Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Διαπραγματευτικό χαρτί». Οι διαπραγματεύσεις της Μόσχας και του Κιέβου κατέληξαν στην έξοδο των τραυματισμένων στρατιωτών από το Αζοφστάλ. Παράλληλα, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο ενός κοινού σχεδίου για την άμυνα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Στα χέρια του Πούτιν». Οι στρατιώτες του τάγματος Αζόφ βγαίνουν από το εργοστάσιο χαλυβουργίας. Η ρωσική Δούμα τους χαρακτηρίζει ως ναζιστές εγκληματίες. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Ο Τζεντιλόνι ζητά πλαφόν στην οικονομική στήριξη». Το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι σαφές: ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δικαιολογεί αυξήσεις στα ελλείμματα και τα επιδόματα. Παράλληλα, η Ευρώπη «παγώνει» τις ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις, ενώ η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ ανακοινώνει τη δημιουργία δύο λογαριασμών για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η ώρα της παράδοσης για τη Μαριούπολη». Η πόλη πέφτει στα χέρια των Ρώσων, με το μέλλον των στρατιωτών του τάγματος Αζόφ που παραδόθηκαν να είναι αβέβαιο.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Μπάιντεν δίνει υπόσχεση από το Μπάφαλο: το μίσος δεν θα επικρατήσει». Σε μια ομιλία γεμάτη συναίσθημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τους πολίτες σε εθνική ενότητα εναντίον της ρατσιστικής ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Μπάιντεν καταδικάζει τη λευκή υπεροχή ως ‘δηλητήριο’ στις ΗΠΑ». Ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε την επίθεση στο Μπάφαλο «πράξη τρομοκρατίας», ενώ η εφημερίδα τονίζει ότι η παραγωγή όπλων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι τελευταίοι στρατιώτες παραδίδονται στη μακρυά πολιορκία της Μαριούπολης». Περισσότεροι από 260 στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε έδαφος που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις αφού η Ουκρανία κήρυξε το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης στη Μαριούπολη. Τέλος, οι Financial Times: «Ανακούφιση στην Ουκρανία: οι τραυματίες μεταφέρονται από τη Μαριούπολη». Οι πληγωμένοι ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρονται με λεωφορεία, πάνω σε φορεία, σε ρωσικά ελεγχόμενο έδαφος μετά από σχεδόν τρεις μήνες αιματηρών μαχών στο εργοστάσιο Αζοφστάλ.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μηδενικός Covid, μέγιστη ένταση». Η στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού δοκιμάζει την κινεζική κυβέρνηση στα πρόθυρα του 20ου συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος. Στη Libération διαβάζουμε: «Κλιματική αλλαγή: είναι επείγουσα, λίγο πολύ». Παρά το γεγονός ότι η πρωθυπουργός «είναι ευθέως υπεύθυνη για τον οικολογικό σχεδιασμό», η Ελιζαμπέτ Μπορν είναι αντιμέτωπη με πολλά μεγάλα έργα για τα οποία η Γαλλία ήδη κατηγορείται ότι έχει αφήσει πολύ πίσω. Η Le Monde έχει τίτλο: «Ελιζαμπέτ Μπορν, πρωθυπουργός της συνέχειας». Η 61χρονη απόφοιτος Πολυτεχνείου είναι η δεύτερη γυναίκα που διορίζεται πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Έχει χρηματίσει υπουργός Μεταφορών, Εργασίας και Οικολογικής Μετάβασης, ενώ δεν τρομάζει τη Δεξιά κι ας προέρχεται από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ελιζαμπέτ Μπορν εγκαθίσταται και ο Μακρόν ετοιμάζει τη συνέχεια». Η νέα πρωθυπουργός παίρνει τη θέση της στο Ματινιόν και σχηματίζει, υπό την αιγίδα του Μακρόν, την κυβερνητική ομάδα της, η οποία θα αποκαλυφθεί τις επόμενες μέρες.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός θέλει να μειώσει το μέγεθος της Bundestag». Σχεδιάζεται εκτενής εκλογική μεταρρύθμιση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Σολτς δίδει εγγυήσεις ασφαλείας». Ο καγκελάριος τονίζει ότι η Γερμανία αισθάνεται δεσμευμένη στη Σουηδία και τη Φινλανδία ως μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Τέλος, η Die Welt: «Λάμπρεχτ: Αμφιβολίες για τη νομική βάση για τις πτήσεις με ελικόπτερα». Ήταν νόμιμο να πάρεις τον 21χρονο γιο σου με ελικόπτερο του ομοσπονδιακού στρατού, όπως λέει ο υπουργός Άμυνας; Η έρευνα της Welt δείχνει ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.
Στην Ισπανία, η El País συνεχίζει τις αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των κρυφών ταμείων του Λαϊκού κόμματος, γράφοντας: «Το Εσωτερικών υποστηρίζει μια ψευδή αναφορά του Βιγιαρέχο κατά του αυτονομισμού». Ο επίτροπος της Αστυνομίας Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο σχεδίασε μαζί με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Εσωτερικών, Φρανσίσκο Μαρτίνεθ, τη δημοσίευση σε εφημερίδα μιας αναφοράς εναντίον των ηγετών που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας με ψευδείς ειδήσεις για διαφθορά, εν μέσω της καταλανικής προεκλογικής εκστρατείας. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ στρέφεται στο Κατάρ εν μέσω της κρίσης φυσικού αερίου με την Αλγερία». Ο πρωθυπουργός επιστρατεύει κρατικούς θεσμούς για να τιμήσει τον εμίρη του Κατάρ και να προσπαθήσει να δεσμεύσει ενεργειακούς πόρους βραχυπρόθεσμα.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Σουνάκ αντιμέτωπος με την οργή των Συντηρητικών ώστε να δράσει τώρα για την κρίση διαβίωσης». Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος πιέζουν τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να δράσει τώρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, αύξηση των επιδοτήσεων των λογαριασμών ενέργειας και των επιδομάτων, καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να αγγίξει το 9%. Στους Times διαβάζουμε: «Ο Σουνάκ σχεδιάζει εκπτώσεις σε λογαριασμούς θέρμανσης και φόρους». Οι κινήσεις αυτές αναμένονται το συντομότερο το επόμενο φθινόπωρο, όταν εκτιμάται ότι οι λογαριασμοί μπορεί ακόμα και να έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τόρης βουλευτής κρατείται με την υποψία βιασμού». Συντηρητικός πολιτικός συνελήφθη με την κατηγορία σεξουαλικών επιθέσεων που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια πολλών ετών.