Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Λαϊκό κόμμα θάβει την προσφορά της συμφωνίας στο Σοσιαλιστικό κόμμα σε μόλις 24 ώρες». Η πρόεδρος του ΛΚ, Κούκα Γκαμάρα και η Ισαμπέλ Αγιούσο επικαλούνται για άλλη μια φορά τον φόβο της διάλυσης της Ισπανίας. Οι σοσιαλιστές πιστεύουν ότι το ΛΚ προσπαθεί να αποφύγει μια «ξαφνική πτώση» του Φεϊχό. Και η El Mundo: «Η Αγιούσο και ο Μορένο θωρακίζουν τον Φεϊχό και του ζητούν ‘ηγεσία’». Το μαδριλένικο και το ανδαλουσιανό Λαϊκό κόμμα απαιτούν μια ξεκάθαρη στρατηγική ώστε «να αφήσουν το Vox εκτός παιχνιδιού» και να μην μεγαλώσει ο Σάντσεθ στο κέντρο.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ». Περισσότεροι από 170.000 ηθοποιοί και σεναριογράφοι διαμαρτύρονται για την επισφάλεια των επαγγελμάτων τους, εξαιτίας των γιγάντων του streaming και της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης. Στη Libération διαβάζουμε: «Μεσόγειος: στη φωτιά και τη στάχτη». Ελλάδα, Αλγερία, Ισπανία, Ιταλία. Χτυπημένες από έναν καύσωνα-ρεκόρ, οι μεσογειακές χώρες φλέγονται. Δεκάδες θύματα έχουν σημειωθεί ενώ οι αρχές παλεύουν να τα βγάλουν πέρα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ευθανασία: προς ένα νόμο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία». Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει το θέμα παρά την αντίρρηση των οίκων ευγηρίας, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην ιδέα και δεν επιθυμούν να σχετιστεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία με την φροντίδα. Τέλος, η Le Figaro: «Το αφρικανικό παιχνίδι του Πούτιν για να βγει από την απομόνωση». Ο ρώσος πρόεδρος θέλει να καλέσει αυτή την Πέμπτη ένα ρωσο-αφρικανικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, για να διατηρήσει την επιρροή του στην ήπειρο παρά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Πρώτες επιτυχίες στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο». Περαιτέρω προειδοποιήσεις από την πολιτική προστασία στην Ελλάδα. Κριτική στην κυβέρνηση της Αλγερίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Βερολίνο θέλει turbo για διαστολή υδρογόνου». Το φανάρι συμφωνεί σε μια νέα στρατηγική για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων. Σύμφωνα με τα σχέδια, το ένα τρίτο των αναγκών της εταιρείας θα παραχθεί στη Γερμανία. Τέλος, η Die Welt: «Η νέα στρατηγική για το υδρογόνο δεν περιέχει σχεδόν καθόλου απαγορεύσεις». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να εισέλθει στην ενεργειακή εποχή που είναι ανοιχτή στην τεχνολογία.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Fed ανεβάζει τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών». Ο Τζερόμ Πάουελ, διοικητής της κεντρικής τράπεζας, εκτιμά ότι είναι νωρίς ακόμα για να ξέρει αν αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση στη μάχη εναντίον του πληθωρισμού. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Fed αυξάνει τα επιτόκια και αφήνει ανοιχτή την πόρτα και γι άλλες». Το κόστος δανεισμού είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Σύνοδος για την Αφρική: Η μικρή συμμετοχή απογοητεύει τον Πούτιν». Λιγότεροι από τους μισούς ηγέτες που είχαν παραβρεθεί το 2019. Τέλος η Washington Post: «Η συμφωνία του Χάντερ Μπάιντεν σε αναμονή». Το δικαστήριο σταματά την παραδοχή ενοχής, ενώ η δομή της συμφωνίας αμφισβητείται.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι χαμένοι μαθητές του κορονοϊού ‘θα προκαλέσουν μεγάλο κύμα εγκληματικότητας’». Προειδοποίηση για τα ‘παιδιά-φαντάσματα’ που είναι απόντα από τα σχολεία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός πλήττει το κύρος της Βρετανίας με την παραίτηση της προέδρου της NatWest». Στελέχη του City του Λονδίνου είναι δυσαρεστημένα με την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση της στην υπόθεση των λογαριασμών του Φάρατζ. Στον Independent διαβάζουμε: «Πέρα από κάθε σύγκριση: η ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέιντ Ο’Κόνορ πεθαίνει στα 56». Η καλλιτέχνιδα πεθαίνει ενάμιση χρόνο μετά τον έφηβο γιό της. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η NatWest μπορεί να έχει παρανομήσει με τον Φάρατζ». Ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο θα παραιτηθεί υπό την πίεση της υπόθεσης με τους λογαριασμούς του λαϊκιστή πολιτικού.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Φορολογία, το ΔΝΤ απορρίπτει την Ιταλία». Η Μελόνι μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον για να δει τον Τζο Μπάιντεν, ενώ η έκθεση του Ταμείου κάνει λόγο για πολλές φορολογικές αμνηστίες και ότι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν τα κονδύλια στο ταμείο ανάκαμψης. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες, στοπ στο σχέδιο της ΕΕ». Οι επιχειρήσεις ζητούν εργατικά χέρια. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «O Νότος καίγεται ακόμα». Η Μελόνι καταστρώνει σχέδιο ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ακραίο κλίμα, τα πρώτα μέτρα». Φωτιές στο Νότο, επείγουσα κατάσταση στην Σικελία. Το Μιλάνο μετρά τις πληγές του.