Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Σούνακ φέρνει τον Κάμερον πίσω από το πουθενά». Ο βασιλιάς δίνει τίτλο στον πρώην πρωθυπουργό για να έχει τη δυνατότητα να μπει στο υπουργικό συμβούλιο. Η απομάκρυνση της Μπρέιβερμαν ενέχει τον κίνδυνο για εκδίκηση από τη δεξιά πτέρυγα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η αιφνιδιαστική επιστροφή Κάμερον σε έναν ανασχηματισμό με υψηλό διακύβευμα». Ο πρώην πρωθυπουργός χρίστηκε υπουργός Εξωτερικών, ενώ η Μπρέιβερμαν απομακρύνθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Στον Independent διαβάζουμε: «Κοίτα ποιος επέστρεψε». Ο Σούνακ απέλυσε την Μπρέιβερμαν, σε μια εκκαθάριση των δεξιών της κυβέρνησης. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η επιστροφή του Κάμερον προκαλεί αντιδράσεις από τους οπαδούς του Brexit». O ανασχηματισμός ωθεί δεξιούς βουλευτές να ταχθούν απέναντι από τον Σούνακ, μετά την απομάκρυνση Μπρέιβερμαν.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Όλο και μεγαλύτερη η γυναικεία φτώχεια». Σε έρευνα για την κατάσταση της φτώχειας, που δημοσιεύεται αυτή την Τρίτη, η επισφάλεια βαραίνει περισσότερο τις γυναίκες. Στη Libération διαβάζουμε: «Νοσοκομείο της Γάζας: ο αδιανόητος στόχος». Περικυκλωμένο από τα άρματα, χωρίς νερό και ρεύμα, αδύνατον να διαφύγεις… Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, που κατηγορείται από το Ισραήλ ότι παίζει σημαντικό ρόλο για τη Χαμάς, ήταν το απόγευμα της Δευτέρας υπό την απειλή μιας επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Πορεία ενάντια στον αντισημιτισμό: μια μεγάλη κινητοποίηση στη Γαλλία». Περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή, ώστε να δείξουν στους Εβραίους της Γαλλίας ότι δεν είναι μόνοι. Τέλος, η Le Figaro: «Μέση Ανατολή: Η διπλωματία του Μακρόν εν αμφιβόλω». Οι εκκλήσεις του γάλλου προέδρου έχουν θολώσει τη διπλωματική στόχευση απέναντι σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Όλο και περισσότερες φωνές τον καλούν να δώσει εξηγήσεις.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σουνάκ φέρνει τον πρώην πρωθυπουργό Κάμερον στο υπουργικό συμβούλιο». Νέος υπουργός Εξωτερικών ο Ντέιβιντ Κάμερον, και ανασχηματισμός μετά την απόλυση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Κάμερον επιστρέφει στη μεγάλη σκηνή». Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας γίνεται ο νέος υπουργός Εξωτερικών. Αντικαθιστά τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση από την απολυμένη υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν. Τέλος, η Die Welt: «Περισσότερες από 100.000 παράνομες είσοδοι φέτος». Σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2022. Οι συνοριακοί έλεγχοι λέγεται ότι μείωσαν την εισροή.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα πλησιάζουν το νοσοκομείο καθώς οι συνθήκες επιδεινώνονται». Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι το νοσοκομείο Αλ Σίφα έχει περικυκλωθεί από τους Ισραηλινούς, που εικάζουν ότι η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Κάμερον επιστρέφει στην πρώτη γραμμή μετά τον ανασχηματισμό που προκάλεσε η απομάκρυνση Μπρέιβερμαν». Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε υπουργός Εξωτερικών. Τέλος η Washington Post: «Ο Νετανιάχου υπερασπίζεται το στρατό εν μέσω πολιορκίας κοντά σε νοσοκομεία». Οι ΗΠΑ δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους για την επίθεση στα νοσοκομεία.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η άρνηση της απεργίας». Ο Σαλβίνι είναι έτοιμος να περιορίσει τη διαμαρτυρία των εργαζομένων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Τώρα ο Σούνακ είναι αναγκασμένος να ξανακαλέσει τον Κάμερον». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Απεργία, το στοπ της επιτροπής Εγγυήσεων». Η κινητοποίηση της Παρασκευής πρέπει να αναμορφωθεί, αναφέρει η επιτροπή ενώ τα συνδικάτα σημειώνουν ότι δεν θα ασπαστούν την προτροπή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Απεργία, το όχι της επιτροπής Εγγυήσεων». Λείπουν οι προϋποθέσεις που θα την χαρακτήριζαν γενική, υπογραμμίζει η επιτροπή. Τα συνδικάτα δεν κάνουν πίσω.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ φωτίζει την αμνηστία». 309 αυτονομιστές και 73 αστυνομικοί θα επωφεληθούν από το νόμο. . Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ σβήνει το 1-O από την Ιστορία, ώστε ο Πουτζντεμόν να επιστρέψει ελεύθερος». Ο νόμος τερματίζει όλες τις αιτίες των «διαδικασιών», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την τρομοκρατία και την κακοποίηση.