Στη Βρετανία, ο Guardian έχει τίτλο: «Η Βρετανία στέλνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, για πρώτη φορά για χώρα της Δύσης». Η Βρετανία γίνεται η πρώτη δυτική χώρα που προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους Storm Shadow ώστε να βοηθήσει το Κίεβο στην πολυαναμενόμενη εαρινή αντεπίθεση. Οι Times γράφουν: «Οι τιμές των τροφίμων ‘αρχίζουν να μειώνονται’». Τα σούπερμαρκετ υπόσχονται ότι τα χειρότερα πέρασαν, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας κατηγορεί το κόστος των λαχανικών για την αύξηση των επιτοκίων. Στον Independent διαβάζουμε: «Στεγαστική αθλιότητα για εκατομμύρια καθώς το επιτόκιο φτάνει το 4,5%». Η προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να πληρώνουν εκατοντάδες λίρες παραπάνω κάθε μήνα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Επιστρέψτε στη δουλειά και θα κόψουμε φόρους κατά 2%». Η κυβέρνηση προτρέπει όσους παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να επιστρέψουν καθώς το εργατικό δυναμικό έχει έλλειψη 400.000 θέσεων.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι μετανάστες συγκεντρώνονται στα αμερικανικά σύνορα καθώς ο κανονισμός από την εποχή της πανδημίας τελειώνει». Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ένα τεράστιο κύμα μεταναστών από το Μεξικό αφού ο περίφημος «Τίτλος 42», που τέθηκε σε ισχύ επίτ Τραμπ, σταματά να ισχύει απόψε τα μεσάνυχτα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η πίεση αυξάνεται στα σύνορα και στην Ουάσινγκτον». Οι μετανάστες συρρέουν στα σύνορα για να ξεφύγουν από την οικονομική καταστροφή και τη βία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για αύξηση των μεταναστευτικών ροών». Η δυνατότητα που έδινε ο νόμος στη συνοριοφυλακή να στέλνει πίσω στο Μεξικό, χωρίς να εξεταστεί η αίτησή τους, όσους αιτούντες άσυλο έφταναν στα σύνορα λήγει απόψε, Παρασκευή 12 Μαΐου, τα μεσάνυχτα. Τέλος η Washington Post: «Κύμα-ρεκόρ από μετανάστες στα σύνορα». Τα παράνομα περάσματα ξεπερνούν τα 10.000, σχολιάζει η εφημερίδα.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Έντονη κριτική για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό». Το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι υπέρ της επιστροφής στον κατά κεφαλήν υπολογισμό. Υπάρχει η απαίτηση για αναβολή επειγόντων προβλημάτων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «50ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους». Το σιδηροδρομικό σωματείο ξεκινά την επόμενη βιομηχανική δράση και δίνει τελεσίγραφο στη διοίκηση. Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των μεγάλων αποστάσεων. Τέλος, η Die Welt: «Επόμενη απεργία των τρένων από την Κυριακή». Η ένωση σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG εξακολουθεί να αρνείται να διαπραγματευτεί την τιμολογιακή προσφορά της Deutsche Bahn. Αντίθετα, όλα τα τρένα θα πρέπει να είναι ακίνητα για περισσότερες από δύο ημέρες, αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα, σχολιάζει η εφημερίδα.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι επιλογές της κυβέρνησης: Η συμφωνία για τα ονόματα». «Ξαφνική καταιγίδα» της Μελόνι σε συνεννόηση με τον Σαλβίνι: ο Πιζάνι αρχηγός της Αστυνομίας κι ο Σέρτζο στη Rai, στο μέλλον. Επικεφαλής στην οικονομική αστυνομία ο Ντε Τζενάρο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο Ζελένσκι στον Πάπα, το ταξίδι για την ειρήνη». Το Σάββατο, ο ουκρανός πρόεδρος θα βρεθεί στη Ρώμη, όπου εκτός από τον Ποντίφικα θα συναντήσει την πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ιταλίας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αστυνομία και οικονομική αστυνομία, οι νέοι ηγέτες». Ο Πιζάνι στη θέση του Τζιανίνι, που θα είναι νομάρχης Ρώμης. Ο Αντρέα Ντε Τζενάρο πηγαίνει στις «κίτρινες φλόγες» της οικονομικής αστυνομίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Βρέθηκε η συμφωνία για τα ονόματα: Πιζάνι στην Αστυνομία». Περνά η γραμμή της πρωθυπουργού, ακόμα και στην οικονομική αστυνομία.
Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Παραίτηση του δημάρχου του Σεν Μπρεβέν: εγκαταλείφθηκε από τη Δημοκρατία». Ενώ έχει δεχθεί απειλές από ακροδεξιούς επειδή ήθελε να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην κοινότητά του, ο δήμαρχος της πόλης -του οποίου το σπίτι δέχθηκε εμπρηστική επίθεση- έχει ζητήσει πολλές φορές τη βοήθεια του κράτους, το οποίο δεν κινητοποιήθηκε. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στο Μπαχμούτ, οι καταστροφές του πολέμου φθοράς». Η φονική και καταστρεπτική μάχη του Μπαχμούτ διαρκεί εδώ και εννιά μήνες και αναμένεται να είναι αποφασιστική στο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τέλος, η Le Figaro: «Χρέος, έλλειμμα: οι άπιαστες υποσχέσεις της Γαλλίας». Η δέσμευση της επιστροφής στο 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα μέχρι το 2027 θεωρείται ομόφωνα πολύ λίγο πιστευτή.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η εκστρατεία της αβεβαιότητας». Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές της 28ης Μαΐου. Η τοπική εξουσία θα αποφασιστεί με μικρή διαφορά. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ γέμισε με εκατομμύρια τις εκλογές της 28ης Mαΐου παρακινούμενος από το Bildu». Εγκρίνει πακέτο κατά της ξηρασίας σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο 12 ώρες μετά την έναρξη της εκστρατείας.