Ο κόσμος μέσα από τα πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων εφημερίδων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ η Washington Post έχει ένα ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο, με κύριο τίτλο: «500,000 θάνατοι από covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας αριθμός πολύ μεγάλος για να τον συλλάβεις», επιχειρώντας να οπτικοποιήσει το μέγεθος των απωλειών από κορονοϊό συγκρίνοντάς το με παραδείγματα κοινά στους Αμερικανούς, όπως οι πεσόντες στο Βιετνάμ και το Εθνικό Κοιμητήριο στο Άρλινγκτον.
Οι New York Times γράφουν: «Αξιωματούχοι στο Τέξας είχαν λίγους κανόνες για το δίκτυο ηλεκτρισμού», αναφερόμενοι στα αδύναμα σημεία του συστήματος που αύξησαν τον κίνδυνο για μπλακάουτ. Η Wall Street Journal: «Το Τέξας αποψύχεται και αρχίζουν οι επιδιορθώσεις των ζημιών από το κρύο». Σε άλλο μήκος κύματος οι Financial Times: «Η HSBC ανοίγει το βήμα της φυγής της προς Ασία με τις μεταφορές εργασιών στο Χονγκ Κονγκ και την έξοδο από τις ΗΠΑ», αφού υψηλοί αξιωματούχοι αφήνουν το Λονδίνο, ενώ η τράπεζα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην Κίνα.
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Εμβόλια για όλους η πρώτη πρόκληση των καινούριων G7», μετά τις εκκλήσεις από Βρετανία και Γαλλία για περισσότερη ισότητα στη διανομή εμβολίων. Η Le Figaro: «Οι αποταμιεύσεις των Γάλλων, αποφασιστικός μοχλός της ανάκαμψης»• περίπου 200 δισεκ. έβαλαν στην άκρη οι πολίτες τον καιρό της πανδημίας, τα οποία η κυβέρνηση προτίθεται να προσανατολίσει στις επενδύσεις. Η Libération: «Κυανή ακτή, ακτή συναγερμού» για τα στοιχεία που προκύπτουν για την περιοχή και την έκκληση του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν για πιο αυστηρά μέτρα. «Είναι προάγγελος για την επερχόμενη κατάσταση σε όλη την Γαλλία;» , αναρωτιέται η εφημερίδα. Τέλος, η Humanité: «APL: ο θυμός των νέων επίφοβων», αναφέρεται στο νέο υπολογισμό του προσωποποιημένου βοηθήματος για στέγαση (aide personnalisée au logement – APL) που μειώνεται και πλήττει τους νέους που εργάζονται.
Στη Βρετανία ο Τύπος ασχολείται με την επερχόμενη άρση του λοκντάουν. Η Daily Telegraph: «Το ‘Μείνετε Σπίτι’ θα καταργηθεί καθώς ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει το δρόμο προς την κανονικότητα», συμπληρώνοντας ότι «επιστρέφουν οι συγκεντρώσεις μέχρι έξι και η άθληση σε εξωτερικό χώρο». Ο Guardian γράφει: «Ο σχολικός αθλητισμός και οι κοινωνικές επαφές πρώτες καθώς ο πρωθυπουργός σχεδιάζει την άρση του λοκντάουν»• οι επαφές με οικείους θα επιτραπούν από 29 Μαρτίου. Ο Independent: «Οι οικογένειες επανενώνονται το Πάσχα καθώς άρεται το λοκντάουν», τα νοικοκυριά θα επιτρέπεται να συναντιούνται σε κήπους στα τέλη Μαρτίου, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν σε δυο βδομάδες, θα ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον.
Στη Γερμανία η Die Welt γράφει: «Νέα μελέτη δίνει ελπίδα για περισσότερη ελευθερία», το εμβόλιο της Pfizer/Biontech σταματά κατά 89,4% την μετάδοση, δίνοντας ελπίδες για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα. Στο ίδιο μήκος κύματος η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Μελέτη φουντώνει το ντιμπέιτ για τα δικαιώματα των εμβολιασμένων πολιτών», ενώ η Süddeutsche Zeitung: «Τα κρατίδια θέλουν να αλλάξουν την προτεραιότητα του εμβολιασμού», βάζοντας πιο πάνω στη λίστα τους δασκάλους παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων..
Στην Ισπανία η El País γράφει: «Τα δύο τρίτα των millennials χάνουν εισοδήματα από την covid», η γενιά μεταξύ 24-39 ετών υποφέρει περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η El Mundo: «Το δικαστήριο διατάσσει τον επαναπατρισμό της ελβετικής λείας του Μπάρθενας και του Κορρέα», για το αίτημα επιστροφής των 50 εκατομμυρίων της υπόθεσης Γκούρτελ, που είχε να κάνει με παράνομες χρηματοδοτήσεις του Λαϊκού κόμματος.
Στην Ιταλία οι εφημερίδες βρίσκονται ακόμα στον αστερισμό Ντράγκι. Η Il Messaggero γράφει: «Κλείσιμο για να ξανα-ανοίξουμε το Πάσχα», αναφορικά με το πρώτο διάταγμα της εποχής Ντράγκι: για ένα μήνα κανένα ταξίδι ανάμεσα σε περιοχές, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κορυφή του κύματος έρχεται στα μέσα Μαρτίου. Στο ίδιο μοτίβο η La Repubblica: «Απαγορεύσεις μέχρι την άνοιξη», και η Corriere de la Sera: «Αποκαταστάσεις και απαγορεύσεις: οι κανόνες του Ντράγκι». Τέλος η La Stampa φιλοξενεί δήλωση από συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και επιτρόπου οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι: «Τζεντιλόνι: με τον Ντράγκι αναγεννάται η Ιταλία».