Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αγώνας ενάντια στο χρόνο για να σωθούν 4.000 στο Σουδάν». Η Βρετανία ετοιμάζει πλοία εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για την ολιγωρία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Το CBI παραδέχεται ότι το μέλλον μοιάζει αβέβαιο αφού απέτυχε να απομακρύνει τους τοξικούς ανθρώπους». Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βρετανών Βιομηχάνων εκτιμά ότι τα μέλη της μπορεί να μην την εμπιστευτούν ποτέ ξανά. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν σε βάρος σημαινόντων στελεχών της κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Στον Independent διαβάζουμε: «Βρετανός γιατρός πυροβολείται ενώ τα βρετανικά στρατεύματα προσγειώνονται στο Σουδάν για την επιχείρηση διάσωσης». Δύο πολεμικά πλοία ταξιδεύουν προς την αφρικανική χώρα ενώ πάνω από 4.000 Βρετανοί είναι εγκλωβισμένοι από τις σφοδρές συγκρούσεις. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Σι ετοιμάζει ‘τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη στην ιστορία’». Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, σε ομιλία του αυτή την Τρίτη, αναμένεται να απευθυνθεί στο Πεκίνο για την απειλή ενός νέου Ψυχρού πολέμου.
Στη Γαλλία, η Humanité γράφει, με λουδιτική διάθεση: «Εργασία: Ποιος επωφελείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη;». Η επιτυχία του ChatGPT έχει ξαναφέρει στην επιφάνεια το φόβο των ρομπότ που κλέβουν δουλειές. Στην πραγματικότητα, η ΤΝ είναι ήδη μέρος της καθημερινότητας πολλών εργαζομένων και επιδεινώνει την επισφάλεια, περισσότερο κι από την εξαφάνιση των επαγγελμάτων, εκτιμά η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ψηφιακή επιτήρηση: οι συσκευές μου είναι κατάσκοποι». Οι τραπεζικές εφαρμογές, τα σχολικά λογισμικά, το GPS… Οι συσκευές που υποτίθεται κάνουν την οικογενειακή ζωή πιο εύκολη αυξάνουν το άγχος των γονιών, ενώ η ζωή ενήλικων και ανήλικων εκτίθεται όλο και περισσότερο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν αντιμέτωπος με αμφιβολίες στην κυβερνητική πλειοψηφία». Η μεταρρύθμιση των συντάξεων έχει επιδεινώσει τις εντάσεις ανάμεσα στο γάλλο πρόεδρο και τους βουλευτές της εκλογικής συμμαχίας του, που έχει μόνο τη σχετική πλειοψηφία στη Βουλή. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Μακρόν αναζητά την ανανέωση μέσω της μεσαίας τάξης». Η σχεδόν ομόθυμη αντίθεση των πολιτών στη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των Γάλλων που έχουν την εντύπωση ότι είναι οι στυλοβάτες του κοινωνικού συστήματος.
Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Βόρεια Θάλασσα πρόκειται να γίνει ο “πράσινος σταθμός παραγωγής ενέργειας» της Ευρώπης”». Εννέα χώρες αποφασίζουν να επεκτείνουν τα υπεράκτια πάρκα αιολικής ενέργειας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ουκρανία επιτίθεται κοντά στη Χερσώνα». Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν προωθηθεί στον Δνείπερο. Αυτό θα μπορούσε να χτυπήσει σκληρά τους Ρώσους επειδή οι αμυντικές τους γραμμές είναι αδύναμες εκεί, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Οι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι -και λίγο πιο ίσοι». Μελέτη Bundesbank δείχνει ότι οι πολίτες έχουν συσσωρεύσει περιουσίες ρεκόρ τα τελευταία χρόνια.
Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι καταθέσεις της First Republic βυθίζονται κατά $100 δισ». Η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών από μισθούς στελεχών καθώς ο πανικός των καταθετών μείωσε τα λεφτά στο ταμείο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Fox News διώχνει τον Κάρλσον, μια φωνή της άκρας δεξιάς». Ο εμπρηστικός παρουσιαστής Τάκερ Κάρλσον απομακρύνθηκε από το κανάλι μετά από παράπονα για τη συμπεριφορά του. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η ανάκαμψη της Κίνας κάνει τη LVMH τον πρώτο ευρωπαϊκό όμιλο που φτάνει τα $500 δις σε αξία». Ο όμιλος, που έχει υπό τη σκέπη του φίρμες με προϊόντα πολυτελείας όπως η Luis Vuitton και η Moet, ξεπερνά άλλες εταιρείες με προϊόντα πολυτελείας. Τέλος η Washington Post: «Disord Leaks: Το Κίεβο απέκρουε τις επιθέσεις της Ρωσίας κατ’εντολή των ΗΠΑ». Αξιωματούχοι είχαν οραματιστεί χτυπήματα πίσω από τις γραμμές του εχθρού για την επέτειο του πολέμου.
Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «78 χρόνια από την Απελευθέρωση: Η Ιταλία διχασμένη». Ο ιταλός πρόεδρος τιμά σήμερα την Αντίσταση, ενώ η Μελόνι καλεί την αριστερά να σταματήσει τις προκαταλήψεις απέναντί της. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Τώρα και πάντα Αντίσταση». Ο Ματαρέλα καλεί να διατηρηθεί η μνήμη της αγωνιστικότητας απέναντι στον Άξονα ζωντανή. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη». Η προτροπή του Ματαρέλα για τις 25 Απριλίου και ο φόρος τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία. Τέλος, η Corriere della Sera: «Σήμερα η γιορτή της ελευθερίας». Η 25η Απριλίου είναι η μέρα της Ανεξαρτησίας της Ιταλίας, με το Ματαρέλα να επισημαίνει την ανάγκη για αγώνα απέναντι στη δικτατορία. Από την πλευρά της, η Μελόνι βρήκε την ευκαιρία να πει ότι ‘υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές αξίες στην Ουκρανία’.
Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση επεκτείνει τη φορολόγηση της Εκκλησίας και σε άλλες λατρείες ». Ορθόδοξος ή Βουδιστής, απαλλάσσεται από IBI και φόρο εταιρειών. . Και η El Mundo: «Ο Γκουαϊδό δραπετεύει στην Κολομβία αφού διέρρευσε ότι ο Μαδούρο επρόκειτο να τον συλλάβει». Ο πρώην αρχηγός της αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα, καθώς κυκλοφόρησε η φήμη ότι επίκειται η σύλληψή του.