Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Οι δήμαρχοι στην πρώτη γραμμή». Μερικές φορές αποτέλεσαν στόχο, οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες είναι στην πρώτη γραμμή από την αρχή των ταραχών στις πόλεις. Στη Libération διαβάζουμε: «Πώς θα τελειώσουν οι βιαιότητες;». Εκλεγμένοι από πόλεις σε όλη τη χώρα εκφράζουν την ανησυχία τους στην εφημερίδα, καθώς και τις προτάσεις της συμφιλίωσης. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την έκταση της λεηλασίας». Η κατάσταση στο Παρίσι παραμένει εκρηκτική, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο. Τέλος, η Le Figaro: «Η αστυνομία απέναντι στη βαρβαρική βία». Αποτελώντας στόχο από την αρχή των ταραχών, οι δυνάμεις της τάξης προσπαθούν να απαντήσουν, εκτιμά η συντηρητική εφημερίδα.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Επιθέσεις σε δημάρχους στη Γαλλία». Ο Μακρόν ακύρωσε την επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Ο Σολτς ελπίζει σε βελτίωση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Μακρόν θέλει να σταματήσει τις ταραχές». Το κύμα βίας μετά τον θάνατο ενός 17χρονου εξασθενεί ελαφρά. Όμως απειλητικές υπερβολές συνεχίζουν να συμβαίνουν. Ο γάλλος πρόεδρος θέλει να αναβάλει την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία. Τέλος, η Die Welt: «Οργή και καταστροφή συγκλονίζουν τη Γαλλία». Ο Σολτς μιλά για «πιεστικές εικόνες». Συγκεντρώθηκαν 500.000 ευρώ για τον ύποπτο αστυνομικό.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Πίσω από τις γαλλικές ταραχές κρύβονται χρόνια οργής για την αστυνομική συμπεριφορά». Νεαροί με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι από καιρό στόχος της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το γιγάντιο επενδυτικό ταμείο Pimco ετοιμάζεται για ‘ανώμαλη προσγείωση’ στην παγκόσμια οικονομία». Η αγορά είναι υπερβολικά αισιόδοξη, εκτιμά το επενδυτικό ταμείο, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει σημαντικός. Τέλος η Washington Post: «Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να απωθήσουν την ακροδεξιά».
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι γιατροί θα κερδίσουν την αύξηση αν ακυρώσουν τις απεργίες». Η κυβέρνηση θέλει ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αυξάνονται οι φόβοι ότι το NHS θα αναγκαστεί να χρεώνει για τη φροντίδα». Έρευνα δείχνει ότι το 71% των ερωτώμενων φοβούνται ότι η δωρεάν περίθαλψη είναι καταδικασμένη. Στον Independent διαβάζουμε: «1.300 συλλήψεις σε μια νύχτα καθώς οι διαδηλώσεις συγκλονίζουν τις γαλλικές πόλεις». Ο Μακρόν ακυρώνει το ταξίδι στη Γερμανία καθώς γίνεται η κηδεία του νεαρού που σκοτώθηκε από αστυνομική σφαίρα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι τράπεζες πρέπει να σέβονται την ελεύθερη άποψη των πελατών». Το υπουργείο Οικονομικών κατσαδιάζει τις τράπεζες που κλείνει λογαριασμούς χωρίς να ακούσουν τους πελάτες τους.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Γαλλία, οι μητέρες ενάντια στην εξέγερση». Μια λευκή πορεία, με επίκεντρο τη μητέρα του Ναέλ, ζητούν δικαιοσύνη. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Γαλλική κόλαση». Άλλες τρεις χιλιάδες συλλήψεις, ο Μακρόν ακυρώνει το ταξίδι του στη Γερμανία. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Γαλλία, τα αυτοκίνητα κόντρα στα σπίτια». Η εξέγερση εξαπλώνεται στην Ελβετία και το Βέλγιο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ευρωπαϊκά κονδύλια, ο στόχος είναι κοντά». Η Τζόρτζια Μελόνι αναφέρει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, ότι «αρκετά με τους τσακωμούς για το ταμείο ανάπτυξης» Και για την Ευρώπη: «Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και σοσιαλιστές; Μια αφύσικη συμμαχία».
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα καλύπτει την απόσταση με το Λαϊκό, μετά τις συμφωνίες με το Vox». Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα εν όψει των εκλογών της 23ης Ιουλίου, ο Φεϊχό συνεχίζει να είναι μπροστά αλλά χάνει 11 έδρες. Μαζί με το ακροδεξιό Vox, το Λαϊκό κόμμα έχουν 168 έδρες, οχτώ λιγότερες από όσες χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Και η El Mundo: «Δεν θέλω να είμαι πρωθυπουργός με κάθε κόστος». Ο αρχηγός του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, λέει ότι: «Αν οι πολίτες ψηφίσουν το Λαϊκό κόμμα, ο Σάντσεθ θα φύγει».