Δημόσιο νοσοκομείο ζητά 100.000 ευρώ από άλλο δημόσιο νοσοκομείο για 2.000 τεστ κορονοϊού

Δημόσιο νοσοκομείο ζητά 100.000 ευρώ από άλλο δημόσιο νοσοκομείο για 2.000 τεστ κορονοϊού

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ζητάει 100.000 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, την ώρα που το κόστος αγοράς του μοριακού αναλυτή και των αναλώσιμων για έξι μήνες ανέρχεται στα 178.000 ευρώ. 

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παπανάτσιου, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό, τόνισε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αγορά του μοριακού αναλυτή, αλλά και οι αντίστοιχε προσλήψεις προσωπικού. 

«Σε τέτοιες κρίσιμες για την Δημόσια Υγεία, στιγμές καλούμε την Κυβέρνηση για άλλη μία φορά, να αλλάξει πορεία και να φερθεί υπεύθυνα με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη», σημείωσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση της Κ. Παπανάτσιου:

«Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, δυσάρεστα πάντα, το επιτελικό κράτος που έχει στήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο χτύπημα αφορά τη διαχείριση του κόστους των δειγμάτων COVID-19 που έχουν πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και αναλύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το Μάρτιο έως σήμερα.

Το ΠΓΝ Λάρισας χρεώνει 100.000€, για 2.000 τεστ το ΓΝ Βόλου. Τα εν λόγω τεστ έχουν γίνει από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το κόστος αγοράς του μοριακού αναλυτή και των αναλωσίμων για έξι μήνες ανέρχονται στα 178.000€! Δημόσιο νοσοκομείο ζητάει χρήματα από δημόσιο νοσοκομείο, ενώ και τα δύο βρίσκονται υπό την εποπτεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας και ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας. Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη διαχείριση της πανδημίας, επικρατεί γραφειοκρατική παράνοια. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει πρόβλημα στον προϋπολογισμό του ΠΓΝ Λάρισας, ας επιδοτηθεί απευθείας το νοσοκομείο αναφοράς από το Υπουργείο Υγείας για να σταματήσει αυτή η παράλογη και άκρως γραφειοκρατική συζήτηση.

Η διαδικασία για την αγορά μοριακού αναλυτή για το ΓΝ Βόλου, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και όχι να μπαίνει το δίλημμα από κυβερνητικούς παράγοντες αν είναι απαραίτητος ή όχι. Ταυτόχρονα, να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα. Αντίστοιχα να ολοκληρωθούν οι 14 προσλήψεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίες καθυστερούν αναιτιολόγητα και να προχωρήσει η επαναπροκήρυξη των 6 κενών θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που επίσης καθυστερεί αναιτιολόγητα. Σε τέτοιες κρίσιμες για την Δημόσια Υγεία, στιγμές καλούμε την Κυβέρνηση για άλλη μία φορά, να αλλάξει πορεία και να φερθεί υπεύθυνα με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη».

Documento Newsletter