Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι συζητήσεις της κλίκας». Από τα έγγραφα της βελγικής έρευνας αναδύονται οι διάλογοι ανάμεσα στον Παντσέρι και τον Τζόρτζι για να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις της ευρωβουλής και η μυστική συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ιράν, 100 μέρες φρίκης». Μεταξύ των θυμάτων του καθεστώτος είναι και 69 ανήλικα παιδιά, ενώ το τελευταίο θύμα, ένα κορίτσι του οποίου τη φωτογραφία δημοσιεύει η εφημερίδα, ήταν μόλις 12 ετών. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αυξήσεις στους χαμηλούς μισθούς». Με τη μείωση της φορολογίας στο 3%, οι μισθοί του Ιανουαρίου θα αναπροσαρμοστούν για 4 εκατ. εργαζόμενους. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ασφάλιση, νέοι κανόνες». Εν τω μεταξύ, το νομοσχέδιο για την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών φτάνει στη Γερουσία, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για την έγκρισή του.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το σύστημα Υγείας ραγίζει». Οι γιατροί είναι σε απεργία από τη Δευτέρα. Κλείσιμο επειγόντων, υπερπλήρη νοσοκομεία και ελλείψεις σε φάρμακα: αυτή είναι η κατάσταση της σημερινής Υγείας στη Γαλλία. Στη Libération διαβάζουμε: «Είναι καταστροφή για τους καθολικούς». Η απαξία μεγαλώνει από τους πιστούς καθώς βλέπουν την αδράνεια της καθολικής εκκλησίας να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση οι οποίες εμπλέκουν μέλη της καθολικής ιεραρχίας. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η οργή και η αγανάκτηση των Κούρδων της Γαλλίας». Τρεις μέρες μετά από το τριπλό φονικό, τα ρατσιστικά κίνητρα του δράστη έγιναν φανερά. Ωστόσο, ο ρατσισμός δε φαίνεται να αρκεί σαν κίνητρο για την κουρδική κοινότητα, που βλέπει το χέρι της Τουρκίας πίσω από την επίθεση. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ταϊβάν οπλίζεται για να χαλαρώσει την κινέζικη θηλιά». Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η νήσος ετοιμάζεται να αντισταθεί στις εδαφικές αξιώσεις της Κίνας χάρη σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αμερικανικών εξοπλισμών.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «H Κίνα ανοίγει τα σύνορά της καθώς τα κρούσματα αυξάνονται». Το Πεκίνο σχεδιάζει να καταργήσει τους κανόνες της καραντίνας για εισερχόμενους ταξιδιώτες, σε μια ένδειξη χαλάρωσης της πολιτικής της απέναντι στην πανδημία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ νιώθουν την πίεση από την αύξηση των συνταξιούχων». Η πανδημία μεγαλώνει την τάση για συνταξιοδότηση. Οι baby boomers αποσύρονται για τα καλά, βάζοντας δύσκολα στα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για μείωση του πληθωρισμού. Τέλος η Washington Post: «Ασθένειες επανεμφανίζονται καθώς οι γονείς αρνούνται να κάνουν εμβόλια τα παιδιά». Τα ξεσπάσματα ανεμοβλογιάς και άλλων παιδικών ασθενειών συνδέονται με την αύξηση της άρνησης των εμβολιασμών.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα ζευγάρια της μεσαίας τάξης αντιμέτωπα με πλήγμα £40.000 στα εισοδήματα». Ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, κατηγορείται για ‘ντροπιαστική’ επίθεση στις εργαζόμενες οικογένειες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: η οικτρή κατάσταση του ‘κατεστραμμένου’ σιδηροδρομικού δικτύου». Σε 15 από τα πιο πολυσύχναστα σημεία αναχώρησης τρένων στη Βρετανία, οι επιβάτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με καθυστερήσεις. Στον Independent διαβάζουμε: «Τι πιστεύει πραγματικά το Ηνωμένο Βασίλειο για τις απεργίες;». Η εφημερίδα δημοσιεύει ανάλυση και σχόλιο για τις πρόσφατες απεργίες στο νησί. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι εταιρείες ενέργειας μαζεύουν τα δισεκατομμύρια των πελατών τους». Η εφημερίδα σε έρευνά της ανακάλυψε ότι οι εταιρείες συγκέντρωσαν 2 δις λίρες από λογαριασμούς πελατών, οι οποίοι ενώ ήταν πιστωτικοί, οι χρεώσεις συνέχιζαν να ανεβαίνουν.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σούλτσε θέλει να αναστείλει τη γερμανική βοήθεια στο Αφγανιστάν». Οι οργανισμοί πρώτων βοηθειών σταματούν να λειτουργούν. Κριτική για την απαγόρευση εργασίας για γυναίκες. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Τα αποθέματα φυσικού αερίου αυξάνονται ξανά». Η τιμή της πρώτης ύλης πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Μετά τις υπό το μηδέν θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου, οι δεξαμενές γεμίζουν ξανά. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η κατάσταση ξεκάθαρα. Τέλος, η Die Welt: «Η οικονομία δείχνει απαισιόδοξη τη νέα χρονιά». Η ενεργειακή κρίση και η κρίσιμη παγκόσμια κατάσταση ανησυχούν τις εταιρείες, πολλές από τις οποίες όμως σημειώνουν κέρδη ρεκόρ.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Σάντσεθ κρατά 10 δις για βοήθεια κόντρα στον πληθωρισμό». Τα 20 λεπτά στο λίτρο της βενζίνης καταργούνται, εκτός αν πρόκειται για μεταφορείς. Παραμένει η έκπτωση σε ρεύμα και αέριο και η ελεύθερη συγκοινωνία στο τρένο, για κοντινές αποστάσεις. Και η El Mundo: «24 ώρες σε μια ‘κλινική πυρετού’ στη Σανγκάη: ‘δεν υπάρχει άλλος χώρος’». Δεκάδες ασθενείς παραμένουν συνωστισμένοι σε φορεία στους διαδρόμους αυτών των κέντρων όπου φροντίζονται λιγότερο σοβαροί ασθενείς με Covid.