Διαλυμένο ΕΣΥ: Ακυρώθηκε χειρουργείο σε άτομο με τετραπληγία που ήταν δύο χρόνια σε λίστα αναμονής

Μία ιστορία που δείχνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στην χειρότερη εποχή του είναι αυτή που έζησε ο Σ.Σ.. Είναι κάτοικος Σπάρτης, που μετά από δύο χρόνια αναμονή τον ειδοποίησαν ότι ήρθε η ώρα για το σοβαρό χειρουργείο που περίμενε.

Ήρθε στην Αθήνα, με ασθενοφόρο επειδή έχει βαριά κινητική αναπηρία, και ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού στις 23/10, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», του το ακύρωσαν χωρίς καμία εξήγηση, την τελευταία ημέρα πριν την εγχείρηση.

Ο Σ.Σ. πάσχει από σπαστική τετραπληγία με κυστικές διαταραχές στα πλαίσια πολλαπλής σκλήρυνσης, με ποσοστό αναπηρίας 85% εφ’ όρου ζωής, τονίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που ανακοίνωσε την περίπτωση για να δείξει τον Γολγοθά που ζουν τα άτομα με αναπηρία σε ένα ΕΣΥ που έχει καταρρεύσει.

«Το γεγονός της ακύρωσης προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αναμονής, ειδικά όταν αυτή προορίζεται για άτομο με βαριά αναπηρία, η οποία θα έπρεπε όχι μόνο να μην ακυρωθεί, αλλά να έχει και προτεραιότητα, είναι απαράδεκτο» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ.

Η ανακοίνωση της «Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία»

«Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα στο υπουργείο Υγείας για την ακύρωση προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης, η οποία ήταν σε αναμονή δύο ολόκληρα χρόνια, ενός πολίτη με βαριά κινητική αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σ.Σ., που έχει σπαστική τετραπληγία με κυστικές διαταραχές στα πλαίσια πολλαπλής σκλήρυνσης, με ποσοστό αναπηρίας 85% εφ’ όρου ζωής και είναι κάτοικος Σπάρτης, ήταν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια σε αναμονή για προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης για τοποθέτηση αντλίας μπακλοφένης, από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Πριν από ένα μήνα ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», ότι η χειρουργική επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 23.10.2024.

Και ενώ ο ενδιαφερόμενος κατάφερε να προγραμματίσει τη μεταφορά του στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με ασθενοφόρο, διότι δεν μπορεί να μετακινηθεί με άλλο τρόπο, την προηγούμενη της επέμβασης τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι η επέμβαση ακυρώνεται, χωρίς αιτιολογία.

Το γεγονός της ακύρωσης προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αναμονής, ειδικά όταν αυτή προορίζεται για άτομο με βαριά αναπηρία, η οποία θα έπρεπε όχι μόνο να μην ακυρωθεί, αλλά να έχει και προτεραιότητα, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να διερευνήσει τους λόγους ακύρωσης της προγραμματισμένης επέμβασης του κ. Σ.Σ. από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» και την άμεση παρέμβασή του για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό του χειρουργείου του!

Η ΕΣΑμεΑ καλεί κάθε πολίτη με αναπηρία, με χρόνια ή σπάνια πάθηση, που αντιμετωπίζει ανάλογο ζήτημα, να επικοινωνεί με την υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί» στο esaea@otenet.gr και στο τηλέφωνο 2109949837».

Διαβάστε επίσης:

«Ποτέ ξανά νεοναζιστική φιέστα στις γειτονιές μας» – Αντιφασιστική συναυλία και εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο

Συναγερμός στην Πάτρα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια – Έκλεισαν δύο σχολεία

Σαλαμίνα: Κατέληξε ο 33χρονος εργαζόμενος στον δήμο – Είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας