Διεθνής Τύπος: Άλλη μια γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία – Δυο γυναίκες για την προεδρία του Μεξικού το 2024

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μαρίζα, σκοτώθηκε από τον πρώην που είχε καταγγείλει». Ο νόμος ενάντια στους stalker δεν σταματά τις γυναικοκτονίες. Το ζευγάρι είχε ένα κοριτσάκι. Η Επιτροπή Γυναικοκτονιών εκτιμά ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μείνει ορφανά από μητέρα 169 παιδιά… Στη La Stampa διαβάζουμε: «H δοκιμασία της Μαρίζα». Σκοτώθηκε από τον πρώην της, τον οποίο είχε καταγγείλει για stalking. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σφαγή δίχως τέλος». Ογδόντα γυναικοκτονίες στην Ιταλία μέσα σε ένα χρόνο. Τελευταίο θύμα η Μαρίζα Λέο, που τη δολοφόνησε ο πρώην της, τον οποίο είχε καταγγείλει στις αρχές. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κατήγγειλε τον πρώην της, σκοτώθηκε από πυροβολισμό». H 39χρονη Μαρίζα Λέο δολοφονήθηκε από τον πρώην της, το 42χρονο Άντζελο Ρέινα, ο οποίος μετά τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, αυτοκτόνησε.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Δυο γυναίκες διεκδικούν την προεδρία του Μεξικού το 2024». Η Κλαούντια Σέινμπαουμ είναι το φαβορί έναντι της Σότσιτλ Γκάλβες, εκτιμά η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Η αμνηστία ανοίγει μια αδιόρθωτη τρύπα στο κράτος δικαίου». Το Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για τη συμφωνία του Σάντσεθ με τον Πουτζντεμόν.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Το γαλλικό ράγκμπι με την πλάτη στον τοίχο». Το ματς μεταξύ της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας αυτή την Παρασκευή στο Σταντ ντε Φρανς, ανοίγει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που οργανώνεται στη χώρα και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στη Libération διαβάζουμε: «Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι: ο φθόνος στα μπλε». Η Γαλλία τρέφει ελπίδες για την κατάκτηση του κυπέλλου. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Κλίμα: Το καλοκαίρι της παγκόσμιας αλλαγής». Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοπέρνικος, η περίοδος από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο ήταν η θερμότερη στα χρονικά. Το βόρειο ημισφαίριο βιώνει ακραία κλιματικά φαινόμενα: φωτιές, ακραία ζέστη, καταρρακτώδεις βροχές. Τέλος, η Le Figaro: «Ρουγκμπί: η Γαλλία στην κατάκτηση του κόσμου». Αυτή την Παρασκευή η 15άδα της εθνικής Γαλλίας ξεκινά το ταξίδι της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο ελπίζει να κατακτήσει στον τελικό της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι πρωθυπουργοί επιμένουν στις τιμές του βιομηχανικού ρεύματος στις Βρυξέλλες». Ο Wust βλέπει την ευημερία να απειλείται. Μικρή απάντηση στο «Σύμφωνο της Γερμανίας». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ομοσπονδιακές πολιτείες για «γέφυρα τιμής ηλεκτρικής ενέργειας’». Στις Βρυξέλλες, οι Γερμανοί Πρωθυπουργοί καλούν την ΕΕ να επιτρέψει στα κράτη μέλη να παρέχουν επιδοτήσεις. Βάζουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό πίεση . Τέλος, η Die Welt: «Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου ξεπέρασε τις 200.000 ». Μέχρι το τέλος Αυγούστου, η Γερμανία είχε καταγράψει 77% περισσότερες πτώσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. .

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Εταιρείες μπλε κολάρου επιταχύνουν τις προσπάθειες πρόσληψης γυναικών». Η κυβέρνηση Μπάιντεν προτρέπουν τις εταιρείες να προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες για θέσεις χειρονακτικής εργασίας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ουκρανία επιμένει ότι τα πυρομαχικά διασποράς την κρατούν στη μάχη». Όμως οι άμαχοι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο, σχολιάζει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Μαθήματα από τον πόλεμο: Ο Μπλίνκεν επισκέπτεται τις επανακατακτημένες πόλεις». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία για να υποσχεθεί περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ κλιμακώνει τις ψευδείς για τον Μπάιντεν». Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο πρώην πρόεδρος λέει ψέματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπάιντεν.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Κάρολος ευχαριστεί την χώρα για την αγάπη και τη στήριξη στον πρώτο χρόνο βασιλείας του». Ο Guardian έχει τίτλο: «Η δραπέτευση ενός υπόπτου για τρομοκρατία προκαλεί σάλο για τις περικοπές στις φυλακές». Οι υπουργοί κατηγορούνται για τις ελλείψεις σε προσωπικό στις φυλακές κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του ανθρωποκυνηγητού. Στον Independent διαβάζουμε: «». . Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο πρωθυπουργός αρνείται την έκκληση της Ινδίας για βίζες». Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι ξεχωριστό από εκείνο του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών.