Διεθνής Τύπος: «Εταιρείες και επενδυτικά ταμεία προειδοποιούν για το ρίσκο επένδυσης στην Ισπανία»

Διεθνής Τύπος: «Εταιρείες και επενδυτικά ταμεία προειδοποιούν για το ρίσκο επένδυσης στην Ισπανία»

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Απόλυτη πλειοψηφία για τον Σάντσεθ». Ο σοσιαλιστής πολιτικός συγκεντρώνει στήριξη στην τρίτη του εκλογή. Έκκληση για την ερμηνεία του Συντάγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και η El Mundo: «Εταιρείες και επενδυτικά ταμεία προειδοποιούν για το ρίσκο επένδυσης στην Ισπανία». Ο Σάντσεθ παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 179 ψήφους και ξεκινά μια δίχως προηγούμενο κυβερνητική συνεργασία 7 κομμάτων.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Λίντνερ θέλει να κάνει “πιο αποτελεσματική πολιτική με λιγότερα χρήματα”». Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών εμμένει στο φρένο του χρέους. Ο επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς κάνει λόγο για αναδιάταξη προτεραιοτήτων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Πανεθνική επιδρομή κατά των ισλαμιστών». Οι αρχές κατέσχεσαν στοιχεία στο «Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου» και άλλα αντικείμενα σε επτά ομοσπονδιακά κρατίδια. Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ λέει ότι η σκληρή δράση είναι πλέον σημαντική. Τέλος, η Die Welt: «Η ισλαμιστική ένωση αντιμετωπίζει απαγόρευση μετά από επιδρομή». Το υπουργείο Εσωτερικών ερευνά ριζοσπάστες σιίτες στο Μπλε Τζαμί στο Αμβούργο.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το κράτος θα εγκαταλείψει τα θύματα της αιμομιξίας;». Εδώ και τρία χρόνια, επιτρέπει στα θύματα να μιλήσουν και να ακουστούν. Η επιτροπή που συγκεντρώνει τις μαρτυρίες ετοιμάζει την τελική της έκθεση. Στη Libération διαβάζουμε: «5 χρόνια μετά: τι μένει από τα κίτρινα γιλέκα;». Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν τα βάζει με την ανερχόμενη ανεργία». Ο γάλλος πρόεδρος έθεσε το στόχο της πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2027, ενώ η ανεργία κυμαίνεται στο 7,4%, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στο τρίτο τρίμηνο. Τέλος, η Le Figaro: «Πολιτική, διπλωματία: ο Μακρόν παγιδεύεται στις αντιφάσεις του». Τα ψαλιδίσματα του προέδρου σχετικά με τη σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ, καθώς και οι στρατηγικές επιλογές του για τα εθνικά θέματα τροφοδοτούν τις κριτικές της αντιπολίτευσης και αποσταθεροποιούν την πλειοψηφία, εκτιμά η εφημερίδα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το Ισραήλ λέει ότι βρήκε τούνελ στο νοσοκομείο στη Γάζα». Ο στρατός επικαλείται βίντεο από τις εγκαταστάσεις καθώς η κριτική αυξάνεται για την επιχείρηση. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η κατάληψη του νοσοκομείου από τους Ισραηλινούς μπορεί να καθορίσει την πορεία του πολέμου». Ο στρατός υπερασπίζεται την επιδρομή, αλλά οι παγκόσμιες ανησυχίες μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια της επίθεσης. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η πρόταση της Κίνας». Ο Σι Τζινπίνγκ φλερτάρει την επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ. Τέλος η Washington Post: «Οι Ισραηλινοί διευρύνουν την έρευνα στο νοσοκομείο». Ο στρατός του Ισραήλ εισέβαλε στο νοσοκομείο όπου ισχυρίζεται ότι βρήκε οπλισμό της Χαμάς.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Βρείτε δουλειά ή χάστε τα δωρεάν φάρμακα του NHS». Το κράτος αναμένεται να πιέσει τους αιτούντες επιδόματα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Υψηλόβαθμα ιστάμενες γυναίκες αναφέρουν σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποίηση στο υπουργείο Άμυνας». Εξήντα γυναίκες έχουν περιγράψει την τοξική και εχθρική κουλτούρα που επικρατεί στο υπουργείο Άμυνας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Μπρέιβερμαν: το σχέδιό μου για να ξεκινήσουν οι πτήσεις για Ρουάντα». Το σχέδιο του Σούνακ «δεν θα λειτουργήσει αν δεν μπλοκάρει όλες τις οδούς νομικών προκλήσεων», εκτιμά η πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Γενική απεργία: Η πρόκληση της πλατείας». Αυτή την Παρασκευή τα συνδικάτα κινητοποιούνται στη Ρώμη για τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μπάιντεν-Σι, συμφωνία για την παύση των συγκρούσεων». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το Ισραήλ διευρύνει τη σύγκρουση: συναγερμός για τους πρόσφυγες». Ο πόλεμος κινείται νότια της λωρίδας. Τέλος, η Corriere della Sera: «O Μπάιντεν παγώνει ο Σι μετά το διάλογο: είναι ένας δικτάτορας». Αλλά, ο κινέζος πρόεδρος κατακτά τους επιχειρηματίες.

Documento Newsletter