Διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Photos)

Διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή του 57 άνθρωποι.

Εποχικοί πυροσβέστες με μαύρα περιβραχιόνια διαδήλωσαν διεκδικώντας, ανάμεσα σε άλλα, την σταδιακή απορρόφηση όλων των εποχικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανεξαρτήτου ηλικίας με λίστα επιλαχόντων, τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και ίση ιατρική κάλυψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. κατά την περίοδο εργασίας.

Συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί και προχώρησαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία, ενώ τήρησαν κι ενός λεπτού σιγή.

«Ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και με σεβασμό προς όλους θα διεκδικήσουμε και θα αναφέρουμε τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε μέσα ατομικής προστασίας με προβλεπόμενες προδιαγραφές, ίση ιατρική κάλυψη κατά την περίοδο που εργαζόμαστε στο Πυροσβεστικό Σώμα και διεκδικούμε σε ενδεχόμενη προκήρυξη να μην μείνουμε εκτός λόγω ορίων ηλικίας, δηλαδή να μας θεωρούν κατάλληλους και με τα μπεζ και με τα μπλε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος, Στέφανος Γκατζιούρας.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες προχώρησαν μέχρι την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου και ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωσή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter