Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Πολωνία δεν θα προμηθεύει άλλα όπλα στην Ουκρανία». Ο πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, αναφέρει ότι πρέπει η χώρα του να εξοπλιστεί καλύτερα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Λιγότερη γραφειοκρατία για μεγάλα έργα». Ανεμογεννήτριες, σιδηροδρομικές γραμμές, διαμερίσματα: Για μήνες, η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση συζητούν πώς μπορούν να επιταχυνθούν σημαντικά κατασκευαστικά έργα. Τώρα υπάρχει μια προσέγγιση. Τέλος, η Die Welt: «Η Πολωνία δεν θέλει πλέον να προμηθεύει την Ουκρανία με νέα όπλα». Κλιμακώνεται η διαμάχη για τις εισαγωγές σιτηρών. Ο Ζελένσκι ακυρώνει τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντούντα και μιλά με τον Σολτς.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποσύρεται, ο μεγαλύτερος γιος του αναλαμβάνει την αυτοκρατορία». Ο εμβληματικός επιχειρηματίας θα αφήσει τις θέσεις του από το Νοέμβριο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο πρόεδρος λέει στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο». Προσπάθεια συγκέντρωσης περισσότερης βοήθειας για την Ουκρανία, ενώ ο ουκρανός πρόεδρος προειδοποιεί για ήττα αν οι βουλευτές δεν δώσουν έγκριση στην οικονομική βοήθεια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Τέλος εποχής καθώς ο Μέρντοκ δίνει τα ηνία της μιντιακής αυτοκρατορίας του στον μεγαλύτερό του γιο». Ο επιχειρηματίας αποσύρεται από πρόεδρος της Fox και της News Corp, ενώ υπόσχεται ότι δε θα σταματήσει να συμβάλει, στα 92 του χρόνια. Τέλος η Washington Post: «Ο Ζελένσκι κάνει έκκληση για βοήθεια σε επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον». Η επίσκεψή του στο Καπιτώλιο έρχεται καθώς η στήριξη προς το Κίεβο αδυνατίζει.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πάμπλο Νερούδα: Το τραγούδι μιας ζωής». Πάνε πενήντα χρόνια που εξαφανίστηκε ο χιλιανός ποιητής, συγγραφέας, διπλωμάτης, κάτοχος Νόμπελ λογοτεχνίας και κομμουνιστής, που αφιέρωσε τη ζωή του στη συγγραφή και στην πολιτική εμπλοκή του. Στη Libération διαβάζουμε: «Ο Πάπας στη Μασσαλία: ‘Σας χαιρετώ, μετανάστες’». Ο Φραγκίσκος, που έχει κάνει το καλωσόρισμα των μεταναστών την αποστολή της θητείας του, φτάνει αυτή την Παρασκευή στη Γαλλία τη στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται όλο και πιο άκαμπτη στο ζήτημα . Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Πάπας στη Μασσαλία εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης». Ο Φραγκίσκος θέλει να τονίσει το πρόβλημα της Μεσογείου και των μεταναστών. Τέλος, η Le Figaro: «Η πολύ πολιτική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μασσαλία». Το στοίχημα αυτής της μετακίνησης έχει σκοπό πάνω από όλα να ευαισθητοποιήσει τις ευρωπαϊκές χώρες για το δράμα των μεταναστών.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο πρωθυπουργός θέλει μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των ικανοτήτων των μαθητών». Οι έφηβοι θα μελετούν περισσότερα μαθήματα για περισσότερες ώρες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οργανώσεις σχεδιάζουν νομική πρόκληση στο Σούνακ για την αναστροφή στις πράσινες πολιτικές». Οι ρυθμιστικές αρχές εκτιμούν ότι οι αλλαγές θα κάνουν πιο δύσκολη την επίτευξη των στόχων. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο ήλιος δύει για τον Ρούπερτ Μέρντοκ καθώς αποσύρεται στα 92». Ο πιο ισχυρός μιντιάρχης του κόσμου παραδίδει τη Sun, τους Times και τη Fox στον γιό του Λάχλαν, μετά από 70 χρόνια πρωτοσέλιδων τίτλων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Χαντ: Οι μειώσεις φόρων είναι ουσιαστικά αδύνατες». Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι η προτεραιότητα της μείωσης στο μισό του πληθωρισμού δεν του αφήνει κανένα περιθώριο ελιγμού.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Συναγερμός για το χρέος στην Ιταλία». Απασχολεί η αύξηση των επιτοκίων, ενώ το δεκαετές ομόλογο έφτασε το 4,53%, το μεγαλύτερο επιτόκιο από το 2013. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Εξοπλίστε μας, αλλιώς θα χάσουμε». Ο Ζελένσκι επισκέπτεται τη Γερουσία και βλέπει τον Μπάιντεν. «Πάγος» από τους Ρεπουμπλικάνους. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «O Μπάιντεν υπόσχεται όπλα στο Ζελένσκι». Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι φρενάρουν τις συμφωνίες για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ζελένσκι: ‘Χωρίς βοήθεια θα χάσουμε τον πόλεμο’». Ο ουκρανός πρόεδρος συναντά τον αμερικανό ομόλογό του, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αμφιβολίες για την οικονομική βοήθεια της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει για το τέλος του έτους την απόσυρση των δημοσιονομικών εκπτώσεων της ενέργειας». Το τέλος των έκτακτων βοηθημάτων θα έχει αντίκτυπο στον πληθωρισμό του 2024, εκτιμά η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Ο Φεράθ επιτίθεται σε επικριτές και ταράζει τις βάσεις για να προστατεύσει την αμνηστία». Ο μηχανισμός του Σοσιαλιστικού κόμματος αποκαλεί τον Γκέρα και τον Γονθάλεθ «άπιστους»