Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια στο 3% και στέλνει ένα επιθετικό μήνυμα για τον πληθωρισμό». Η Λαγκάρντ προβλέπει μια ακόμη άνοδο μισού πόντου τον Μάρτιο: «Δεν έχουν γίνει όλα», είπε η διοικήτρια της ΕΚΤ. Και η El Mundo: «Τα γεράκια της ΕΚΤ δεν χαλαρώνουν και τα στεγαστικά δάνεια αυξάνονται κατά 300 ευρώ το μήνα». Η Λαγκάρντ δεν εμπιστεύεται τη μείωση του πληθωρισμού, ανεβάζει τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 και ανακοινώνει ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Η άνοδος του Euribor καταστρέφει την αγορά στεγαστικών δανείων, ενώ η τράπεζα διευκολύνει τους υπαλλήλους της να στραφούν σε σταθερά επιτόκια.
Στη Βρετανία, ο Guardian έχει τίτλο: «Εκκλήσεις για μεγαλύτερη έκτακτη εισφορά καθώς η Shell ανακοινώνει απίστευτα κέρδη». Η κυβέρνηση είναι υπό νέα πίεση να φορολογήσει τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών. Οι Times γράφουν: «Απαγορεύτηκε στο Βρετανικό Αέριο να βάζει με τη βία νέους μετρητές». Ελεγκτική αρχή επενέβη μετά το χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκλειστικό: Τζίνα Μίλερ: ‘Υπέστην μπούλινγκ και προσβολές από τον Ντόμινικ Ράαμπ». Η πρώτη επίσημη καταγγελία κατά του αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης, από ένα μέλος της καμπάνιας για την παραμονή στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα για το Brexit. Τέλος, η Daily Telegraph: «H ζημιά του lockdown στο εργατικό δυναμικό είναι μόνιμη». Η οικονομία είναι σε μονοπάτι στασιμότητας, προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς χιλιάδες παραιτούνται ή βγαίνουν στη σύνταξη.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Πούτιν: Και πάλι απειλούμαστε από γερμανικά τανκς». Ο ρώσος πρόεδρος μίλησε στην τελετή μνήμης στο Στάλινγκραντ. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπόσχεται στο Κίεβο περαιτέρω βοήθεια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ρωσία εντείνει την επίθεση κατά του Μπαχμούτ». Η Ουκρανία προειδοποιεί για μεγάλη επίθεση από τη Μόσχα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο. Τέλος, η Die Welt: «Η γερμανική εμπιστοσύνη στην Bundeswehr πέφτει κατακόρυφα». Τα τελευταία 25 χρόνια, ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί πολίτες δεν αμφισβήτησαν τις ένοπλες δυνάμεις όσο σήμερα.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι ΗΠΑ παρακολουθεί ένα φερόμενο ως κατασκοπικό μπαλόνι της Κίνας». Οι υπηρεσίες της Ουάσινγκτον εντόπισαν ένα μπαλόνι πάνω από το έδαφος της χώρας που θεωρούν ότι κατασκοπεύει για χάρη του Πεκίνου. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Με το μάτι στην Κίνα, οι ΗΠΑ στρέφονται στη Μανίλα για να κάνει επίδειξη δύναμης». Ο στρατιωτικός ρόλος των Φιλιππίνων μεγαλώνει, ενώ ο Μπάιντεν στοχεύει να αυξήσει την προστασία της Ταϊβάν σε περίπτωση εισβολής. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Μετοχές και ομόλογα κάνουν ράλι καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα επιτόκια είναι κοντά στην κορυφή». Αυξήσεις μισού βαθμού για Ευρώπη και Βρετανία, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας είναι αισιόδοξη για τον πληθωρισμό. Τέλος η Washington Post: «Βραδαίνει το βήμα των αλλαγών στην αστυνομία». Μια μεταρρύθμιση για την αστυνομία σε πανεθνικό επίπεδο παραμένει μια χίμαιρα, ενώ τα «μπαλώματα» που γίνονται σε τοπικό επίπεδο κάνει νέες κρίσεις να αναδύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Υποκλοπές για τον Κόσπιτο: Ο Ντελμάστρο είπε ψέμματα». Ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε έγγραφα που είχαν ένδειξη «απόρρητο» και «μη δημοσιοποιήσιμο». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Αν ο Πούτιν νιώθει Στάλιν». Ο τσάρος μιλάει στην τελετή μνήμης Στάλινγκραντ: «είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε». Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η παγίδα της αυτονομίας». Στο υπουργικό συμβούλιο έρχεται το πολύπαθο «ναι» στη μεταρρύθμιση. Ο Νότος της Ιταλίας μπαίνει σε αναβρασμό ενώ η μάχη μεταφέρεται στη Βουλή. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ναι στην αυτονομία, αλλά οι περιφέρειες είναι διχασμένες». Η Μελόνι ισχυρίζεται ότι οι δεσμεύσεις της τηρήθηκαν. ΤΟ Δημοκρατικό κόμμα περνάει στην επίθεση.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «3 λύσεις για τη χρηματοδότηση των συντάξεων». Η πρόταση της εφημερίδας έχει ως εξής: Αύξηση των κοινωνικών εισφορών, επαναδιαπραγμάτευση των εξαιρέσεων των επιχειρήσεων και φορολόγηση του κεφαλαίου. Στη Libération διαβάζουμε: «Μπασάρ αλ Άσαντ: η επιστροφή του χασάπη». Προστατευόμενος από Μόσχα και Τεχεράνη, με περιουσία από το εμπόριο ναρκωτικών, ο σύριος δικτάτορας επωφελείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία για να ξαναπλασαριστεί ως παράγοντας στη διεθνή σκηνή. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στη Γαλλία, η μεγάλη πρόκληση του ηλεκτρικού παντός». Η ανάγκη να περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων χρειάζεται μια πραγματική έκρηξη στην υλοποίηση του σχεδίου εξηλεκτρισμού της κοινωνίας και της οικονομίας. Τέλος, η Le Figaro: «H Γαλλία αντιμέτωπη με την πρόκληση της απέλασης των ισλαμιστών». Υπό την πίεση των γεγονότων, η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει τις απομακρύνσεις. Τα νομικά κωλύματα μπορεί ακόμα να εμποδίσουν την διαδικασία, αναφέρει η εφημερίδα.