Διεθνής Τύπος για Κούντερα: «Η ζωή του είναι αλλού» – «Ένας γίγαντας της λογοτεχνίας ενάντια στους ολοκληρωτισμούς»

Διεθνής Τύπος για Κούντερα: «Η ζωή του είναι αλλού» – «Ένας γίγαντας της λογοτεχνίας ενάντια στους ολοκληρωτισμούς»
Screenshot: @youtube.com/EDITRAMA

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Στο Βίλνιους, η Ουκρανία παραμένει στο κατώφλι του ΝΑΤΟ». Η συμμαχία παραμένει άκαμπτη, παρά την πίεση του Ζελένσκι. Καμία σαφής δέσμευση για είσοδο στο ΝΑΤΟ. Στη Libération διαβάζουμε: «Μίλαν Κούντερα, η ζωή του είναι αλλού». Φονιάς των ιδεολογιών, ο γαλλο-τσέχος συγγραφέας πέθανε στο Παρίσι την Τρίτη, σε ηλικία 94 ετών. Αφήνει πίσω του ένα έργο γεμάτο ελευθερία και τριζάτου χιούμορ. Η Humanité έχει σήμερα τίτλο: «14 Ιουλίου: Η Δημοκρατία δεν είναι στη γιορτή». Αυτή τη φορά, έχει δει όλος ο κόσμος”. Ένα κείμενο-κατακραυγή, υπογεγραμμένη από την Άντζελα Ντέιβις μέχρι την Αντέλ Ενέλ, μετά τις ταραχές από το θάνατο του Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού. Τέλος, η Le Figaro: «Μίλαν Κούντερα, ένας γίγαντας της λογοτεχνίας ενάντια στους ολοκληρωτισμούς». Πέθανε την Τρίτη 11 Ιουλίου ο τσέχος συγγραφέας που πήρε τη γαλλική υπηκοότητα.

Δείτε επίσης: Μίλαν Κούντερα: «Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη»

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο πληθωρισμός επιβραδύνει στον πιο αργό ρυθμό από το 2021». Ελπίδες ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων μετά την αναμενόμενη αύξηση αυτόν τον μήνα.  Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η μεγάλη πτώση στον πληθωρισμό των ΗΠΑ δίνει ελπίδες για πτώση του πυρετού μετά την αύξηση των επιτοκίων». Το ποσοστό φτάνει το 3%, ενώ το δολάριο αποδυναμώνεται. Τέλος η Washington Post: «Συναγερμός για έναν πλανήτη στο χείλος του γκρεμού: Πλημμύρες, φωτιές και φονικοί καύσωνες». Ο πλανήτης είναι σε κλιματικό ίλιγγο, χωρίς άμεση διέξοδο.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο σπουδαίος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Μερτς δεν θέλει να μιλήσει για αλλαγή κατεύθυνσης». Ο Κάρστεν Λίνεμαν επιβεβαιώθηκε ως γενικός γραμματέας του CDU. Ο Γενς Σπαν λέει ότι «η οικονομία είναι πιο σημαντική». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η G7 υπόσχεται μακροπρόθεσμη βοήθεια στο Κίεβο». Η ομάδα των ισχυρών βιομηχανικών χωρών υπόσχεται στην Ουκρανία σύγχρονο εξοπλισμό για τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις. Το Κρεμλίνο το περιγράφει ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Τέλος, η Die Welt: «Η κριτική του Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ ακολουθείται από επαίνους». Αντί για έναν σαφή οδικό χάρτη για την ένταξη, η Ουκρανία λαμβάνει μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφάλειας.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ευρωβουλή: Κλίμα, οι Δεξιές έχασαν». Σε μια ιστορική ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο, η ΕΕ ενέκρινε το νόμο για το περιβάλλον και ανανεώνει την επίθεση στους αρνητές της Πράσινης Συμφωνίας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «ΝΑΤΟ, η συμφωνία των G7 για την υπεράσπιση του Ζελένσκι». Παρά το γεγονός ότι δεν προσφέρθηκε η προστασία του Άρθρου 5 της συμμαχίας, οι μεγάλες δυτικές χώρες είναι πρόθυμες να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι: ‘Φτάνουν οι κόντρες για τη Δικαιοσύνη’». Το Κιρινάλε επεμβαίνει και η πρωθυπουργός κατεβάζει τους τόνους: «Ο διαχωρισμός των καριέρων βοηθά τους δικαστές». Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Μπάιντεν πείθει τον Ζελένσκι και προειδοποιεί τον τσάρο: ‘Είμαστε ενωμένοι’». Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο πραγματικός κερδισμένος της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους είναι ο Μπάιντεν.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η σύζυγος αποκαλύπτει ότι ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του BBC που είναι στο μάτι του κυκλώνα». Ο δημοσιογράφος βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία λέει ότι δεν θα ερευνήσει τις κατηγορίες για τις άσεμνες φωτογραφίες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Χιού Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής στο επίκεντρο των κατηγοριών». Ο δημοσιογράφος είναι στο νοσοκομείο για το επόμενο διάστημα, ανέφερε η σύζυγός του. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Χιού Έντουαρντς κατονομάζεται από τη σύζυγο ως ο παρουσιαστής που τέθηκε σε διαθεσιμότητα». Ο δημοσιογράφος βρίσκεται στο νοσοκομείο για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εν μέσω κατηγοριών για κακοποίηση, για την οποία η αστυνομία λέει ότι δεν έχει βρει αποδεικτικά στοιχεία.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Λαϊκό κόμμα και το Vοx σφραγίζουν σήμερα τη συμμαχία τους στις κυβερνήσεις της Βαλένθια και της Εξτρεμαδούρα». Ο Φεϊχό προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους. Και η El Mundo: «Η Ισπανία υπόσχεται περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία όπως οι G7». Η Δύση προτίθεται να αποζημιώσει την Ουκρανία με έναν συμβιβασμό, που δεν ικανοποιεί πλήρως τον Ζελένσκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter