεις μεταναστών. Στην Γαλλία, η κατάσταση στην Μάγχη δοκιμάζει τις αρχές. Η Libération κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Βηρυτός, ένας χρόνος αργότερα». Κατηγορίες σε πολιτικούς, παραιτήσεις που πέφτουν βροχή, δικαστές που αποσύρθηκαν και ύποπτοι θάνατοι. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι έρευνες για την έκρηξη που κατέστρεψε την καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Τέλος, η Humanité: «Επιχείρηση Αποτοξίνωση». Η εφημερίδα επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τα μεγαλύτερα ψεύδη και ανακρίβειες για τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό.

Στη Βρετανία, το σχέδιο για μια πορτοκαλί λίστα επιτήρησης εγκαταλείπεται μετά τις αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις του τουρισμού αλλά και την παραίτηση της συμβούλου για τις ταξιδιωτικές οδηγίες. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Ο Τζόνσον καταργεί την ταξιδιωτική λίστα επιτήρησης εν μέσω χάους στο συμβουλευτικό σώμα». Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρωθυπουργός καθώς αποκαλύφθηκε ότι η επικεφαλής του Μικτού Κέντρου Βιο-ασφάλειας, Κλερ Γκάρντινερ, παραιτήθηκε. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει για να σώσει τις διακοπές στην Ευρώπη». Αναδίπλωση της κυβέρνησης για την πορτοκαλί λίστα επιτήρησης μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Οι Times έχουν σήμερα κύριο τίτλο: «Πηγαίνετε στα γραφεία αν θέλετε να προχωρήσετε». Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, λέει στους νέους ότι η δουλειά από το σπίτι μπορεί να πληγώσει τις καριέρες τους. Τελος, ο Independent: «Η κυβέρνηση θα μειώσει τους ανθρώπους που θα πρέπει να απομονωθούν». Αλλαγές έγιναν στην εφαρμογή για την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ώστε να ελαττωθεί ο αριθμός των πολιτών που αναγκάζονται να υποστούν καραντίνα.

Στην Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στην κοιλάδα του Αρ». Η εισαγγελία ερευνά τις υποθέσεις θυμάτων που ενδέχεται να ειδοποιήθηκαν πολύ αργά. Ο Άρμιν Λάσετ υπόσχεται γρήγορη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Προσφορά εμβολιασμού για όλους τους νέους». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια πηγαίνουν ένα βήμα μακρύτερα τις συστάσεις της επιτροπής εμβολιασμού και θέλει να ανοσοποιήσει όσο περισσότερους νέους ηλικίας 12 με 17 ετών είναι δυνατό. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να λάβουν την ενισχυτική δόση. Τέλος, η Die Welt: «Όλα τα ομόσπονδα κρατίδια τώρα προσφέρουν εμβόλια στα παιδιά». Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, αποφασίζει για τις δόσεις στους έφηβους, χωρίς η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμών να έχει προτείνει κάτι τέτοιο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ προσφέρει περισσότερα εκατομμύρια και μεταφορές χωρίς να πείθει την καταλανική κυβέρνηση». Η κυβέρνηση της Καταλωνίας θεωρεί ανεπαρκείς τις συμφωνίες για τις επιχορηγήσεις που επετεύχθησαν. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση θάβει την ποινή που εξασφαλίζει το 25% των ισπανικών». Αποφεύγεται η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου και η κυβέρνηση ορίζει άλλους τρόπους επικράτησης των καστιγιάνικων και των καταλανικών. Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι οι αυτόνομες κοινότητες θα καθορίσουν την ισορροπία ανάμεσα στις διαλέκτους, και δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Οι ΗΠΑ πετυχαίνουν τον εμβολιαστικό στόχο του Μπάιντεν αργά». Το 70% των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, ενώ παράλληλα ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την πρόσβαση στον χώρο δουλειάς. Στην Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η πανδημία κοστίζει ακριβά στην οικονομική ανάκαμψη της Ασίας». Οι προστατευτικοί περιορισμοί και οι αργοί ρυθμοί εμβολιασμών εμποδίζουν την μεταποίηση και τις κινεζικές εξαγωγές. Οι Financial Times έχουν τίτλο: «Η Κίνα σε αγώνα δρόμου για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Δέλτα». Η έξαρση της μετάλλαξης στην πόλη Ναντζίνγκ και σε 14 περιφέρειες, έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινεζικές αρχές.  Τέλος, οι New York Times: «Ο ιός που εξελίσσεται και οι οδηγίες προκαλούν σύγχυση». Η κρίση είναι κάθε άλλο από κοντά στο τέλος της για τις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν.

Documento Newsletter