Δέσμευση Μετσόλα σε Φαραντούρη ότι θα καταδικάσει την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Δέσμευση Μετσόλα σε Φαραντούρη ότι θα καταδικάσει την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Η απερχόμενη και εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα δεσμέυθηκε σήμερα, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη, ότι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (15-20/7), θα προχωρήσει σε επίσημη καταδίκη της τουρκικής εισβολής και του στρατού κατοχής στην Κύπρο, 50 χρόνια μετά τον Ιούλη του 1974.

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε παράλληλα με τις όποιες αναφορές στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και την παράνομη ρωσική εισβολή, να υπάρξει ισχυρή αναφορά και καταδίκη της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής και μάλιστα σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ όπως η Κύπρος, που συνεχίζεται.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του «πρόκειται αναμφίβολα για σημαντική εθνική επιτυχία δεδομένου ότι η Ρομπέρτα Μέτσολα, προερχόμενη απ’ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επανεκλεγεί όπως όλα δείχνουν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Υπενθυμίζεται ότι την επίσημη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο από τη Ρομπέρτα Μετσόλα έχει ζητήσει και ο Κώστας Αρβανίτης μέσω επιστολής.

Διαβάστε επίσης:

Αρβανίτης σε Μετσόλα: «Να καταδικάσει το Ευρωκοινοβούλιο την τουρκική εισβολή στην Κύπρο – Το κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα κατοχής»

Δεκάδες τηλεφωνήματα στην Κουμουνδούρου από κόσμο που θέλει να συναντήσει τον Κασσελάκη – «Θα γίνουν και άλλα καλέσματα» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυρανάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Προτιμούμε να μείνει ο κ. Ανδρουλάκης» – Για «προβοκατόρικες δηλώσεις» μιλάει η Χαριλάου Τρικούπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter