Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν και ο Σι μειώνουν την ένταση σε συνάντηση για τη σταθεροποίηση δεσμών». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αποκαταστήσουν την επικοινωνία μεταξύ των στρατών τους, να σταματήσει η παραγωγή φεντανύλ και να ξεκινήσει ο διάλογος για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο ισραηλινός στρατός κάνει επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα». Νωρίτερα, βίντεο λέγεται ότι έδειχναν όπλα σε παιδιατρικό νοσοκομείο, αναφέρει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Σημείο αιχμής: Μπάιντεν και Σι συναντήθηκαν στις ΗΠΑ». Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία των καλών σχέσεων. Τέλος η Washington Post: «ΗΠΑ και Κίνα κινούνται για την αποκατάσταση των στρατιωτικών δεσμών». Οι δύο χώρες αποκαθιστούν τις σχέσεις τους μετά από εντάσεις ετών.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πλημμύρες: ‘Αντιδρούμε πάντα πολύ αργά’». Ενώ το Πα-ντε-Καλαί παλεύει να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό, οι ειδικοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν τα ακραία φαινόμενα. Στη Libération διαβάζουμε: «Αιμομιξία: μετάβαση από το “Σε πιστεύω” στο “Σε προστατεύω”». Σχεδόν τρία χρόνια μετά την κατάθεσή του, ο Αρνώ Γκαλαί, θύμα διπλής αιμομιξίας, επιστρέφει στο έργο της Επιτροπής διερεύνησης σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών (Ciivise), στην οποία συμμετείχε και η οποία πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο πόλεμος στη Γάζα απειλεί να καταρρεύσει την Φατάχ». Η βάση της την παρακινεί να επανασυνδεθεί με τη Χαμάς, όμως η διαφθορά και τα παιχνίδια εξουσίας υπονομεύουν το κόμμα. Τέλος, η Le Figaro: «Οι ανήλικοι πέφτουν στην ισλαμιστική τρομοκρατία». Από τον Ιανουάριο, οι δράστες σε επιθέσεις είναι κάτω των 18 ετών, ανησυχώντας τους ειδικούς.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σούνακ: Έκτακτος νόμος μπορεί να σώσει την πολιτική της Ρουάντα». Ο πρωθυπουργός υπόσχεται να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να απελάσει τους μετανάστες μετά την απόφαση των δικαστών ότι η πολιτική είναι παράνομη. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός υπόσχεται να προχωρήσει με το σχέδιο για τη Ρουάντα μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι είναι παράνομη». Ο Σούνακ σε μια βιαστική συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη είπε ότι θα σταματήσει το «κρυφτούλι» με τις νομικές προκλήσεις και θα περάσει νόμο που θα χαρακτηρίζει τη Ρουάντα ασφαλή χώρα. Στον Independent διαβάζουμε: «Ταραγμένος Ρίσι: Θα αλλάξω το νόμο για να στείλω μετανάστες στη Ρουάντα». Ο Σούνακ ταπεινώθηκε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το σχέδιο απέλασης στη Ρουάντα είναι παράνομο. Τέλος, η Daily Telegraph: «O πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει έκτακτο νόμο για να ξεκινήσει τις πτήσεις για Ρουάντα». Η κίνηση έρχεται μια μέρα μετά την απόρριψη ως παράνομης από το Ανώτατο Δικαστήριο της ναυαρχίδας της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Στον κυβερνητικό συνασπισμό λείπουν 60 δισ. ευρώ από το ταμείο για το κλίμα». Η Καρλσρούη κηρύσσει άκυρο τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Συζήτηση για το φρένο χρέους. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπολείπεται 60 δισεκατομμύριων για την προστασία του κλίματος». Μια μοναδική απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου οδηγεί σε τεράστιο κενό στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Τέλος, η Die Welt: «Από την κυβέρνηση λείπουν 60 δισ. ευρώ». Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανατρέπει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Η εκπληκτική ετυμηγορία είναι ιστορική, εκτιμά η εφημερίδα.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Επίθεση στη δημοκρατία». Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, ο επικεφαλής της εργατικής συνομοσπονδίας Μαουρίτσιο Λαντίνι αναφέρει ότι «ο υπουργός (σ.σ. ο Σαλβίνι) και η επιτροπή εγγυήσεων ανέτρεψαν το Σύνταγμα, τώρα η πρωθυπουργός αποσύρει την καταγγελία». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο κατώτατος μισθός της Μελόνι». Παράλληλα, περνάει η γραμμή Σαλβίνι, η απεργία των συνδικάτων θα κρατήσει τέσσερις ώρες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μπάιντεν-Σι: ‘Μπορούμε να εργαστούμε μαζί’». Χείρα φιλίας στο Σαν Φρανσίσκο, με τον κινέζο πρόεδρο να αναφέρει: «ας μην γυρνάμε την πλάτη». Τέλος, η Corriere della Sera: «Επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας». Οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι είναι κόμβος τρομοκρατών, ενώ το Ιράν διαμηνύει στη Χαμάς ότι δεν θα μπει στον πόλεμο.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Σάντσεθ υπερασπίζεται την αμνηστία για την κυβέρνηση που βάζει φρένο στους ακραίους». Διαβεβαιώνει ότι η απόδοση χάρης στους Καταλανούς «ενισχύει την Ισπανία» μακριά από την καταστροφή του Λαϊκού κόμματος. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ χτίζει τείχος για να γίνει πρόεδρος στη μισή Ισπανία». Ο πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, ανέφερε ότι «η Ιστορία δεν θα σε αμνηστεύσει», απευθυνόμενος στον Σάντσεθ.