Διεθνής Τύπος: Ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα υπόσχεται ο Τζόνσον στη Βρετανία

Διεθνής Τύπος: Ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα υπόσχεται ο Τζόνσον στη Βρετανία

«Ελευθερία στον Ασάνζ». Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ μετά από μια νέα δικαστική ανατροπή. Οι εκκλήσεις να επέμβει η Γαλλία πληθαίνουν.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 ζητούν αποκλιμάκωση από τη Ρωσία». Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της στρατιωτικής δραστηριότητας έρχονται από την διεθνή κοινότητα, τη στιγμή που ο Πούτιν δεν θεωρεί ότι υπάρχει «έδαφος για αισιοδοξία». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Τέρμα τα τεστ για τους τρεις φορές εμβολιασμένους». Ο νέος υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, θέλει να δώσει στους γερμανούς περισσότερη ελευθερία μετά την ενισχυτική δόση, ενώ οι πολιτικοί ελπίζουν σε αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών. Όμως τα εμβολιαστικά κέντρα και οι ιατροί είναι ήδη στα όριά τους. Τέλος, η Die Welt: «Οι πολιτικοί φοβούνται μια κλιμάκωση στις διαδηλώσεις για την πανδημία». Ακραία στοιχεία συνεχίζουν να υπονομεύουν ειρηνικές διαμαρτυρίες, ενώ υπάρχει η σκέψη για σκληρότερες ποινές εναντίον βίαιων εγκληματιών.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση επιταχύνει τα κονδύλια της ΕΕ και ήδη εγκρίνει 18 δις». Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει περισσότερο από 73% της σχεδιασμένης δαπάνης για το τρέχον έτος μετά τα αρχικά κωλύματα και έχει ήδη μεταφέρει 11 δις ευρώ στις αυτόνομες κοινότητες. Και η El Mundo: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι καχύποπτο για το σχέδιο της Ντίαθ, όμως κατεβάζει τις προσδοκίες του». Η Γιολάντα Ντίαθ, υπουργός Εργασίας και εκλεκτή του Πάμπλο Ιγκλέσιας για την ηγεσία των Ποδέμος, θέλει να ενώσει τις αριστερές δυνάμεις σε ένα κοινό μέτωπο. Το Σοσιαλιστικό κόμμα πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει το 11-13% των ψηφοφόρων.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Αέριο, η προαναγγελμένη τραγωδία». Στη Ραβανούσα της Σικελίας κατέρρευσαν σπίτια μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. Τουλάχιστον τρεις νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ενώ υπάρχουν ακόμα έξι αγνοούμενοι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Εμβόλια στα παιδιά, ναι από έναν στους δύο γονείς». Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα φαίνεται ότι η πλειοψηφία των γονέων είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών. Παράλληλα, η κυβέρνηση περιμένει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και δεν θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Il Messaggero κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Κορύφωση της πανδημίας  μετά τα Χριστούγεννα στο Λάτιο». Σύμφωνα με μελέτη η αποκλιμάκωση στις νοσηλείες θα έρθει μετά το τέλος του έτους. Παράλληλα, σε τρεις περιφέρειες έχει σημάνει συναγερμό για τις ΜΕΘ. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Περισσότερα εμβόλια και αναρρώσεις». Η υποχρεωτικότητα του πράσινου πάσου έχει αυξήσει τους εμβολιασμούς αφού ξεπεράστηκε ήδη ο στόχος για 5,1 εκατομμύρια δόσεις το Δεκέμβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter