Καταπέλτης είναι για τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας και στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και σε σωρεία καταθέσεων, η συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της μικρούλας Τζωρτζίνας, τα κρίσιμα λεπτά πριν και μετά την κατάληξη του παιδιού ήταν άκρως ύποπτη.
Διαβάστε επίσης: Σοκαρισμένος εμφανίζεται ο πατέρας της δολοφονημένης Τζωρτζίνας
Τι συνέβη;
Λίγο πριν τις 2.30 της 29ης Ιανουαρίου μία από τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο οποίο νοσηλευόταν το κοριτσάκι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον.
Ο τρόπος που περπατούσε αλλά και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι ήθελε να ζητήσει κάποιο σεντόνι ή κάτι σχετικό. Όταν η μητέρα την πλησίασε της είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα που η νοσηλεύτρια σχεδόν δεν το άκουσε. Μόλις η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδάκι είχε νέο επεισόδιο έτρεξε να φωνάξει γιατρό με την οποία έσπευσαν μαζί στο δωμάτιο, όπου δυστυχώς αντίκρισαν την ενιάχρονη να έχει εμφανίσει κυάνωση και να είναι απνοϊκή. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι αλλά λίγο αργότερα στις 15.50 κατέληξε.
Η Ρούλα είχε… προφητεύσει το θάνατο του παιδιού της
Στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν πεθάνει η 9χρονη Τζωρτζίνα η Πισπιρίγκου φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι τα επεισόδια που είχαν δει δεν «είναι τίποτα».
Διαβάστε επίσης: «Καταπέλτης» το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: H Tζωρτζίνα πέθανε μέσα σε 20 λεπτά από το δηλητήριο
«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη» είχε αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, προβλέποντας στην ουσία το θάνατο του παιδιού της.
Στο διαβιβαστικό γίνεται αναφορά και σε καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Όπως υποστήριξαν ουδέποτε οι ίδιοι χορήγησαν στο παιδί κεταμίνη, ενώ η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί. Επίσης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ζήτησε και μονόκλινο δωμάτιο, ενώ παράλληλα «τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας».