Διαδικτυακό χάος: «Έπεσαν» οι μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες

Διαδικτυακό χάος: «Έπεσαν» οι μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν ιστοσελίδες μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού λίγο μετά τις 13:00 με τα αίτια να ερευνώνται. Το πρόβλημα είναι πιθανό να συνδέεται με άγνωστο τεχνικό πρόβλημα ενώ δεν αποκλείεται και να προήλθε έπειτα από συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που διαδραματίστηκε σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως New York Times, Bloomberg, Guardian, Foreign Affairs τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Το CNN, το BBC και η Le Monde ανέφεραν παρόμοια προβλήματα. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί οι ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου καθώς και η κυβερνητική ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου (Gov.uk)

Επιπλέον, στο μάτι της επίθεσης έχουν βρεθεί και ιστοσελίδες εμπορίου όπως η Amazon και το Ebay, ψυχαγωγίας όπως το Twitch και το Spotify αλλά και πληρωμών όπως η Paypal.

Η διακοπή φέρεται να ξεκίνησε από την υπηρεσία παράδοσης περιεχομένου μέσω νέφους Fastly CDN. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέφερε ότι έχει καταγράψει το πρόβλημα και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διερευνήσει τα αίτια. Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της κυβερνοεπίθεσης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter