ΔΕΘ: Επαληθεύτηκε το πολιτικό αδιέξοδο του Μητσοτάκη – “Μειοψηφική” η σαμαρικη πτέρυγα και η παραδοχή ότι η “πανεπιστημιακή αστυνομία δεν λειτούργησε”

ΔΕΘ: Επαληθεύτηκε το πολιτικό αδιέξοδο του Μητσοτάκη – “Μειοψηφική” η σαμαρικη πτέρυγα και η παραδοχή ότι η “πανεπιστημιακή αστυνομία δεν λειτούργησε”
Συνέντευξη τύπου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο "Βελλίδειο" Συνεδριακό Κέντρο, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε όλη του την ομιλία στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ δυσκολευόταν να συγκροτήσει ένα συνεκτικό αφήγημα μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μάλιστα, πέρα από την κοινωνική και πολιτική φθορά που μεγαλώνει απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας ότι όσοι ζητούν να γυρίσει το τιμόνι προς τα δεξιά αποτελούν “μειοψηφία”.

Ορίζοντας τριετίας

Αρχικά ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει “οδικό χάρτη τριετίας και 1.000 μέρες καθαρού πολιτικού χρόνου”, καθώς όπως σημείωσε οι κυβερνήσεις κρίνονται σε βάθος τετραετίας. Με αυτό τον τρόπο ήθελα να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρο εκλογών.

Επανέλαβε το αφήγημα της σταθερότητας

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι δεν υπάρχει “μεταρρυθμιστική κόπωση” στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε για τις ευρωεκλογές ότι “δεν θα συμφωνήσω ότι ένα κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά ήταν κατώτερο των περιστάσεων”, προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά “είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και δεν υπάρχει εναλλακτική”. Μάλιστα έθεσε σαν στόχο στις επόμενες εκλογές την αυτοδυναμία, καθώς όπως είπε οι πολίτες “θα κρίνουν την κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας”.

“Απορρίπτω τις συζητήσεις περί δεξιάς στροφής”- Αυτοί που τα ζητάνε είναι μειοψηφία

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται στο εσωτερικό του κόμματος και τις απόψεις για επιστροφή στις δεξιές ρίζες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “ακούω και εγώ αυτή την κριτική, όμως υπερασπίζομαι τις απόψεις μου και απορρίπτω τη θέση περί δεξιάς στροφής”. Μάλιστα είπε ότι αυτές οι απόψεις αποτελούν μειοψηφία στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, ενώ είπε ότι λογικό είναι υπάρχει γκρίνια μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, το θέμα είναι να κυβερνήσουμε.

Μεγάλη αμηχανία για την απουσία των Καραμανλή-Σαμαρά

Αμήχανος ήταν ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για την απουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία του στη 88η ΔΕΘ, καθώς ανέφερε ότι η “Νέα Δημοκρατία είναι και ισχυρή και ενωμένη. Έχουν το απεριόριστο δικαίωμα έκφρασης. Είμαστε κόμμα δημοκρατικό”. Μάλιστα πρόσθεσε ότι “τα στελέχη μας έχουν το δικαίωμα να πουν τις απόψεις μας. Αλλά είμαστε και ένα κόμμα συντεταγμένο. Σε όσοι ανησυχούν. Η Νέα Δημοκρατία μια χαρά είναι”.

Φαντασιακή εικόνα για την ακρίβεια και το ΕΣΥ

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που είναι η ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει αποκλιμάκωση των τιμών, ενώ για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας είπε ότι ”σπανίως παρουσιάζονται οι καλές του πλευρές”. Κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι η κακή κατάσταση στο ΕΣΥ δεν είναι θέμα οπτικής, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα.

Σε αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ- Δήθεν προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό το ΠΑΣΟΚ

Σε ότι αφορά τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “δεν βλέπω εναλλακτική. Το ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται ότι είναι προοδευτική και εκσυγχρονιστική δύναμη δεν ψήφισε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και τον δικαστικό χάρτη. Το όχι σε όλα δεν ταιριάζει στην σημερινή Ελλάδα. Σε ότι αφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι σε “αφασία”.

Η συζήτηση για ΠτΔ θα γίνει τον Ιανουάριο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι “λυπάμαι για την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. Αυτή η συζήτηση θα γίνει το Ιανουάριο. Σέβομαι και εκτιμώ την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσω από όλους σας να σεβαστείτε τον θεσμό”. Όλα αυτά τα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την στιγμή που δεκάδες βουλευτές και κυρίως η σαμαρική πτέρυγα ζητάει πρόσωπο από την “ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη”.

“Αστοχία” η φωτιά στη Βόρεια Αττική

Σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές και της πυρκαγιές είπε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, καθώς έχουν αντιμετωπιστεί 4.000 φωτιές, ενώ χαρακτήρισε “αστοχία” την φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική. Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα ο Βασίλης Κικίλιας μιλούσε για “ανυπέρβλητες συνθήκες”. Τέλος ενδιαφέρον έχει ότι ο πρωθυπουργός είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία ότι δεν λειτούργησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter