Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ζελένσκι και Κριμαία: Είναι πιθανή μια πολιτική συμφωνία». Ο ουκρανός πρόεδρος είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η αναστροφή του Ζελένσκι». ‘Τώρα μια πολιτική λύση για την Κριμαία’, ενώ σταματά το στρατιωτικό νόμο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Τώρα ο Ζελένσκι: ‘Πιθανή η πολιτική λύση για την Κριμαία». Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι: «Πρέπει να αποστρατικοποιήσουμε την περιοχή. Αν φέρω πόλεμο στη Ρωσία, χάνω συμμάχους». Τέλος, η Corriere della Sera: «Άνοιγμα Ζελένσκι: Στην Κριμαία είναι καλύτερο να βρούμε πολιτική συμφωνία». Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εκτιμά ότι υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση σχετικά με την εύρεση πολιτικής συμφωνίας για την Κριμαία.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ένωση τοπικών ομοσπονδιών απαιτεί την παραίτηση του Ρουμπιάλες». Ομόφωνο το αίτημα για παύση του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας. Λουίς Ρουμπιάλες. Το Αθλητικό Δικαστήριο ζητά περισσότερες πληροφορίες για να ανοίξει φάκελο εναντίον του. Και η El Mundo: «Οι πρόεδροι των περιφερειακών ομοσπονδιών ζητούν από τον Ρουμπιάλες να παραιτηθεί». Η Εισαγγελία ανοίγει έρευνα για σεξουαλική επίθεση και ζητά από την Τζένι Ερμόσο να συμμετάσχει στην έρευνα.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Εξαιτίας της έλλειψης στέγασης, σταμάτησα τις σπουδές μου». Απαγορευτικές τιμές, σπανιότητα αγαθών, έλλειψη υγιεινής… H εφημερίδα συγκεντρώνει δεκάδες μαρτυρίες φοιτητών που παλεύουν να βρουν σπίτι στην πόλη που σπουδάζουν. Στη Libération διαβάζουμε: «Αϊτή, στην κόλαση των συμμοριών». Στο Πορτ-ο-Πρενς οι πολίτες υφίστανται τη βία την πείνα και τις ασθένειες. Ανίκανο να τα βάλει με το χάος, το κράτος ζητά διεθνή στρατιωτική παρέμβαση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Μπορν φρενάρει την επίθεση του Νταρμανέν». Στο Τουρκουάν η πρωθυπουργός μετρίασε τις φιλοδοξίες του υπουργού Εσωτερικών, ενώ κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία σε ενότητα. Τέλος, η Le Figaro: «Στις ΗΠΑ οι πρώτες αμφιβολίες για τη βοήθεια στην Ουκρανία». Η έλλειψη στρατιωτικής νίκης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τροφοδοτεί τις αμφιβολίες στο Πεντάγωνο, στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και στην κοινή γνώμη.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Πάους και ο Λίντνερ συμφωνούν στη βασική ασφάλεια των παιδιών». 2,4 δισ. ευρώ θα είναι το ποσό που θα διατεθεί: «Τελευταία μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση». Ο νόμος της ανάπτυξης έρχεται σύντομα. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Συμφωνία για τη βασική ασφάλεια των παιδιών». Το 2025, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια – και θα δεχθεί πολλές επικρίσεις. Οι σύλλογοι βρίσκουν το ποσό πολύ χαμηλό, οι δήμοι φοβούνται υψηλό διοικητικό φόρτο. Τέλος, η Die Welt: «Η στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας φαίνεται να λειτουργεί». Μέχρι πρόσφατα, οι πολεμικές τακτικές επικρίνονταν συχνά διεθνώς. Ωστόσο, οι πρόσφατες επιτυχίες αποδεικνύουν ότι το Κίεβο έχει δίκιο, εκτιμά η εφημερίδα.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η ομοσπονδιακή δίκη του Τραμπ στην Ουάσινγκτον θα γίνει το Μάρτιο». Οι κατηγορίες για εμπλοκή σε εκλογική απάτη θα εξεταστούν μια μέρα πριν τις προκαταρκτικές εκλογές της Super Tuesday. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού υπενθυμίζει ότι ο ιός δεν έφυγε ποτέ». Οι λοιμώξεις είναι γενικά ήπιες, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται, και οι αξιωματούχοι προτρέπουν στην χρήση προληπτικών μέτρων. Τέλος η Washington Post: «Η δίκη του Τραμπ στην Ουάσινγκτον θα γίνει στις 4 Μαρτίου». Το πολιτικό καλεντάρι έρχεται σε σύγκρουση με τις νομικές περιπέτειες του πρώην προέδρου, αφού η υπόθεση θα εξεταστεί παραμονές της Super Tuesday, όταν περισσότερες από δώδεκα πολιτείες θα επιλέξουν τα εκλογικά κολέγια για την ανάδειξη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Χιλιάδες περιπλανώμενοι μετά το χάος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας». Προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις μέχρι την Παρασκευή μετά την κατάρρευση του συστήματος που καθήλωσε στο έδαφος εκατοντάδες πτήσεις. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τα ποτάμια κινδυνεύουν καθώς ο Γκόουβ αλλάζει τους κανονισμούς στη στέγαση». Ο υπουργός Στέγασης μαζί με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τερέζ Κόφεϊ, αναμένεται να άρουν τους περιορισμούς για τη μόλυνση του νερού, προκαλώντας αντιδράσεις στις οργανώσεις για την ασφάλεια στην πρόσβαση στο νερό. Στον Independent διαβάζουμε: «Η κατάρρευση της εναέριας κυκλοφορίας ταλαιπωρεί χιλιάδες». Το χάος χτυπά το τέλος των διακοπών καθώς κατέρρευσε το σύστημα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Χάος όλη τη βδομάδα καθώς καταρρέει ο έλεγχος στην εναέρια κυκλοφορία». Χιλιάδες μένουν ξεκρέμαστοι καθώς οι καθυστερήσεις θα διαρκέσουν μέρες, μετά την κατάρρευση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.