Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η επίθεση στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου αφήνει τουλάχιστον έξι ανθρώπους νεκρούς». Αργά τη Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε τον Ρόμπερτ Κρίμο, 22 ετών, λίγο έξω από το Σικάγο, μετά από σύντομη καταδίωξη. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ρωσία προχωρά στην Ανατολή, όμως η νίκη κοστίζει ακριβά». Η Ουκρανία πλήττεται από βαριές απώλειες και έλλειψη πυρομαχικών. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Έλλειμμα-ρεκόρ στο εμπόριο αγαθών για τη Γερμανία, το πρώτο εδώ και τριάντα χρόνια». Αντιστροφή της κατάστασης για την ατμομηχανή της ΕΕ, αφού το κενό ύψους ενός δις δολαρίων πυροδοτεί τους φόβους για κρίση. Τέλος η Washington Post: «Τουλάχιστον έξι νεκροί στους πυροβολισμούς της παρέλασης». Ένας σκοπευτής από την ταράτσα ενός κτιρίου στοχεύει το πλήθος που γιόρταζε. Ο δράστης συνελήφθη αρκετές ώρες μετά, έξω από το Σικάγο.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Να είστε σκληροί με τους διαδηλωτές για την βενζίνη, παροτρύνονται οι αστυνομικοί». Φόβοι για αδιέξοδο στο καλοκαίρι αν συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες στις λεωφόρους που παροτρύνουν τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο αργά. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Βουλή παροτρύνεται να δράσει σχετικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης». Εργατικά συνδικάτα καλούν την Βουλή να βάλει τέλος στις φαινομενικά ατελείωτες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από τους βουλευτές, αφού τα κόμματα δεν μπορούν να τους ελέγξουν αποτελεσματικά. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Τζόνσον είχε πληροφορίες ‘από πρώτο χέρι’ για τις κατηγορίες της επίθεσης». Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις κατηγορίες για θωπείες του Πίντσερ σε τουλάχιστον δύο υποθέσεις. Τέλος, η Daily Telegraph: «O Στάρμερ συγκρούεται με το κόμμα του για το Brexit». Καμία επιστροφή στην ενιαία αγορά, τελωνειακή ένωση ή ελευθερία μετακινήσεων, λέει ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Aπαιτείται μεταρρύθμιση της πολιτικής προστασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες». Ο διαχειριστής της περιφέρειας του ποταμού Αρ λέει ότι η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση πρέπει να είναι εκεί, ενώ ακούγονται κατηγορίες για αδράνεια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ρωσία ελέγχει την περιοχή του Λουχάνσκ». Το Κρεμλίνο κερδίζει ένα σημαντικό προγεφύρωμα και η Ουκρανία δεν θέλει να χάσει το Ντονμπάς. Παράλληλα, στο Λουγκάνο της Ελβετίας, εκπρόσωποι από 40 χώρες και οργανώσεις συζητούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Τέλος, η Die Welt: «720 δισ. ευρώ για ανοικοδόμηση». Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφέθηκε να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι χώρες δωρητές και οι επενδυτές ξεκινούν ήδη διαβουλεύσεις για την αναπτυξιακή βοήθεια προς τη χώρα.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Eμείς είμαστε οι ένοχοι». H αποστολή στη Μαρμολάδα λέει ότι η ευθύνη είναι δικιά της. Επτά θύματα και 13 αγνοούμενοι που δεν θα αναζητούνται πλέον. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Έτσι το βουνό τους έχει καταπιεί όλους». Ο Ντράγκι για την ορειβατική τραγωδία στην κορυφή Μαρμολάδα της οροσειράς των Δολομιτών: «να μην ξανασυμβεί ποτέ». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ειρήνη με το Κίνημα Πέντε Αστέρων με αντάλλαγμα το εισόδημα». Αναβλήθηκε η σύνοδος κορυφής Ντράγκι-Κόντε και η διαμεσολάβηση για την ομαλοποίηση των σχέσεων. Παράλληλα, από το διάταγμα για την οικονομική υποστήριξη των νοικοκυριών, αφαιρείται η μείωση στην επιδότηση. Τέλος, η Corriere della Sera: «Δεκατρείς κάτω από τον παγετώνα». Δυσκολεύουν οι έρευνες για τους αγνοούμενους, στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μπορν 2, η μακρονία σε νεκρό σημείο». Η νέα κυβέρνηση, που περιέχει 41 μέλη, όλα τους κοντά στο Μακρόν, αποκαλύφθηκε την Δευτέρα. Η πλειοψηφία της στη Βουλή, ωστόσο, παραμένει σχετική. Στη Libération διαβάζουμε: «Ανασχηματισμός, η δεύτερη ομάδα». Λιγότερο οικολογική και ισότιμη για τις σημαντικές θέσεις: η νέα κυβέρνηση Μπορν δείχνει τη δυσκολία του προέδρου να μεγαλώσει την πολιτική του βάση μετά το φιάσκο των βουλευτικών εκλογών. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Ρωσία πετυχαίνει την κατάληψη του βορρά του Ντονμπάς». Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του Λουχάνσκ μετά την πτώση του Λισιτσάνσκ στους Ρώσους. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μακρόν περιορίζεται στον ελάχιστο ανασχηματισμό». Επικεφαλής μιας κυβέρνησης απομειωμένης στα όρια του μακρονισμού, η Ελιζαμπέτ Μπορν δεν θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.
Στην Ισπανία, η ABC γράφει: «H κυβέρνηση αναγνωρίζει τώρα τον κίνδυνο ύφεσης». Εγκαταλείπει τη θριαμβολογία σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας και τονίζει ότι οι επόμενοι μήνες «αναμένεται να είναι δύσκολοι» εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ ανακοινώνει ένα δισεκατομμύριο στρατιωτικές δαπάνες και αγνοεί τους Podemos». Οι μωβ αρνούνται να το αυξήσουν: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», ενώ η Γιολάντα Ντίαθ καταδικάζει το γεγονός ότι δεν είχε πληροφορηθεί τίποτα σχετικά με την κίνηση αυτή.