Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι υποψήφιοι κάνουν την τελική προσπάθεια καθώς οι ελπίδες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μεγαλώνουν». Οι υποψήφιοι είπαν τα τελευταία τους επιχειρήματα στο κοινό λίγο πριν τις εκλογές στις πολιτείες-κλειδιά, ενώ οι συντηρητικοί έχουν περισσότερες ελπίδες να εκλεγούν. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Οι ενδιάμεσες εκλογές προκαλούν ένα κύμα άγχους και εμπιστοσύνης». Γίνεται η τελευταία προσπάθεια για τους ψηφοφόρους, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν αισιόδοξοι και οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για απώλειες. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο για να πληρώνουν οι εταιρείες την αλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα». Ο Τζον Κέρι προωθεί σχέδιο για πιστώσεις άνθρακα ενώ οι απώλειες και η ζημιά από την κλιματική κρίση μπαίνουν στην ατζέντα της 27ης κλιματικής συνόδου. Τέλος η Washington Post: «Μια νέα πρόκληση για την αμερικανική Δημοκρατία». Η άρνηση του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 από τον Τραμπ είναι ακόμα δυνατή ανάμεσα στους ψηφοφόρους, ενώ οι αξιωματούχοι προσπαθούν να ενισχύσουν το σύστημα ψηφοφορίας.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Μπέρμποκ: Η ανθρωπότητα οδεύει προς την άβυσσο». Η παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Σαρμ ελ Σέιχ αναμένεται να καταδείξει την καταστροφική ταχύτητα με την οποία οδεύει ο πλανήτης προς την κλιματική άβυσσο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η 27η προσπάθεια να σωθεί το κλίμα». Το συνέδριο στην Αίγυπτο με εκπροσώπους από σχεδόν 200 χώρες ξεκινά με προκλήσεις. Οι αποφάσεις δεν είναι ακόμη ορατές. «Η ανθρωπότητα οδεύει προς την άβυσσο», λέει η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ. Τέλος, η Die Welt: «Ο κόσμος συζητά για το κόστος της κλιματικής ζημιάς». Η αποζημίωση για τις φτωχότερες χώρες στην ατζέντα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα για πρώτη φορά.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Δισεκατομμύρια περισσότερα που δαπανώνται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα θεωρηθούν ως ξένη βοήθεια». Περίπου 0,3% του εθνικού εισοδήματος θα κατευθυνθεί προς το εξωτερικό καθώς ο Σούνακ ετοιμάζει περικοπές 33 δισ λιρών. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: Βρετανία και ΗΠΑ αποτυχαίνουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στο κλιματικό ταμείο ύψους 100 δισ. δολαρίων». Οι πλούσιες χώρες που μολύνουν τον πλανήτη δεν αποζημιώνουν τις φτωχότερες χώρες, που υφίστανται δυσανάλογα μεγαλύτερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο κόσμος θα πετύχει τον στόχο του 1,5C, επιμένει ο Σούνακ». Αλλά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις λένε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ταιριάξει τις πράξεις του με τα λόγια. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Βρετανία ανοίγει την πόρτα στις κλιματικές αποζημιώσεις». Η Ντάουνινγκ Στριτ μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει τις φτωχές χώρες που πλήττονται από τις καταστροφές.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Επιλεκτικές διασώσεις, οι ΜΚΟ εξεγείρονται: “Δεν αφήνουμε τα λιμάνια”». Το σχέδιο της κυβέρνησης για διάσωση μόνο των ανηλίκων και ευάλωτων μεταναστών προκαλεί αντιδράσεις, ενώ ακόμα και ο πάπας Φραγκίσκος προτρέπει στη διάσωση όλων. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετανάστες, οι πνιγμένοι και οι σωσμένοι». Το Humanity1 και το Geo Barents στο λιμάνι της Κατάνια, με την κυβέρνηση να κάνει διαλογή και να απορρίπτει 250 ναυαγούς. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μετανάστες, η ΕΕ βοηθά την Ιταλία». Ο πάπας Φραγκίσκος προτρέπει την κυβέρνηση να σώζει τους πιο ευάλωτους, ενώ υπάρχει κόντρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης με τις ΜΚΟ. Τέλος, η Corriere della Sera: «Αφίξεις μεταναστών, η ΕΕ κινητοποιείται». Ο Λέττα θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να σώζονται μόνο οι ανήλικοι και οι ευάλωτες ομάδες. Η κυβέρνηση θεωρεί τη γραμμή αυτή σωστή.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αποκάλυψη: η έκθεση που κάνει την Amazon να τρέμει». Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της ένα απόρρητο έγγραφο που δείχνει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και το κοινωνικό ρήγμα που υπάρχει στα σημεία της εταιρείας στη Γαλλία. Στη Libération διαβάζουμε: «Twitter: Ποιος καίγεται;». Μετά την ανάληψη του ελέγχου, ο Έλον Μασκ ξανασχεδιάζει το μέσο, επιτρέποντας τη μαζική διάδοση fake news και ρητορικής μίσους. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Αίγυπτος του Αλ Σίσι στο προσκήνιο στην COP27». Η 27η κλιματική σύνοδος θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου στο Σαρμ Ελ-Σικ της Αιγύπτου, της οποίας το καθεστώς βλέπει την ευκαιρία να διαφημιστεί, ενώ το χρέος και ο πληθωρισμός καλπάζουν. Τέλος, η Le Figaro: «Κλίμα: οι χώρες του Νότου διεκδικούν τη βοήθεια». Με την ευκαιρία του ανοίγματος της 27ης κλιματικής συνόδου, οι χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη απαιτούν από τις πλούσιες χώρες να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποσχέσεις.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Τα τελευταία οχτώ χρόνια καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ζέστες στην ιστορία». Ξεκίνησε η κλιματική σύνοδος στην Αίγυπτο και οι φτωχές χώρες ελπίζουν να λάβουν την οικονομική στήριξη που τους έχουν υποσχεθεί οι ανεπτυγμένες χώρες. Και η El Mundo: «Οι Podemos επευφημούν τον Ιγκλέσιας ενώ καλύπτουν την Ντίαθ με βρισιές». Οι ηγέτες του έβαλαν το κόμμα στα πρόθυρα της ρήξης με την αντιπρόεδρο να λέει: «Πρέπει να είσαι ανόητος».