Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ‘αλλαγή λωρίδας’ στο μεταναστευτικό δίκαιο πρόκειται να έρθει». Αλλαγή στην αγορά εργασίας για τους αιτούντες άσυλο. Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ κάνει λόγο για «εξασφάλιση της ευημερίας». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Διστακτική προσέγγιση». Στο τέλος της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι για σχεδόν μισή ώρα. Τα βασικά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά. Τέλος, η Die Welt: «Ο κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει τα εμπόδια για τους αλλοδαπούς εργάτες». Οι Πράσινοι προωθούν μια νέα επιλογή για ορισμένους αιτούντες άσυλο.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η ζωή σαν βουλευτής υπό τον Μακρόν». Μετά από έναν χρόνο που το μακρονικό στρατόπεδο έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, τέσσερις εκλεγμένοι με την αριστερή συμμαχία Nupes εξιστορούν την εμπειρία των τελευταίων 12 μηνών. Στη Libération διαβάζουμε: «Τεχνητή νοημοσύνη». Η εφημερίδα αφιερώνει το φύλλο της στις εξελίξεις στην τεχνολογία. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Οι δεξιές της Ευρώπης δοκιμάζονται από την ακροδεξιά». Ιταλία, Σουηδία, Φινλανδία… Σπάει ένα ταμπού, αφού πολλαπλασιάζονται οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχουν ακροδεξιά κόμματα. Τέλος, η Le Figaro: «Η μεγάλη απογοήτευση των δημάρχων της Γαλλίας». Βία, γραφειοκρατία, μετανάστευση… Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, οι αιρετοί των μικρών δήμων δεν διστάζουν να παραιτηθούν. Η κυβέρνηση ψάχνει μάταια την αιτία, σχολιάζει η εφημερίδα.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο επίμονος πληθωρισμός παγκοσμίως κρατά τις κεντρικές τράπεζες ανήσυχες». Οι τραπεζίτες κάνουν προβλέψεις για αυξημένο πληθωρισμό, ώστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος με πέρυσι, που τον υποτίμησαν. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Τιτάνιο έργο: Εξερευνητές αγνοούνται σε υποβρύχιο». Οι πέντε τουρίστες είναι κολλημένοι σε βάθος 3.800 μέτρων. Τέλος η Washington Post: «Το FBI αντιστάθηκε σε έρευνα για το ρόλο του Τραμπ στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου».
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αγώνας δρόμου για να σωθούν οι παγιδευμένοι τουρίστες του Τιτανικού». Ένας δισεκατομμυριούχος ανάμεσα στους πέντε που έχουν λίγες ώρες οξυγόνο ακόμα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι Τόρις κυκλώνουν τον Τζόνσον καθώς οι βουλευτές ψηφίζουν να εγκριθεί η έκθεση για το Partygate». Η έγκριση λαμβάνει συντριπτική πλειοψηφία, με μόνο 7 να είναι κατά. Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να χάσει το κοινοβουλευτικό πάσο μετά από τη διχαστική συζήτηση για τη συμπεριφορά του. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι ντροπές του Partygate». Η τελική ταπείνωση για τον Μπόρις καθώς οι βουλευτές υποστηρίζουν τον κοινοβουλευτικό αποκλεισμό για τον πρώην πρωθυπουργό. Τέλος, η Daily Telegraph: «Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγνοείται σε τουριστικό ταξίδι στον Τιτανικό». Ο μεγιστάνας των αιθέρων, Χάμις Χάρντιγνκ, είναι ένας από τους πέντε ανθρώπους που επιβαίνουν στο υποβρύχιο.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ομογονεϊκά ζευγάρια: Ορφανά με διάταγμα». Η εισαγγελία της Πάντοβα αμφισβητεί τις εγγραφές 33 παιδιών που γεννήθηκαν από το 2017: «Η αλλαγή του επωνύμου δεν θα τους βλάψει». Στη La Stampa διαβάζουμε: «O Νόρντιο δικαιολογεί τους φοροφυγάδες». Φράσεις σοκ εκστόμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης: ακόμα και ένας έντιμος επιχειρηματίας δεν μπορεί να πληρώσει όλους τους φόρους. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η ενημέρωση της λογικής». Η εφημερίδα κλείνει τα 145 χρόνια ύπαρξης, και το γιορτάζει με ένα επετειακό τεύχος. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η Μελόνι συναντιέται με τον Μακρόν». Σήμερα η συνάντηση μετά το πάγωμα των σχέσεων.