«Διακοπές» με τα μάτια στη ΔΕΘ και η ομηρία Μητσοτάκη από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος

«Διακοπές» με τα μάτια στη ΔΕΘ και η ομηρία Μητσοτάκη από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος

Μπορεί λόγω των ημερών οι επόμενες εβδομάδες να μην έχουν πυκνή πολιτική επικαιρότητα, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θα λείπουν για τις διακοπές τους, όμως στο Μαξίμου ήδη έχουν στρέψει τα μάτια προς της ΔΕΘ, ώστε όπως λένε να δοθεί ένα «μήνυμα επανεκκίνησης», καθώς είναι σαφές σε όλους ότι μετά το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών η κυβέρνηση έχει βυθιστεί σε καθεστώς εσωστρέφειας. Η κορύφωση της σύγκρουσης θα γίνει στις αρχές του 2025 όταν θα αρχίσει η συζήτηση για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας (30/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η δουλειά συνεχίζεται στην καρδιά καλοκαιριού. Τα μέτρα δεν πάνε διακοπές». Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 19 Αυγούστου θα αρχίσουν οι συστηματικές συσκέψεις στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να φύγει η συζήτηση από τα εσωτερικά ζητήματα του κόμματος και να επιβάλει την ατζέντα της καθημερινότητας. Μισθοί, θεσμοί, λειτουργία του κράτους, υγεία, εκπαίδευση και ασφάλεια θα κρατήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκήπτρα στην πρωθυπουργική παρουσίαση του οδικού χάρτη για το τελευταίο τρίμηνο του 2024 και το 2025. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι «δεν θα είναι μία Διεθνής Έκθεση παροχών. Η προσήλωσή μας στη δημοσιονομική τάξη είναι δεδομένη».

Όμηρος της δεξιάς πτέρυγας ο Μητσοτάκης και ο ρόλος του Σαμαρά

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την μεγάλη πολιτική φθορά των ευρωεκλογών έχει υποταχθεί πλήρως στις διαθέσεις της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος. Χαρακτηριστικά, μετά την απόσυρση της Κατερίνας Φουντεδάκη που ήταν υποψήφια πρόεδρος για την της Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, λόγω των αντιδράσεων 7 βουλευτών της ΝΔ και τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων, όπου απομακρύνθηκαν πασοκογενή στελέχη, ο πρωθυπουργός διάλεξε για Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ένα στέλεχος με δεξιό αποτύπωμα, που προέρχεται από τον γαλάζιο κομματικό σχηματισμό. Είναι σαφές πλέον, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποδυναμωμένος, ενώ τους επόμενους μήνες η σύγκρουση θα κορυφωθεί με την επιλογή του νέου προσώπου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Το «χαρτί» της επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου έχει καεί από την σαμαρική πτέρυγα, που θέλει για πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

Διαβάστε επίσης:

Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ το Ιράν – Καλεί τα αεροσκάφη να αλλάξουν δρομολόγια

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο έγκλημα των Τεμπών (Video)

Ανατροπή – Κανονικά στη ΔΕΘ ο Κασσελάκης στις 14 και 15 Σεπτέμβρη

Τουρκοκύπριοι: Δεν υπάρχει λόγος συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την ηγεσία του ΟΗΕ

Άρθρο – παρέμβαση Ράμμου: Νόμιμη ή νομότυπη η άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter