Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Τα έγγραφα προέρχονται από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και η διαρροή αναμένεται να προκαλέσει τεράστια ζημιά στις διμερείς σχέσεις. Έχουν ξεκινήσει έρευνες στις ΗΠΑ για το πως κυκλοφόρησαν δημόσια έγγραφα που ήταν χαρακτηρισμένα ως άκρως απόρρητα και μόνο για τα μάτια πολύ συγκεκριμένων ατόμων από ΗΠΑ, Αυστραλία, Βρετανία, Καναδά και Νέα Ζηλανδία (συμμαχία γνωστή ως τα Πέντε Μάτια).

Περιγράφουν τις προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο αναφέρει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο λέει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-επιφάνειας, που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα στο Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει ότι η έρευνα εξετάζει ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή θα προκαλούσε αυτόματα έρευνα του FBI παράλληλα με το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης 

Γάζα: Χωρίς τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα – Τουλάχιστον 33 νεκροί στην Τζαμπάλια (Videos)

Αυτή την Κυριακή στο Documento: Μπίζνες με κτίρια και ιδιώτες από τον τσάρο της ΑΑΔΕ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνέχιση πολέμου στην Ουκρανία – Τι συμφώνησαν Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Στάρμερ

Όλο και πιο θανατηφόρες οι πλημμύρες στην Ελλάδα – Είχαμε 70 τα τελευταία 45 χρόνια

Βόρεια Χίος: Παράταση αγωνίας για το αντιμόνιο μετά από παρέμβαση Μηταράκη – Οργανώνονται οι κάτοικοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter