Διάγγελμα Νετανιάχου προς πολίτες του… Ιράν: «Το Ισραήλ είναι στο πλευρό σας και θα σας απελευθερώσει»

Ανησυχία στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Τεχεράνη προκαλεί το διάγγελμα προς τον ιρανικό λαό απηύθυνε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Με αφορμή όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Γάζα και Λίβανο, και τα ισχυρά πλήγματα που έχει καταφέρει το Ισραήλ στον «Άξονα της Αντίστασης», έπειτα κι από τη δολοφονία Νασράλα, ο Νετανιάχου που έχει αιματοκυλήσει τη Γάζα εδώ και έναν χρόνο, χρησιμοποίησε απευθείας απειλές κατά της ηγεσίας του Ιράν και διαβεβαίωσε τον ιρανικό λαό πως «το Ισραήλ στέκεται μαζί σας».

Στο διάγγελμα του ο Νετανιάχου, αφού κόμπασε για τη στρατιωτική και πολιτική ισχύ του Ισραήλ, και κοκορεύτηκε για τις «επιτυχίες» των ισραηλινών στον Λίβανο, με τις δολοφονίες Χανίγια και Νασράλα, αλλά και στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης τόνισε: «Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, να βγάζει πύρινους λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο. Κάθε στιγμή που περνάει, το καθεστώς σας φέρνει – τον ευγενή περσικό λαό – πιο κοντά στην άβυσσο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει ότι το καθεστώς τους δε νοιάζεται καθόλου γι’ αυτούς. Αν νοιαζόταν, αν νοιαζόταν για εσάς, θα σταματούσε να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τις ζωές σας. Φανταστείτε αν όλα αυτά τα τεράστια χρήματα που σπαταλά το καθεστώς σε πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στη βελτίωση της υγειονομικής σας περίθαλψης, στην οικοδόμηση των υποδομών του έθνους σας, του νερού, της αποχέτευσης, όλων των άλλων πραγμάτων που χρειάζεστε. Φανταστείτε το».

Στην συνέχεια του μηνύματος του προς τον ιρανικό λαό, ο Νετανιάχου προχώρησε σε μια ανοιχτή απειλή προς την ιρανική ηγεσία λέγοντας: «Όταν το Ιράν θα είναι επιτέλους ελεύθερο – και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος – όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα έχουν επιτέλους ειρήνη. Οι δύο χώρες μας, το Ισραήλ και το Ιράν, θα έχουν ειρήνη μεταξύ τους. Όταν έρθει αυτή η μέρα, το τρομοκρατικό δίκτυο που έχτισε το καθεστώς σε πέντε ηπείρους θα χρεοκοπήσει, θα διαλυθεί. Το Ιράν θα ευδοκιμήσει όσο ποτέ άλλοτε. Παγκόσμιες επενδύσεις. Μαζικός τουρισμός. Λαμπρή τεχνολογική καινοτομία βασισμένη στα τεράστια ταλέντα που υπάρχουν μέσα στο Ιράν. Αυτό δεν ακούγεται καλύτερο από την ατελείωτη φτώχεια, την καταπίεση και τον πόλεμο;».

Κλιμακώνοντας τη ρητορική του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε: «Μην αφήσετε μια μικρή ομάδα φανατικών θεοκρατών να συντρίψει τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Αξίζετε κάτι καλύτερο. Τα παιδιά σας αξίζουν κάτι καλύτερο. Όλος ο κόσμος αξίζει καλύτερα. Ξέρω ότι δεν υποστηρίζετε τους βιαστές και τους δολοφόνους της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αλλά οι ηγέτες σας το κάνουν. Αξίζετε περισσότερα. Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι μαζί σας. Μακάρι να γνωρίσουμε μαζί ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης».

PM Netanyahu: "The people of Iran should know - Israel stands with you"