Δένδιας: Αλλαγές στην στρατιωτική θητεία – Εθελοντική στράτευση γυναικών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) - Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ) στη Θήβα. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

«Θα εφοδιάζουμε τους οπλίτες με γνώσεις που θα τους καθιστούν γενικά χρήσιμους και θα τους δίνουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για τη μετέπειτα ζωή τους και την επαγγελματική τους πορεία. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι νέοι στον στρατό να είναι αντίστοιχες με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στρατιωτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα.

«Στους επόμενους 24 μήνες, στο πλαίσιο της υλοποίησης της “Ατζέντας 2030” η στρατιωτική θητεία αλλάζει. Θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησης εκτεταμένων βασικών επιχειρησιακών γνώσεων αλλά και ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανέφερε ακόμη ότι «θα αλλάξει και η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή. Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, εξαρτύσεις, διαφορετικό υδροδοχείο. Μια σειρά από αλλαγές που θα οδηγήσουν στον σύγχρονο μαχητή και τελικά στον σύγχρονο στρατό».

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει βάρος στα φαραωνικά εξοπλιστικά προγράμματα, στα Rafale και τις φρεγάτες και έχει παραμελήσει τον εξοπλισμό του φαντάρου.

«Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε περίπου 36 μήνες για να αλλάξουμε και την εφεδρεία και να μπορέσουμε να αρχίσουμε την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος εθελοντικής στράτευσης γυναικών», είπε ο κ. Δένδιας επαναφέροντας μια παλιά συζήτηση για τη στράτευση των γυναικών.

Ολα τα παραπάνω υποσχέθηκε να τα παρουσιάσει αναλυτικά στο προσεχές μέλλον.

Αυτό που ικανοποίησε όμως άμεσα τους φαντάρους ήταν ότι χρήση του υπουργικού του δικαιώματος χάρισε στους νεοσύλλεκτους που ορκίστηκαν στη Θήβα 5 μέρες επιπλέον άδεια.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για απουσία Καραμανλή – Σαμαρά: «Έκανα το καθήκον μου, σημερινή μέρα δεν είναι αφιερωμένη σε αρχηγούς»

Τα παρασκήνιο πίσω από το «όχι» των Καραμανλή – Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γαλάζιο «street party»

«Θαμπώθηκαν» στις Βρυξέλλες από τα 75 ακίνητα του Απόστολου Τζιτζικώστα