Διαλύουν το νοσοκομείο Πύργου: Σοβαρές ελλείψεις και ρουσφετολογικές μετακινήσεις – Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον «γαλάζιο» διοικητή

Ασθενείς περιμένουν έως και οκτώ ώρες για μια απλή εξέταση στο τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού! Αυτά κι άλλα χειρότερα αναφέρονται σε καταγγελία που έγινε στο Documento, το περιεχόμενο της οποίας εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του και ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου την ίδια ώρα που ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας κάνει λόγο για ανακρίβειες και υπερβολές.

«Ο Διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Πολίτης, λίγο πριν την αποχώρησή του, έχει επιδοθεί σε πληθώρα ρουσφετολογικών μετακινήσεων και τακτοποιήσεων νοσηλευτών, λαμβάνοντας σχετικές εντολές από ένα και μόνο πολιτικό γραφείο της Ηλείας. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση μάχιμων νοσηλευτικών τμημάτων πρώτης γραμμής. Επιπλέον προσπαθεί να επιβάλει κανόνα σιωπής στους υπαλλήλους μέσω πειθαρχικών διώξεων ώστε να μη διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού» καταγγέλλεται μεταξύ άλλων για τη διαχείριση του «γαλάζιου» διοικητή που έχει προκαλέσει διάλυση στο νοσοκομείο.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα» επισημαίνεται στην καταγγελία «είναι η παθολογική κλινική 60 ασθενών σε δύο ορόφους που το προσωπικό της για το καλοκαίρι δεν έλαβε κανονική άδεια και εργάστηκε με μειωμένα ρεπό. Αντίθετα, μετακινήθηκε νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο (που μάλλον περίσσευε) στο ΠΕΔΥ Πύργου χωρίς αντίδραση από τον Διοικητή και τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που επιδιώκει να έχει άριστες σχέσεις μαζί του, και παρά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων. Ακόμη όμως τέσσερις νοσηλεύτριες έχουν μετακινηθεί παράνομα χωρίς αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων σε διοικητικά καθήκοντα στο νοσοκομείο και ας υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτριών. Πρόσφατα λόγω της έλλειψης προσωπικού συνέβη και εργατικό ατύχημα νοσηλεύτριας αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς. Αντίθετα, πλεονάζουν οι νοσηλεύτριες σε δομές εκτός νοσοκομείου».

 

«Εξυπηρέτηση φίλων»

«Την ίδια ώρα η κόπωση του νοσηλευτικού προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως στην παθολογική κλινική που βρεθήκαμε και είδαμε τις λιγοστές νοσηλεύτριες στη βάρδια να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα αιτήματα φροντίδας ασθενών δύο ορόφων.

Μάλιστα οι νέες προσλήψεις κατευθύνονται σε νοσηλευτικά τμήματα-ελίτ και όχι σε τμήματα υποστελεχωμένα. Ο Διοικητής όμως δεν ασχολείται με τις ελλείψεις, έχει προ πολλού αφήσει το νοσοκομείο στην τύχη του. Ενδιαφέρεται μόνο για κοινωνικές εκδηλώσεις, πανηγύρια και παραστάσεις, καθώς φωτογραφίζεται τακτικά σε αυτές και για την εξυπηρέτηση πολιτικών φίλων, συγκεκριμένων αντιπεριφερειαρχών και υφυπουργών».

 

Ο σύλλογος εργαζομένων

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του περιγράφει επίσης μια απαράδεκτη εικόνα του ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στην απερχόμενη «γαλάζια» διοίκηση της 6ης ΥΠΕ κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, εξυπηρετήσεις τοπικών βουλευτών και μετακινήσεις προσωπικού προς τα κέντρα υγείας οι οποίες αποδυναμώνουν το νοσοκομείο Πύργου.

«Το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου έχει ξεπεράσει τα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής, έχει υπόλοιπα αδειών που ξεπερνούν τις 100 ημέρες γιατί δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες και αντί να το ενισχύσει και να καλυτερέψει τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων αυτών, τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και “αιτήματα” βουλευτών…» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου με δηλώσεις του στο Documento επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς η νοσηλευτική μονάδα Πύργου λόγω της υποστελέχωσης σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργεί στα όριά της. Την υποστελέχωση του νοσοκομείου Πύργου έρχεται να επιτείνει και η αναστολή λειτουργίας καίριων κλινικών των υπολοίπων μονάδων του νομού. Το νοσοκομείο Πύργου έχει επωμιστεί όλο τον όγκο των περιστατικών ενός νομού με 150 χιλιάδες κατοίκους συν τους επισκέπτες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ελλείψεις σε επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με τον όγκο εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν έχουν φέρει στα όριά του το προσωπικό του νοσοκομείου. Ως σύλλογος έχουμε καταγγείλει κάθε μορφής ενέργεια που αποδυναμώνει το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου Πύργου και του στερεί πολύτιμες υπηρεσίες».

 

Διαψεύδει ο διοικητής

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης με αφορμή τις καταγγελίες των εργαζομένων ανέφερε στο Documento: «Το περιεχόμενο της καταγγελίας είναι ανυπόστατο και στερείται σοβαρότητας. Από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ποτέ δεν μετακίνησα προσωπικό, διότι δεν έχω εκ του νόμου αυτό το δικαίωμα. Μάλιστα σε όλες τις αιτήσεις μετακίνησης έχω κάνει αρνητικές εισηγήσεις. Σχετικά με το ατύχημα της νοσηλεύτριας που γλίστρησε κι έπεσε, δηλώθηκε κανονικά στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις δήθεν πειθαρχικές διώξεις, το μόνο που έχω πράξει είναι η εντολή για ΕΔΕ κατά μιας νοσηλεύτριας η οποία συμπεριφέρθηκε προσβλητικά και υβριστικά σε βάρος της προϊσταμένης της. Το νοσοκομείο δέχεται καθημερινά μεγάλη πίεση από ασθενείς με τα επείγοντα να φτάνουν ημερησίως τα 170 περιστατικά. Ενισχύουμε την παθολογική κλινική όσο μπορούμε και τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει αύξηση προσωπικού κατά 30%. Χορηγούμε στο προσωπικό άδειες και ρεπό αλλά προφανώς υπάρχει θέμα λόγω της πανδημίας Covid 19 και γι’ αυτό έχουν συσσωρευτεί άδειες. Δεν κλείνουμε τα μάτια στα όποια προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθούμε καθημερινά να πράξουμε το καλύτερο για τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Οι αιτίες πίσω από το «χτύπημα» των 11 γαλάζιων στον Χατζηδάκη – «Να διασώσουμε την αξιοπρέπεια μας» λένε

Κύρτσος: Χοντρό άδειασμα φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο και ο Μητσοτάκης αδιάφορος

«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη»: Εκδήλωση με ομιλητές Μαρία Καρυστιανού – Παύλο Ασλανίδη

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης – Αν αισθάνεται βασιλιάς, λογικό να φαντασιώνεται βαρόνους (Video)

Πρόκληση: Παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο στην «Αυτής Μεγαλειότητα(!) Άννα Μαρία»