Διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: ΝΔ και Κατσιβαρδάς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο

Διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: ΝΔ και Κατσιβαρδάς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο
Ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης", Τρίτη 30 Ιουλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με τις ψήφους της ΝΔ και του πρώην Σπαρτιάτη, Χαρ. Κατσιβαρδά, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που διαλύει τις δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, όπως επίσης θεσπίζει τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών.

Μετά από μία διήμερη συζήτηση, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά ουκ ολίγες φορές «κόκκινο», η πλειοψηφία από κοινού με τον ανεξάρτητο βουλευτή που εκλέχθηκε με το μόρφωμα των Σπαρτιατών ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η συζήτηση σημαδεύτηκε τόσο από τις κόντρα του Παύλου Πολάκη με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τη σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον «γαλάζιο» πρόεδρο του Π.Ι.Σ. αλλά και την αποστροφή του κ. Γεωργιάδη πως «το θέμα των υποκλοπών έληξε» μετά το πόρισμα – «κουρελόχαρτο» του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι αρμόδιοι συνδικαλιστικοί φορείς στηλιτεύσαν τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που θεωρείται ότι θα ανοίγει κερκόπορτα περαιτέρω υποβάθμισης δημόσιων δομών και πριμοδότησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης στη Βουλή: «Στημένο το κλάμα της Λινού, ευχαριστώ τις χιλιάδες που “δεν τσίμπησαν”» – Άγρια κόντρα με Άδωνη Γεωργιάδη (Video)

Φάμελλος για τη διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: «Μπροστά στο κέρδος δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή για τη ΝΔ»

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter