Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Επικρίνοντας τη Δύση, ο Ζελένσκι ζητά περισσότερη βοήθεια». Η αναφορά του Μπάιντεν για τον Πούτιν μπορεί να διακινδυνεύσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η αναφορά του Μπάιντεν για τον Πούτιν αγχώνει τους δυτικούς συμμάχους». Η αποστροφή του λόγου του αμερικανού προέδρου για το ότι ο Πούτιν “δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία” δέχθηκε τα πυρά της κριτικής, ότι θολώνει την αμερικανική πολιτική και ότι υπονομεύει τις προσπάθειες μιας διπλωματικής λύσης του πολέμου. Οι New York Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Η Μαριούπολη τρέμει ενώ φαίνεται ότι η Ρωσία στρέφει αλλού την προσοχή της». Η Ουκρανία λέει ότι η Ρωσία μπορεί να στραφεί στα ανατολικά με σκοπό τη διχοτόμηση της χώρας. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Μπλίνκεν μαλακώνει τις αναφορές του Μπάιντεν για την απομάκρυνση του Πούτιν». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα του δεν έχει καμιά στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Πούτιν θέλει να διχάσει την Ουκρανία, προειδοποιείται η Δύση». Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών λέει ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει το χωρισμό της Ουκρανίας στο πρότυπο της Κορέας. Στο Guardian διαβάζουμε: «Ο Πούτιν θέλει να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο σαν την Κορέα, προειδοποιεί το Κίεβο». Ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, στρατηγός Κυρίλο Μπουντάνοφ, ο οποίος είχε προβλέψει την εισβολή της Ρωσίας από τον περασμένο Νοέμβριο, είπε ότι αναμένεται να ακολουθήσει αιματηρός ανταρτοπόλεμος. Ο Independent έχει τίτλο: «Οι φτωχοί μαθητές ‘μένουν πίσω’ από το νέο σχέδιο για τα σχολεία». Προειδοποιήσεις από κοινωνικούς φορείς προς την κυβέρνηση ότι το νέο σχέδιο που έχει σκοπό να μικρύνει τις διαφορές στην πραγματικότητα θα τις διευρύνει. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αντιδράσεις απέναντι στο Μπάιντεν για το σχόλιο ‘ο Πούτιν πρέπει να φύγει’». Ο Μακρόν ηγείται της παγκόσμιας αντίδρασης ενώ ο Μπλίνκεν αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αριστερά: τελευταία γραμμή άμυνας των υποψηφίων». Απέναντι σε έναν πρόεδρο που αρνείται να κάνει debate, ο Φαμπιάν Ρουσέλ του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Ζαν Λουκ Μελανσόν της “Ανυπότακτης Γαλλίας” και ο Γιανίκ Ζαντό των Πρασίνων ρίχνουν τις τελευταίες τους δυνάμεις στην προεδρική μάχη. Στη Libération διαβάζουμε: «Προεδρικές εκλογές: μέγιστη αποχή, γενική κινητοποίηση». Στη Μασσαλία, την Τουλούζ και το Παρίσι, οι υποψήφιοι έδωσαν πληθώρα ομιλιών το περασμένο σαββατοκύριακο για να πείσουν τους αναποφάσιστους.
Η Le Monde έχει τίτλο: «Μακρόν: οι κίνδυνοι μιας εκστρατείας χωρίς δυναμική». Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να απορροφά όλη του την ενέργεια, ο γάλλος πρόεδρος παλεύει να χωρέσει στην καθημερινή ζωή του μέσου πολίτη. Η ανακοίνωση του προγράμματός του στις 17 Μαρτίου προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά για τη συνταξιοδότηση στα 65. Τέλος, η Le Figaro: «Το Χάρκοβο αντιστέκεται κάτω από την φωτιά των ρωσικών βομβών». Οι ειδικοί απεσταλμένοι της εφημερίδας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μεταφέρουν την ιστορία μιας πόλης που αν και έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο με ερείπια, δεν έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων, ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το SPD μπορεί να κυβερνήσει μόνο του στο Σάαρλαντ». Η Άνκε Ρέλινγκερ κατακτά τη νίκη με απόλυτη πλειοψηφία, άλλη μια πικρή ήττα για το CDU. Παράλληλα, η Αριστερά (Die Linke), οι Πράσινοι και το FDP απέτυχαν. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το SPD θριαμβεύει στο Σάαρλαντ». Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 43,5% των ψήφων. Στο κοινοβούλιο του ομόσπονδου κρατιδίου, αυτό είναι αρκετό για την απόλυτη πλειοψηφία, γιατί η Αριστερά, οι Πράσινοι και το FDP αποτυγχάνουν στο εμπόδιο του πέντε τοις εκατό. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς αγοράζει όπλα – αλλά μόνο για τη Γερμανία». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει την απόκτηση ασπίδας πυραύλων. Η αποστολή ολοκαίνουργιου εξοπλισμού στην Ουκρανία θα καθυστερήσει.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ επιδιώκει ένα κρατικό σύμφωνο μέτρων κατά του πολέμου». Το Σοσιαλιστικό Κόμμα επικοινωνεί με τους συμμάχους τους και το Λαϊκό κόμμα για μια συμφωνία in extremis. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν εξαπολύει κι άλλη επίθεση στο Ντονμπάς για να επιβάλει το διαχωρισμό της Ουκρανίας». Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ρωσία θέλει να χωρίσει την Ουκρανία όπως έχει χωριστεί η Κορέα σε Βόρεια και Νότια.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Αδέρφια της Ευρώπης». Η ΕΕ καλείται να σηκώσει το βάρος της υποστήριξης 3,8 εκατομμυρίων προσφύγων από την Ουκρανία. Σήμερα οι Βρυξέλλες συζητά την πρόταση για χορήγηση χιλίων ευρώ για κάθε πρόσφυγα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ο σκοπός του Μπάιντεν εκνευρίζει την Ευρώπη». Αμηχανία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν: “δεν θέλουμε να αλλάξουμε το καθεστώς στη Ρωσία ή αλλού”. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Οχυρό Μαριούπολη». Παράλληλα με το βομβαρδισμό της ουκρανικής πόλης, οι ευρωπαίοι ηγέτες στρέφονται κατά του Μπάιντεν: «Δεν επιδιώκουμε αλλαγές καθεστώτος στη Μόσχα». Επίσης, οι συνομιλίες για το τέλος του πολέμου συνεχίζονται στην Τουρκία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Ζελένσκι κλονίζει τη Δύση». Ο ουκρανός πρόεδρος λέει ότι: “Σας λείπει κουράγιο, δώστε μας όπλα”. Η επίθεση του Μπάιντεν στη Ρωσία διχάζει τις ΗΠΑ και την ΕΕ.