Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Εκβιασμός για τους μετανάστες». To σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Πιαντεντόζι: Τα αιτήματα ασύλου πρέπει να υποβάλλονται στις χώρες στις οποίες ανήκουν τα πλοία των ΜΚΟ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «ΕΕ στη Μελόνι: να σώζετε τους μετανάστες». H Μελόνι βρέθηκε στις Βρυξέλλες και ανέφερε ότι «δεν είμαστε Αρειανοί». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της ΕΕ». Η Μελόνι, στην αποστολή στις Βρυξέλλες, έσπασε τον πάγο με την φον ντερ Λάιεν, ενώ σημείωσε ότι «η Ιταλία θα έχει δυνατή φωνή στην Ευρώπη». Τέλος, η Corriere della Sera: «Οι απαιτήσεις της Μελόνι από την Ευρώπη». Ντεμπούτο για την πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, θέτοντας ως προτεραιότητες το αέριο και τα σύνορα, ενώ η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να διασώζει τους μετανάστες.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Τράπεζα της Αγγλίας αυξάνει τα επιτόκια κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1989». Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας αύξησε τα επιτόκια με σκοπό να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της τράπεζας- αναμένεται να συμβάλει σε ύφεση που θα κρατήσει για περισσότερο από έναν χρόνο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ξεκαθαρίζει το μονοπάτι για να ηγηθεί ο Νετανιάχου στο Ισραήλ». Η επιστροφή του στην εξουσία φαίνεται ότι βάζει τέλος σε χρόνια πολιτικής αστάθειας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Τράπεζα της Αγγλίας τηρεί αισιόδοξη στάση παρά τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων των τελευταίων 30 ετών». Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75%, φτάνοντας το 3%, ενώ φαίνεται αισιόδοξη για τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού. Τέλος η Washington Post: «Οι μαύροι ψηφοφόροι θέλουν το μερίδιό τους». Και βλέπουν στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας στο θέμα του ρατσισμού.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα επιτόκια της Τράπεζας ανεβαίνουν για να αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό». Η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ύφεση από την δεκαετία του 1920. Ο Guardian έχει τίτλο: «Σοκ από αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στην πρωτεύουσα». Μετανάστες που φιλοξενούνταν στο κέντρο κράτησης του Μάνστον στο Κεντ περιγράφουν στην εφημερίδα το γολγοθά τους, καθώς αφέθηκαν στο Λονδίνο χωρίς στέγη, χρήματα και κατάλληλα για τον καιρό ρούχα. Στον Independent διαβάζουμε: «Η Βρετανία αντιμέτωπη με τον πόνο της μεγαλύτερης ύφεσης στην ιστορία της». Η κρίση ακρίβειας αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαθειά, με την οικονομική δυσπραγία να προβλέπεται να κρατάει μέχρι το 2024. Τέλος, η Daily Telegraph: «O Χαντ έτοιμος να ξεκινήσει επιδρομή στα κεφαλαιακά κέρδη». Αποταμιευτές, σπιτονοικοκύρηδες και επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με φορολογικό χτύπημα στη φθινοπωρινή δήλωση καθώς ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να «βουλώσει» μια τρύπα 50 δισεκατομμυρίων λιρών στα δημόσια οικονομικά.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Φέζερ βλέπει το όριο των νόμιμων διαμαρτυριών για το κλίμα να ξεπερνιέται». «Να διώκετε με συνέπεια» εγκλήματα που διαπράττονται από ακτιβιστές, πρότεινε η υπουργός Εσωτερικών. Εγκεφαλικά νεκρός ποδηλάτης μετά από ατύχημα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το εισιτήριο 49 ευρώ θα έρθει αργότερα». Οι εταιρείες δημόσιων μεταφορών θεωρούν ότι η έναρξη του νέου κατ’ αποκοπή συντελεστή τοπικών μεταφορών είναι δυνατή το νωρίτερο τον Μάρτιο. Οι κοινωνικοί σύλλογοι ζητούν βελτιώσεις στο πακέτο βοήθειας, απαιτούνται στοχευμένες πληρωμές. Τέλος, η Die Welt: «Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί την Κίνα παγκόσμια απειλή». Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέπτεται σήμερα το Πεκίνο – στο εσωτερικό, η σαφής πλειονότητα στη γερμανική κοινωνία επικρίνει το κινεζικό καθεστώς. Επίσης, οι αυξήσεις των τιμών και η κλιματική αλλαγή ανησυχούν πολλούς ερωτηθέντες.
Στη Γαλλία, στη Libération διαβάζουμε: «ΗΠΑ-Σαουδική Αραβία: Μονομαχία ωμότητας». Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου προκάλεσε την οργή της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ριάντ, θρυμματίζοντας τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Γερμανία μπλεγμένη με την εξάρτησή της από την Κίνα». Παρά τη σύντομη διάρκειά της, η επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, προκαλεί αντιφάσεις και ένταση ακόμα και μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Τέλος, η Le Figaro: «Μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν, οι Ρεπουμπλικάνοι αναζητούν το δρόμο τους». Ερίκ Σιοτί, Μπρουνό Ρετεγιό και Ορελιέν Πραντιέ, οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του δεξιού κόμματος έχουν ένα μήνα για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι το κόμμα έχει μέλλον.
Στην Ισπανία, η El País φιλοξενεί συνέντευξη του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Με τις προσαρτήσεις, ο Πούτιν αναιρεί οποιαδήποτε πιθανότητα διαλόγου». Ο ουκρανός πρόεδρος ζητά περισσότερη βοήθεια από την παγκόσμια κοινότητα. Και η El Mundo: « Η κυβέρνηση αγνοεί την ΕΚΤ λόγω της οπισθοδρόμησης του τραπεζικού φόρου». Η Κεντρική Τράπεζα καταργεί τον φόρο και κατηγορεί τον Σάντσεθ ότι βλάπτει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και τα μέτρα της κατά του πληθωρισμού.