Στις ΗΠΑ, τύμπανα πολέμου ηχεί ο αμερικανός πρόεδρος από το Κίεβο. Η Wall Street Journal γράφει σχετικά: «Ο Μπάιντεν θέλει να καθησυχάσει το Κίεβο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την μεταφορά όπλων». Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε κίνηση ρωσικού στρατεύματος εντός Ουκρανίας θα θεωρηθεί εισβολή. Επίσης, δόθηκε έγκριση να μεταφερθούν όπλα αμερικανικής κατασκευής στο Κίεβο. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Η ομιλία του Μπάιντεν προκαλεί σάλο». Οι σύμμαχοι ανησύχησαν για τις επισημάνσεις του προέδρου περί «μικρών εξορμήσεων» του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν προσπάθησε να «τα μαζέψει», λέγοντας ότι η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι Financial Times έχουν κύριο τίτλο: «Ο Μπάιντεν σκληραίνει τη στάση του προς τη Ρωσία αφού το Κίεβο λέει ότι καμιά επίθεση δεν είναι μικρή». Η Ουκρανία είναι ευχαριστημένη με τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, ενώ οι ΗΠΑ λένε ότι θα ενεργήσουν κατά μιας ενδεχόμενης επίθεσης. Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι ακολουθούν στην ίδια οδό. Τέλος, οι New York Times: «Ο Μπάιντεν σκληραίνει την στάση του προς τη Ρωσία στην ουκρανική κρίση». Για να καθησυχάσει τους σύμμαχούς του, επιμένει ότι οποιαδήποτε εξόρμηση του Πούτιν θα θεωρηθεί εισβολή.
Στη Βρετανία, σάλο έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος ότι δέχθηκαν εκβιασμούς για να μην «ρίξουν» τον Μπόρις Τζόνσον. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Οι Τόριδες χρησιμοποιούν ‘βρώμικες τακτικές’ για να αναγκάσουν βουλευτές να στηρίξουν τον Τζόνσον». Η εφημερίδα έχει πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε βουλευτές που έλαβαν απειλές, αφού είχαν εκφράσει ανησυχίες για την κυβέρνηση. Στον Independent διαβάζουμε: «Αντάρτες Τόριδες: ‘Μας κυνηγούν οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού’». Συντηρητικοί βουλευτές είπαν την Πέμπτη ότι δέχθηκαν αθέμιτες πιέσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης ώστε να μην προβούν σε κινήσεις για την πτώση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του κόμματος. Και οι Times γράφουν για το ίδιο θέμα: «Οι αντάρτες Τόριδες ξαναχτυπούν στην υπόθεση εκβιασμού». Οι Συντηρητικοί βουλευτές που θέλουν να ωθήσουν τον Τζόνσον σε παραίτηση λένε ότι έχουν απειλητικά μηνύματα και ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους για τον εκβιασμό. Τέλος, σε διαφορετικό μήκος κύματος, η Daily Telegraph: «Τα σχολεία αψηφούν τον πρωθυπουργό για τις μάσκες στην τάξη». Πάνω από 100 διευθυντές έχουν πει στους γονείς ότι τα παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκα στην τάξη παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς.
Στην Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Ο Τζο Μπάιντεν δεν καβάλησε το κύμα της πρώτης χρονιάς της θητείας του». Ο αμερικανός πρόεδρος, του οποίου η δημοφιλία μειώνεται, έχει καταφέρει μικτά αποτελέσματα, ιδίως σχετικά με τον κορονοϊό. Στην Humanité διαβάζουμε: «Πιερ Μπουρντιέ: η κοινωνιολογία παραμένει ένα μάχιμο άθλημα». Είκοσι χρόνια μετά από το θάνατό του, η σκέψη του μεγάλου στοχαστή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Η Libération έχει τίτλο: «Να έχεις γιατρό ή να μην έχεις;». Μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές, η εφημερίδα προσπαθεί να αναδείξει ιδέες που να εμπνεύσουν τους υποψήφιους. Όπως το πώς η περιοχή της Κεντρικής κοιλάδας του Λίγηρα κατάφερε να αποτρέψει τη μετατροπή της σε «ιατρική έρημο», από τη φυγή των γιατρών λόγω εξουθένωσης, επιστρατεύοντας τις υπηρεσίες άλλων επαγγελματιών υγείας. Τέλος, η Le Figaro: «Η μετανάστευση προχώρησε δυνατά στη Γαλλία το 2021». Οι στατιστικές που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δείχνουν ότι παρά την υγειονομική κρίση, η Γαλλία πιέζεται από ένα μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «ΗΠΑ και Ευρώπη συσπειρώνονται απέναντι στην απειλή της Ρωσίας». Η ένταση μεγαλώνει καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν, συναντώνται την Παρασκευή στην Γενεύη. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ευθυγραμμίζει τη θέση της με το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι. Από την πλευρά της, η Μόσχα ανακοίνωσε ναυτικές ασκήσεις σε όλο τον κόσμο, μαζί με Κίνα και Ιράν. Και η El Mundo: «Η Ισπανία στέλνει στρατεύματα στην Ανατολή για να κερδίσει επιρροή στο ΝΑΤΟ». Η κυβέρνηση της χώρας έστειλε δύο πολεμικά πλοία στην Μαύρη θάλασσα ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με μαχητικά τη Βουλγαρία, για να την τραβήξει από την ρωσική σφαίρα επιρροής.
Στη Γερμανία, οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Μόναχο από καθολικούς ιερείς αγγίζουν ακόμα και τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Έκθεση για τις κακοποιήσεις ενοχοποιεί τους Ράτσινγκερ, Μαρξ και Βέτερ». Οι αποκαλύψεις για τις κακοποιήσεις στην αρχιεπισκοπή Μονάχου κάνει λόγο για τουλάχιστον 500 θύματα. Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ, και οι καρδινάλιοι Μονάχου Ράινχαρντ Μαρξ και Φρίντριχ Βέτερ είναι υπόλογοι καθώς δεν έπραξαν τα δέοντα για να αντιμετωπίσουν τις κακοποιήσεις. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Πάπα Βενέδικτου». Σύμφωνα με μια έκθεση, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αρχιεπισκοπή του Μονάχου δεν προέβη σε ενέργειες ικανές να σταματήσουν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών και νέων από αξιωματούχους της Εκκλησίας. Η έκθεση υποθέτει ότι υπάρχουν εκατοντάδες θύματα από το 1945. Τέλος, η Die Welt: «Πολλές μικρές διαδηλώσεις όσο ποτέ άλλοτε στην χώρα». Διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 1.000 περιοχές τη μέρα είναι ένα νέο δεδομένο που ανησυχεί την κυβέρνηση.
Στην Ιταλία, η αναζήτηση του ιδανικού προεδρικού υποψηφίου συνεχίζεται. Στην La Stampa διαβάζουμε: «Βήματα εμπρός για τον Ντράγκι, έρευνες για τον αντικαταστάτη του». Παρά την φαινομενική σύμπλευση Κόντε και Σαλβίνι για τον υποψήφιο κοινής αποδοχής, τα κόμματα σκέφτονται τον ανασχηματισμό, με τους υπουργούς Καρτάμπια και Κολάο να είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ντράγκι στην πρωθυπουργία αν αυτός τελικά καταλήξει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η La Repubblica γράφει: «Λέγκα και Κ5Α, ναι στον Καζίνι». Όχι του Κόντε στον Σαλβίνι για τους Μοράτι και Καζελάτι, ενώ φαίνεται να τα βρίσκουν για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Πιερ Φερντινάντο Καζίνι. Η Corriere de la Sera κυκλοφορεί με τίτλο: «Προεδρία, ένα όνομα κοινής αποδοχής η μόνη λύση». Οι σύμμαχοι του Μπερλουσκόνι στην δεξιά ζητούν από τον Καβαλιέρε να πάρει μια απόφαση, με φόντο τον Ντράγκι. Τέλος, η Il Messaggero: «Ο Σαλβίνι κάνει ειρήνη με τον Κόντε: ‘ναι σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής’». Ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας θάβει το τσεκούρι του πολέμου με τον πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, του οποίου η κυβέρνηση έπεσε γιατί η Λέγκα απέσυρε τη στήριξή της.