Στις ΗΠΑ, ο Τύπος έχει ως κύριο θέμα τη νέα τραγωδία σε σχολείο του Τέξας. Η Washington Post γράφει σχετικά: «Δεκαεννιά παιδιά σκοτώθηκαν σε σχολείο του Τέξας». Επίσης, δύο δάσκαλοι έπεσαν νεκροί στο δημοτικό σχολείο δυτικά του Σαν Αντόνιο. Ο 18χρονος δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μια έξαρση βίας που μαστίζει τις ΗΠΑ. Η Wall Street Journal έχει τίτλο: «Οπλοφόρος σκοτώνει 19 παιδιά και δύο ενήλικες σε σχολείο στο Τεξας». Η επίθεση είναι η πιο αιματηρή από εκείνη στο Σάντι Χουκ το 2012. Στους New York Times διαβάζουμε: «Τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στο σχολείο». Επίσης, δύο ενήλικες σκοτώθηκαν από το 18χρονο δράστη στο Τέξας, ο οποίος πέθανε και αυτός. Τέλος, οι Financial Times: «Κινεζικά και ρωσικά βομβαρδιστικά περιζώνουν την Ιαπωνία καθώς ο Μπάιντεν επισκέπτεται το Τόκυο». Οι πτήσεις αυτές έγιναν μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για στρατιωτική στήριξη στην Ταϊβάν. Τα αεροσκάφη αυτά έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές
Στη Γαλλία, η Le Monde κυκλοφορεί με εκατοντάδες φωτογραφίες κρατούμενων Ουιγούρων στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο: «Ουιγούροι: Στην καρδιά της καταπιεστικής μηχανής της Κίνας». Χιλιάδες έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από διεθνή Μέσα, διηγούνται την εμμονή για την ασφάλεια των Κινέζων σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα. Νέοι, γέροι, γυναίκες και άνδρες, ολόκληρες οικογένειες συλλαμβάνονται μόνο και μόνο επειδή θεωρούνται επίδοξοι εγκληματίες. Η Humanité γράφει: «Ανυπακοή στις ευρωπαϊκές συνθήκες: Γιατί και πώς». Η αριστερή συμμαχία Nupes ελπίζει ότι με την κάμψη ορισμένων κανόνων, θα μπορέσει η ΕΕ να βγει από δόγμα του ανταγωνισμού και της λιτότητας στον προϋπολογισμό. Στη Libération διαβάζουμε: «Καταστροφή στο Brétigny: ο ανησυχητικός μάρτυρας». Ένα μήνα μετά από την έναρξη της δίκης, ο υπεύθυνος για τις συγκοινωνίες στο Ιλ-ντε-Φρανς, Πιέρ Σερν, σπάει τη σιωπή του και καταδεικνύει τους υπεύθυνους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2013, που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες ακόμα. Τέλος, η Le Figaro: «Το νοσοκομείο στα πρόθυρα ασφυξίας λόγω έλλειψης προσωπικού». Τα επείγοντα βρίσκονται σε κρίση, ενώ οι μαιευτικές μονάδες κινδυνεύουν με κλείσιμο: η έλλειψη σε νοσηλευτές είναι πρωτοφανής και επηρεάζει ένα μεγάλο αριθμό νοσοκομείων της Γαλλίας.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». Η πρόεδρος της Κομισιόν βλέπει την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το μήνυμα του Μπάιντεν στην Κίνα». Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν την υπερδύναμη να καταλάβει την Ταϊβάν. Αλλά θα υπάρξει ένα τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος. Τέλος, η Die Welt: «Δύση και Ευρώπη αναθεωρούν τις αξίες τους στο Νταβός». Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Η ελευθερία είναι πιο σημαντική από το ελεύθερο εμπόριο».
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η καταπίεση στην Κίνα έχει οδηγήσει το 12% των Ουιγούρων στη φυλακή». Έγγραφα από την κινεζική επαρχία Σίντζιανγκ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταπίεσης που υφίσταται η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων. Και η El Mundo: «Η Φινλανδία και η Σουηδία ταξιδεύουν στην Τουρκία για να ξεκλειδώσουν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ». Ο Ερντογάν στηρίζει το βέτο του για την ένταξη των δύο βορειο-ευρωπαϊκών χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία στην «αντι-τουρκική στάση» τους.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ο Πούτιν λιμοκτονεί τον κόσμο». H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποιεί από το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ολιγάρχες, η γροθιά της Ευρώπης». Η ΕΕ σχεδιάζει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία ρώσων μεγιστάνων που φτάνουν τα 350 δις ευρώ. Παράλληλα, ο Όρμπαν παραμένει σταθερός στην άρνησή του για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Ξεκλειδώνουν οι αφίξεις των πρώτων σιτηρών από την Ουκρανία». Ενεργοποιείται ο πράσινος διάδρομος, με ένα τρένο να πηγαίνει στη Λιθουανία. Η Μόσχα κατηγορείται ότι κλέβει τις σοδειές. Τέλος, η Corriere della Sera: «Το σχέδιο για ειρήνη και το ‘όχι’ της Μόσχας». Ο Μεντβέντεφ απορρίπτει την ιταλική πρόταση, στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο. Παράλληλα, ανασύρθηκαν άλλα 200 πτώματα στη Μαριούπολη μέσα από τα χαλάσματα.
Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να ξεφύγει από το θόρυβο που προκαλούν τα κορονοπάρτι. Η Daily Telegraph γράφει σχετικά: «Φόρος στα υπερκέρδη στις επόμενες μέρες καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ξεφύγει από το Partygate». Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από τα κορονοπάρτι στα οποία κατηγορείται ότι παρευρέθηκε με την ανακοίνωση για στήριξη εκατομμυρίων νοικοκυριών στα ενεργειακά τους έξοδα, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες. Στους Times διαβάζουμε: «Ο φόρος στα υπερκέρδη θα χρηματοδοτήσει τη στήριξη στις φτωχές οικογένειες». Ο βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ένα πακέτο βοήθειας για τα φτωχά νοικοκυριά, το οποίο θα χρηματοδοτείται εν μέρει από φόρο σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Guardian έχει τίτλο: «O Σουνάκ βιάζεται να ολοκληρώσει την πρότασή του για την κρίση ακρίβειας ενώ οι λογαριασμοί αναμένεται να φτάσουν τις £2.800». Ο ολοένα αυξανόμενος πληθωρισμός βάζει ξανά στο τραπέζι τον φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Τέλος, ο Independent: «Αποκαλύψεις για την κουλτούρα οινοποσίας και πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ». Νέοι ισχυρισμοί για πάρτι και «Παρασκευές οινοποσίας» (wine-time Fridays) ήρθαν στο φως την Τρίτη καθώς ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για την έκθεση της Σου Γκρέι σχετικά με τα κορονοπάρτι εν μέσω lockdown.