ΔΕΘ: Κατώτερος των περιστάσεων ο Μητσοτάκης – Τα παρασκήνια και η γαλάζια ανησυχία για την πολιτική φθορά της κυβέρνησης

ΔΕΘ: Κατώτερος των περιστάσεων ο Μητσοτάκης – Τα παρασκήνια και η γαλάζια ανησυχία για την πολιτική φθορά της κυβέρνησης

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ ολοκληρώθηκε και το γενικό κλίμα που αποτυπώθηκε είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου κατώτερος των κοινωνικών περιστάσεων, καθώς τα μέτρα-ψίχουλα που εξήγγειλε δεν απαντάνε σε καμία περίπτωση στα μεγάλα προβλήματα της εποχής, όπως είναι η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η γενικευμένη ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες. Την ίδια στιγμή στα γαλάζια πηγαδάκια ήταν εμφανής η ανησυχία για το επόμενο διάστημα, καθώς πολλοί φοβούνται ότι η πολιτική φθορά δε θα ανακοπεί.

«Δίκοπο μαχαίρι» η έλλειψη αντιπολίτευσης

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιτελεί τον ρόλο της, με αποτέλεσμα αυτό να εμβαθύνει την κρίση σε όλο το πολιτικό σύστημα, από την άλλη στο παρασκήνιο το κλίμα που επικρατούσε στα γαλάζια στελέχη είναι ότι «ευτυχώς που υπάρχει πρόβλημα στην αντιπολίτευση, διότι αλλιώς θα είχαμε πολιτικές εξελίξεις». Είναι σαφές ότι πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνική οργή έχει μεγαλώσει και προσπαθούν να συγκροτήσουν αφήγημα για την επόμενη τριετία. Σε αυτό το πλαίσιο εντασσόταν και το τρίπτυχο που αναπαρήγαγε πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά».

Απονομιμοποίηση Μητσοτάκη

Σημειώνεται, ότι εάν και ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλάκις το αφήγημα της σταθερότητας και της έλλειψης εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, ήταν σαφές ότι είναι αποδυναμωμένος στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης. Άλλωστε η απουσία των Καραμανλή-Σαμαρά ήταν από μόνη της μία κίνησης βαθιάς απονομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γαλάζιο ακροατήριο. Την ίδια στιγμή δεκάδες γαλάζια στελέχη βρίσκονται σε «καμένα κάρβουνα», καθώς φοβούνται ότι με την πολιτική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, υπάρχει κίνδυνος της μη επανεκλογής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί βουλευτές δεν πήγαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα μηνύματά τους στο Μαξίμου. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι της γαλάζιας ΚΟ είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει λάβει των μήνυμα των ευρωεκλογών». Άλλωστε, το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει γραμμή.

Τέλος, τονίζεται ότι γενικότερο κλίμα που υπήρχε στη ΔΕΘ είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν «άνευρος» και ότι δεν υπήρχε κανένας παλμός. Αυτό αποτυπώνει κατά πολλούς τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter