Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση». Η ασθενής κατανάλωση επιβραδύνει την οικονομία. Οι προοπτικές για το 2023 χειροτερεύουν. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Γερμανία διολισθαίνει σε ύφεση». Η οικονομία συρρικνώθηκε ξανά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους – λόγω του πληθωρισμού και των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Και οι προοπτικές παραμένουν θολές. Τέλος, η Bild: «Η Γερμανία σε ύφεση ». Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο .
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Μια συμφωνία είναι κοντά για να αρθεί το πλαφόν χρέους, και να γίνουν περικοπές στις δαπάνες». Οι διαπραγματευτές συζητούν για μια συμφωνία δύο χρόνων, καθώς ο Μακάρθι και ο Μπάιντεν κάνουν λόγο για πρόοδο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι βουλευτές είναι κοντά στο να αυξήσουν το όριο χρέους». Η συμφωνία λέγεται ότι θα έχει διάρκεια 2 χρόνια, ενώ θα τεθούν όρια στις δαπάνες, με εξαίρεση τα ταμεία για στρατιωτικούς και βετεράνους. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Σούνακ αντιμέτωπος με την οργή των Τόρις καθώς οι μετανάστευση φτάνει τις 606.000». Η πίεση στον βρετανό πρωθυπουργό αυξάνεται παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία ασύλου αναφέρει ότι οι ροές μειώνονται σταδιακά. Τέλος η Washington Post: «Ο αρχηγός των Oath Keepers Ρόουντς καταδικάστηκε σε 18 χρόνια». Η τιμωρία για στασιαστική συνωμοσία είναι η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλο κατηγορούμενο στην υπόθεση της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Με το Μακρόν, οι μέρες δυστυχίας». 80 χρόνια μετά το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης. Ο γάλλος πρόεδρος αναφέρεται συχνά στην τηλεοπτική σειρά «Μέρες ευτυχίας», ενώ κάνει τα πάντα να μη νιώσουν χαρά οι Γάλλοι και προσπαθεί να σπάσει κάθε πρόταγμα του Συμβουλίου Αντίστασης, που ιδρύθηκες στις 27 Μάη 1943. Στη Libération διαβάζουμε: «Πέρα από τον Μουρά». Ο τραγουδιστής και ποιητής Ζαν Λουί Μουρά, με τις ρίζες του στην Ωβέρνη, αέναα μεταμορφωνόμενος και αποφασιστικά εκτός συστήματος, πέθανε την Πέμπτη στα 71 του. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν απευθύνει έκκληση κατά του ‘αποπολιτισμού’». Ο γάλλος πρόεδρος παραβρέθηκε στην κηδεία τριών αστυνομικών στο Ρουμπέ. Τέλος, η Le Figaro: «Κλιματικός φόρος: Θα αντισταθεί ο Μακρόν στην αριστερά;». Ο πρόεδρος, καλούμενος από την αριστερά να αυξήσει τους φόρους, αντιτίθεται, προς το παρόν, στην πληρωμή τέλους σε όσους θέλουν να χρηματοδοτήσουν την πράσινη μετάβαση αυξάνοντας τους φόρους.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Μπόνους για τους γενικούς ιατρούς αν οι ασθενείς λάβουν μέρος σε κλινικές δοκιμές». Ένεση £650 εκατομμυρίων για να τονωθεί η ιατρική έρευνα μετά από αρκετές αποτυχίες σε συμμετοχή σε έρευνες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: Η Μπρέιβερμαν σχεδιάζει να απελαύνει 3.000 αιτούντες άσυλο κάθε μήνα». Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει τα σχέδια της υπουργού Εσωτερικών. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα επιτόκια των στεγαστικών εκτοξεύονται προς τα πάνω εν μέσω χάους στα ομόλογα». Το κόστος δανεισμού φτάνει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά από το φιάσκο του μίνι-προϋπολογισμού της Λιζ Τρας, πληγώνοντας τους ιδιοκτήτες.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «ΤηλεΜελόνι». Η πρωθυπουργός βάζει τους ανθρώπους της στη δημόσια τηλεόραση. Η αποχή των Πέντε Αστέρων διευκολύνει τους διορισμούς. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Ευρώπη δίπλα στη Ρομάνια». Η πρόεδρος της Κομισιόν υπόσχεται να βοηθήσει την πληγείσα περιοχή της Ιταλίας με ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ευρωπαϊκά κονδύλια για τις πλημμύρες». Η φον ντερ Λάιεν υπόσχεται στη Μελόνι άμεση βοήθεια για την πληγείσα Εμίλια Ρομάνια. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πλημμύρες, βοήθεια από τη φον ντερ Λάιεν». Η καταστροφή της Εμίλια Ρομάνια αναγκάζει την ΕΕ να παρέμβει.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Λαϊκό κόμμα και φιλελεύθεροι πιέζουν ενάντια στην πράσινη ατζέντα της ΕΕ». Τα δύο κόμματα καλούν τις Βρυξέλλες να παύσουν την οικολογική μετάβαση. Και η El Mundo: «Δεν θέλω να εγκαταλείψω τίποτα λόγω των ιδεολογικών θεμάτων του Vox». Η κυβερνήτρια της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Αγιούσο, λέει ότι: «Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ μια φιλελεύθερη κυβέρνηση που δεν απειλεί επενδύσεις, ακίνητα και εταιρείες».