Διεθνής Τύπος: Η Ουκρανία ξεκινά επιθετικές ενέργειες στα ανατολικά – Νέα κινητοποίηση στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Διεθνής Τύπος: Η Ουκρανία ξεκινά επιθετικές ενέργειες στα ανατολικά – Νέα κινητοποίηση στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ουκρανία ξεκινά επιθετικές ενέργειες στο Ντονμπάς». Το Κίεβο διαψεύδει τη ρωσική αναφορά για μεγάλες απώλειες. Οι στρατιωτικές εκτιμήσεις της Μόσχας κάνουν λόγο για απόσπαση της προσοχής από το Μπαχμούτ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το δικαστήριο της ΕΕ ανατρέπει τη δικαστική μεταρρύθμιση της Πολωνίας». Το Λουξεμβούργο κρίνει ότι το σχεδιαζόμενο πειθαρχικό όργανο παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης βρίσκεται σε κίνδυνο – παρά τις διορθώσεις που έχει κάνει η Βαρσοβία. Τέλος, η Die Welt: «Μισθοφόροι της Wagner συλλαμβάνουν έναν ρώσο αξιωματικό». Σύγχυση στο μέτωπο κοντά στο Μπαχμούτ. Ο διοικητής αντικρούει την αναφορά από τη Μόσχα. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «H Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη επίθεση εδώ και μήνες». Οι μηχανοκίνητες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν την ευρύτερη επίθεση εδώ και μήνες σε ρωσικές θέσεις, είπε η Μόσχα τη Δευτέρα, καθώς η προετοιμασία του Κιέβου για την αντεπίθεση φαίνεται να κερδίζει σε δυναμική. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Αμερικανοί αξιωματούχοι εντοπίζουν σημάδια της αντεπίθεσης του Κιέβου». Δεν απασχολεί πλέον την κυβέρνηση το αν θα περάσει τα σύνορα ο πόλεμος. Η Ουκρανία ξεκινά ένα κύμα επιθέσεων στην Ανατολή, πιέζοντας το Ντονέτσκ. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Μακρόν λέει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρωθεί στον Βόρειο Ατλαντικό καθώς αρνείται το φυλάκιο στο Τόκιο». Η αντίσταση του γάλλου προέδρου έχει κωλυσιεργήσει τη δημιουργία γραφείου της συμμαχίας στο Τόκιο, το πρώτο στην περιοχή του Ινδο-ειρηνικού ωκεανού. Τέλος η Washington Post: «Η Ουκρανία κάνει ανατολικές προωθήσεις». Αξιωματούχοι στο Κίεβο αρνούνται ότι γίνεται αντεπίθεση, ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά της απώθησαν επίθεση στο Ντονέτσκ.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αυτή η μεταρρύθμιση δεν πρέπει να εφαρμοστεί». Το διασυνδικαλιστικό όργανο καλεί αυτή την Τρίτη στη 14η μέρα κινητοποίησης για το συνταξιοδοτικό, δύο μέρες πριν από τη συζήτηση της αναίρεσης της μεταρρύθμισης στην Εθνοσυνέλευση. Η εφημερίδα φιλοξενεί τη γραμματέα του CGT, Σοφί Μπινέ. Στη Libération διαβάζουμε: «Βλαντιμίρ Καρά-Μουρζά: Σας γράφω από τις φυλακές του Πούτιν». Ο αντιφρονών που εκτίει 25 χρόνια φυλακή επειδή καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνει έκκληση για μια Ρωσία «απελευθερωμένη από τον Πούτιν». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στεγαστική κρίση: τα μέτρα της κυβέρνησης». Η Ελιζαμπέτ Μπορν πρέπει να τελειώσει αυτή τη Δευτέρα με το Συνταγματικό Συμβούλιο και να ανακοινώσει τα μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε κατοικίες, μέσα σε ένα πλαίσιο αύξησης των φόρων, που δείχνει τα όρια της πραγματικής πολιτικής, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μακρόν επικαλείται την ιστορία για να ξεχαστεί η κρίση». Ο γάλλος πρόεδρος, για να κατευνάσει τα πνεύματα, επισκέπτεται τους τόπους μνήμης. Στο Μον Σεν Μισέλ, απήγγειλε ένα λυρικό ποίημα για τα 1.000 χρόνια του αβαείου.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Δυο χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο, λέει σύμβουλος Τεχνητής Νοημοσύνης». Ειδικός του Σούνακ προειδοποιεί για την απειλή βιολογικών και ιντερνετικών επιθέσεων. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Ουκρανία εντείνει τις επιθέσεις στην πρώτη γραμμή σε μια προφανή αλλαγή στρατηγικής». Οι εικασίες αυξάνονται σχετικά με την εδώ και καιρό αναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο πρωθυπουργός έτοιμος να παρακάμψει τους Λόρδους για το νομοσχέδιο αναχαίτισης βαρκών». Ο Σούνακ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσει τον Κοινοβουλευτικό Νόμο για να προωθήσει τη νομοθεσία.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ουκρανία: η ώρα της επίθεσης». Στην αντεπίθεση βγαίνουν οι Ουκρανοί, σε τρία μέτωπα εναντίον των Ρώσων: Ντονέτσκ, Μπαχμούτ και Μαριούπολη. Αεροπλάνα και τανκς που προμήθευσε η βορειοατλαντική συμμαχία σε δράση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η νομιμότητα κινδυνεύει στο ταμείο Ανάκαμψης». Σήμερα γίνεται η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην τροπολογία που περιορίζει τους ελέγχους. Η Μελόνι αναρωτιέται: «Εγώ αυταρχική;» Και απαντά μόνη της: «Όχι, είμαι αξιόπιστη και φερέγγυα». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ευέλικτη εργασία μόνο για τους ευάλωτους». Η κυβέρνηση έτοιμη να επεκτείνει την πρόβλεψη στο τέλος του Δεκεμβρίου. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο στρατός του Κιέβου στην επίθεση». Η ανακοίνωση των Ουκρανών αναφέρει ότι «έχουμε κερδίσει θέσεις». Και ο Πριγκόζιν κατηγορεί: οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον μας.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ουκρανία περνά στην επίθεση και ανοίγει μια νέα επιθετική φάση κόντρα στη Ρωσία». Το Κίεβο επιβάλει τη σιωπή στη Μόσχα, ενώ ρωσικές δυνάμεις επιβεβαιώνουν τις ήττες στο ανατολικό μέτωπο. Και η El Mundo: «Ο Ζελένσκι ρίχνει τα Leopard στη μάχη: ‘περνάμε στην επίθεση’». Το Κίεβο παίρνει την πρωτοβουλία στον πόλεμο και εκτελεί την πρώτη επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter