Το 62,2%, δεν πήγε «ποτέ» σε μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, φωτογραφία το 2022
Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστράτευε τον αλησμόνητο ισχυρισμό – εμπαιγμό της κοινωνίας διατεινόμενος πως «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής». Φυσικά, η φράση του έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ωμή πραγματικότητα, με κύριο συστατικό την ακρίβεια, που βιώνουν οι πολίτες. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την «Ποιότητα Ζωής 2022» έρχονται να διαψεύσουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού…
Τότε, από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, αναφερόμενος στους νέους που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης να σκέφτονται να γυρίσουν πίσω, υποστήριζε ότι: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον ο οποίος είναι Έλληνας η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε και το βλέπουμε να γίνεται».
Δείτε επίσης: «Πύρινες» αντιδράσεις στο Twitter για την #καταπληκτική_ποιότητα_ζωής του Μητσοτάκη
Ωστόσο, η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την «Ποιότητα ζωής» για το έτος 2022 για την «Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών» (με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2021), που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα δείχνει πως την άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη συμμερίζεται μόλις το 1,9% του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης του πληθυσμού 16 ετών και άνω από την οικονομική του κατάσταση το 2022, ένα ποσοστό 5,7% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο. Αντίθετα, πλήρως ικανοποιημένο δηλώνει μόνο το 1,9% (γράφημα Α2).
Παράλληλα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (γράφημα Α1) προκύπτει πως πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του, είναι μόλις το 5,2%. Αντίθετα, καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 1,1%. Την ίδια στιγμή, πολύ ικανοποιημένο από τη ζωή του είναι το 56,8% (7 έως 9).
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το (γράφημα Β1) το γεγονός πως το 62,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν πήγε «ποτέ» σε μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, φωτογραφία το 2022. Αντίστοιχα «καθημερινά» απάντησε μόλις το 7% του πληθυσμού. «Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο αλλά λιγότερο από μια φορά τον μήνα», απαντά το 7,1%.
Ολόκληρη η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ:
Κόλαφος για Πλεύρη – Γκάγκα τα στοιχεία για την Υγεία
Την ίδια στιγμή, συνταρακτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσε στη δημοσιότητα και στοιχεία για την κατάσταση στην Υγεία, καθώς συνιστούν «ράπισμα» στην πολιτική Πλεύρη – Γκάγκα.
Κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν τη διενέργεια της έρευνας, περίπου 1 στους 2 (54,0%) ηλικίας 16 ετών και άνω, χρειάστηκε ιατρική εξέταση ή θεραπεία.
Ποσοστό 24,3% όσων χρειάστηκαν ιατρική εξέταση ή θεραπεία δεν την έλαβε κάθε φορά που χρειάστηκε.
Συγκεκριμένα, από αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση το 66,8% δεν το έκανε επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.
Δείτε όλα τα στοιχεία για την Υγεία: