Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μεταναστευτικός νόμος: Η μολυσμένη δημοκρατία». Το κυβερνητικό στρατόπεδο συμμαχεί με την ακροδεξιά για την εθνική προτίμηση. Το σχέδιο πρέπει να ψηφιστεί την τελευταία νύχτα, παρά την αντίδραση στο μακρονικό στρατόπεδο. Στη Libération διαβάζουμε: «Με εκλέξατε για να βάλω στοπ στην ακροδεξιά. Αυτή η ψήφος με υποχρεώνει». Αυτά είπε ο Μακρόν στις 24 Απριλίου 2022. Από την άλλη, η Μαρίν Λεπέν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, σημείωσε: «Για τον Εθνικό Συναγερμό, ο μεταναστευτικός νόμος αποτελεί μια ιδεολογική νίκη». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μεταναστευτικός νόμος: η μάχη για την κοινωνική βοήθεια». Στην καρδιά του νόμου είναι οι περιορισμοί για τους ξένους από χώρες εκτός Ευρώπης. Τέλος, η Le Figaro: «Μετανάστευση: ο νόμος περνάει, η μακρονία τρέμει». Το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε στη Βουλή προκαλεί εντάσεις και διχασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Δικαστήριο αποφασίζει ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να συμμετάσχει στον προκριματικό του Κολοράντο». Ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να συμμετάσχει στον προκριματικό εξαιτίας της εμπλοκής του στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι περισσότεροι δεν εγκρίνουν τη στάση Μπάιντεν στη Γάζα, δείχνει έρευνα». Τα αποτελέσματα αφήνουν τον πρόεδρο με μερικές πολιτικά πικρές επιλογές. Τέλος η Washington Post: «Η Αίγυπτος υπό πίεση καθώς οι πρόσφυγες συσσωρεύονται στα σύνορα». Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τις βόμβες των Ισραηλινών.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι ομοσπονδιακές εκλογές πρέπει να επαναληφθούν εν μέρει στο Βερολίνο». Η Καρλσρούη διατάσσει επανάληψη σε 455 εκλογικές περιφέρειες. Νέες εκλογές στις 11 Φεβρουαρίου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Βερολίνο πρέπει να επαναλάβει τις εκλογές τμηματικά». Μετά τις ατυχίες στις ομοσπονδιακές εκλογές, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο διαπίστωσε λάθη στο ένα πέμπτο των εκλογικών περιφερειών της πρωτεύουσας. Ο αντίκτυπος στο Κοινοβούλιο παραμένει διαχειρίσιμος. Τέλος, η Die Welt: «Οι ομοσπονδιακές εκλογές πρέπει να επαναληφθούν τμηματικά». Το Συνταγματικό Δικαστήριο βλέπει εκλογικά λάθη στο Βερολίνο. Οι δικηγόροι επικρίνουν τη μακρά εξέταση.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι ηλικιωμένοι θα πληγούν περισσότερο από τις απεργίες τα Χριστούγεννα». Οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα για το κλείσιμο κλινικών εν μέσω απεργίας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η πίεση αυξάνεται στο Ισραήλ καθώς ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα πλησιάζει τους 20.000». Οι ΗΠΑ φαίνονται ολοένα και πιο απομονωμένες στην αμέριστη στήριξή τους στο Τελ Αβίβ. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πλήγματα στους Χούτι». Πλοία του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας ενώνονται με τον διεθνή συνασπισμό για την προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μεταρρύθμιση ΕΕ, γαλλογερμανικός καταιγισμός». Συμφωνία για το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά η κυβέρνηση φρενάρει. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Συμφωνία για το Σύμφωνο Σταθερότητας». Συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, αυτή την Τετάρτη στο Ecofin. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αναχώρησε ιταλική φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα». Οι Χούτι ανακοινώνουν ότι θα κάνουν ένα πλήγμα κάθε 12 ώρες. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ελπίδες εκεχειρίας στη Γάζα». Το Ισραήλ είναι ανοιχτό σε μια ανθρωπιστική παύση, ψάχνοντας συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους ενάντια στις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα». Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη μια ναυτική αποστολή για την προστασία του εμπορίου στην περιοχή. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ πλήττει τη Σαουδική Αραβία με την Telefonica». Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα μπορέσει να αγοράσει έως και το 10% του κεφαλαίου για να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος.