Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μακάρθυ αποτυχαίνει στην προσπάθεια για την προεδρία, σε τρεις ψηφοφορίες». Η Βουλή σταματά τις εργασίες της για την επόμενη μέρα μετά την ανταρσία της Δεξιάς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η οποία επιφύλασσε ένα τρικυμιώδες ξεκίνημα για το νέο Κογκρέσο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η άκρα Δεξιά μπλοκάρει το δρόμο του Μακάρθυ προς την προεδρία της Βουλής». Ένα μπερδεμένο Ρεπουμπλικανικό κόμμα αυτοσαμποτάρεται, ενώ η συνεδρίαση για την ανάδειξη του προέδρου παύεται μετά από τρεις ατελέσφορες ψηφοφορίες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Νεκροί πολέμου: οι Ρώσοι ρίχνουν το φταίξιμο στους αξιωματικούς». Οι πολίτες που θρηνούν για τους νεκρούς τους στον πόλεμο στην Ουκρανία ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των διοικητών των δυνάμεων που αποδεκατίστηκαν στη Μακίβκα. Τέλος η Washington Post: «Η Βουλή αποτυχαίνει να εκλέξει νέο πρόεδρο». Ο Μακάρθυ έρχεται αντιμέτωπος με ανταρσία των Ρεπουμπλικανών, ενώ η σκληρή δεξιά πτέρυγα του κόμματος σπρώχνει τη διαδικασία σε δεύτερη μέρα.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Υποχρεωτικά μαθηματικά μέχρι τα 18 για κάθε μαθητή». Ο Σούνακ το έχει κάνει προσωπική υπόθεση να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευση, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι γιατροί καταδικάζουν τον ‘παραισθητικό’ πρωθυπουργό μετά την άρνησή του ότι υπάρχει κρίση στο NHS». Οργή και δυσπιστία απέναντι στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι η υπηρεσία έχει αρκετά χρήματα για να τα βγάλει πέρα. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο Σούνακ ισχυρίζεται ότι το NHS έχει τα κεφάλαια για να αντιμετωπίσει την κρίση». Οι επικριτές λένε ότι τα σχόλια του πρωθυπουργού είναι μια προσβολή στους ασθενείς που υποφέρουν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα μαθηματικά στην καρδιά του οράματος του πρωθυπουργού για τη Βρετανία». Ο Σούνακ θέτει τις προτεραιότητες σε μεγάλη ομιλία του ενώ παλεύει ενάντια στα σωματεία και το κώλυμα στο NHS.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Πολλοί ταραχοποιοί ήταν μετανάστες». Συζήτηση για επιθέσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο πρώην υπουργός Υγείας και μέλος του CDU, Γενς Σπαν, κάνει λόγο για αποτυχία ενσωμάτωσης. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Παρά το Hartz IV, τα εισοδήματα παραμένουν κάτω από το επίπεδο διαβίωσης». Οι φτωχοί πολίτες έχασαν μεγάλο μέρος από την αγοραστική τους δύναμη τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με την DGB, οι αποδέκτες επιδομάτων δεν προστατεύονται από τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού. Τέλος, η Die Welt: «Πτώση του ποσοστού πληθωρισμού – δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάζουμε». Ο πληθωρισμός μειώνεται από το 10% στο 8,6%. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν μια επικίνδυνη τάση.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πανδημία: Κόντρα Κίνας-ΕΕ». Το Πεκίνο διαμαρτύρεται για τη διεξαγωγή τεστ σε ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα. Παράλληλα, αρνείται τις δωρεές εμβολίων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η ακριβή ενέργεια κάνει δύο εκατομμύρια φτωχούς». Ο λογαριασμός φυσικού αερίου αυξάνεται κατά 23% τον Δεκέμβριο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Κορύφωση των λογαριασμών αερίου το Δεκέμβριο». άλμα 23% στο μεθάνιο, το 2022 η μέση δαπάνη ανά οικογένεια έφτασε τα 1.866 ευρώ. Τώρα οι τιμές μειώνονται, αλλά οι αυξήσεις στην αρχή του μήνα είναι προεξοφλημένες. Οι πρώτες μειώσεις αναμένονται για τον Φεβρουάριο . Τέλος, η Corriere della Sera: «Μέγιστες αυξήσεις σε αέριο και βενζίνη». Οι λογαριασμοί αυξάνονται κατά 23,3%.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Καταπίεση των λαϊκών ενόρκων: Μια Δικαιοσύνη για το λαό χωρίς το λαό;». Από την 1η Ιανουαρίου τα τοπικά ποινικά δικαστήρια, αποτελούμενα από κατ’ επάγγελμα δικαστές, θα αντικαταστήσουν τα ένορκα δικαστήρια για αδικήματα που τιμωρούνται από 15 μέχρι 20 χρόνια φυλακή. Στη Libération διαβάζουμε: «Μακίβκα: Ο Πούτιν το ένιωσε». Ο βομβαρδισμός που προκάλεσε μαζικές απώλειες στο ρωσικό στρατό ενισχύει τις αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα και τη στρατηγική του Κρεμλίνου. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η κλιματική κρίση είναι επιτακτική το 2023». Ο Εμανουέλ Μακρόν έβγαλε τους επιστήμονες από τα ρούχα τους όταν είπε ότι «η κλιματική κρίση του 2022 ήταν απρόβλεπτη». Η αντιπολίτευση έχει επικρίνει σφοδρά τον πρόεδρο για αποσύνδεση με την πραγματικότητα και την οικολογία. Τέλος, η Le Figaro: «Οι τιμές των ακινήτων αρχίζουν να μειώνονται». Η αύξηση των επιτοκίων, η αυστηροποίηση της πρόσβασης στην πίστωση και οι πιέσεις στην αγοραστική δύναμη βαραίνουν την αγορά ακινήτων, που υποχωρεί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H σκληρή ρεπουμπλικανική πτέρυγα στις ΗΠΑ μποϊκοτάρει το κοινοβουλευτικό ηγέτη της». Ο διχασμός στο κόμμα δεν αφήνει να υπάρξει αποτέλεσμα στις τρεις πρώτες ψηφοφορίες για την προεδρία του Κέβιν Μακάρθυ στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Και η El Mundo: «Ο Φεϊχό πηγαίνει το σχέδιο του για τη Δικαιοσύνη στις Βρυξέλλες ώστε να πιέσει το Σοσιαλιστικό κόμμα». Ο επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος έστειλε το σχέδιό του στον ευρωπαίο επίτροπο Δικαιοσύνης μετά την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ισπανία.