Αγκαλιές, φιλιά και Euroleague περιελάμβανε το μενού των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας Νίκο Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσκογλου. Με απλά Ελληνικά περίσσεψαν οι αβρότητες. Τι δεν είχε; Δημοσιογράφους, αφού παρόν ήταν μόνο η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και το πρακτορείο Ανατολού στη γειτονική χώρα. Έτσι δεν μπόρεσαν να γίνουν οι ερωτήσεις εκείνες που θα φώτιζαν, αν μη τι άλλο, το επίπεδο που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις των δύο χωρών. Από την απουσία πάντως των δημοσιογράφων συμπεραίνει κανείς βάσιμα ότι οι δύο πλευρές έχουν πολλά για τα οποία δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να ερωτηθούν.
Αν πάντως κάποιος θέλει να καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί στα οικονομικά θέματα όπου οι δύο χώρες έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν σε αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες (άλλωστε οι οικονομίες τους στενάζουν) όπως για παράδειγμα τη διευκόλυνση των τουριστικών ρευμάτων με το πιστοποιητικό Covid-19 αλλά και όσα συμφωνήθηκαν στην Καβάλα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογο του Σεντάτ Ονάλ.
Αφετέρου ότι και οι δύο πλευρές δεν θέλησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα όπως συνέβη μερικές εβδομάδες πριν στην Άγκυρα. Γι αυτό ο Νίκος Δένδιας ήταν εξαιρετικά λυτός επιβεβαιώνοντας απλά ότι οι δύο χώρες έχουν πολλές διαφορές και τους περιμένει πολύ δουλειά αν επιθυμούν να υπερβούν κάποιες εξ αυτών ενώ ο Μ. Τσαβούσογλου πήρε την άτυπη ρεβάνς στη Θράκη μιλώντας για «Τουρκική» μειονότητα και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου αυτή θα λάβει χώρα, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, χωρίς ουσιαστική ατζέντα όπως όλα δείχνουν πλην ίσως των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Τα μεγάλα αγκάθια παραμένουν και αυτά είναι το Κυπριακό και η εν εξελίξει διαδικασία του γγ του ΟΗΕ, η κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο, το τουρκολυβικό μνημόνιο και οι τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες.