Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό

Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό

Η–για λίγο ακόμη– κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπλέξει τα ορατά με τ’ άρατα. Τα μεν προφανή και μπρος στη μύτη της εμφανή, τα οποία οφείλει να διαχειριστεί, κάνει πως δεν τα βλέπει σε βαθμό ολικής τύφλωσης· αντιθέτως τα προσωπικά και δημοσίως αφανή ως ιδιωτικά, τα οποία οφείλει να αγνοεί, τα παρακολουθεί μέχρι κεραίας «επισυνδέσεως».

Στον Εβρο ο φασισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας (του μάστορα Μητσοτάκη με τους κάλφες Θεοδωρικάκο και Μηταράκη) έκανε τον Γκέμπελς να μοιάζει μαθητούδι και τσιράκι στην επικοινωνία.

Μαζί με το νησί («δεν ήταν νησί» μας είπαν αρχικά «κι αν ήταν, δεν ήταν ελληνικό», όπως ισχυρίστηκαν στη συνέχεια, «αφού ανήκει στην τουρκική πλευρά του ποταμού» ενώ είναι δηλωμένο στο εθνικό μας κτηματολόγιο) εξαφάνισαν και τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες από τη Συρία, 22 άντρες, εννέα γυναίκες, επτά παιδιά, ακόμη και τη νεκρή πεντάχρονη που έχασε τη ζωή της από το τσίμπημα σκορπιού.

Το φεστιβάλ απανθρωπιάς και χυδαιότητας με την καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος απέναντι στην ανθρώπινη ζωή αλλά και τον θάνατο ξεκίνησε με την απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης, ρεπορτάζ ή αναφοράς στο δράμα των 40 προσφύγων.

Η ομερτά του καθεστώτος Μητσοτάκη εξαφάνισε το γεγονός, σε επίρρωση του βιβλίου «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» του Ουμπέρτο Εκο, στο οποίο εγχειρίδιο με τον δηκτικό και σκωπτικό τίτλο ο συγγραφέας περιέγραφε το ανάλογό του πολλά χρόνια πριν.

Το σίριαλ των ψεμάτων και του διεθνούς διασυρμού της χώρας ξεκίνησε όταν το θέμα έλαβε διεθνείς διαστάσεις και οι αστυνομικές αρχές και οι συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι –παρά τις εκτεταμένες έρευνες– δεν εντόπισαν πουθενά στον Εβρο εγκλωβισμένους πρόσφυγες, τους οποίους είχε εντοπίσει εύκολα ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», που δεν διέθετε ούτε κατ’ ελάχιστο τα ανάλογα μέσα.

Το επόμενο επεισόδιο ήταν η άρνηση των «αρμοδίων» ότι υπήρχε νεκρό παιδί, γιατί εντέλει βρήκαν τους πρόσφυγες αλλά όχι και το πτώμα της μικρής προσφυγοπούλας, όπως ισχυρίζονταν.

Ακολούθησε ομοβροντία πατριδοκάπηλων πυρών προς όλους όσοι (κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι τα γεγονότα του Εβρου προσβάλλουν βάναυσα τις ευρωπαϊκές αξίες, με το επιχείρημα ότι λένε τα ίδια ψέματα με τον Ερντογάν και την προπαγάνδα του «σε βάρος της ίδιας της πατρίδας μας».

Το πάρτι της ξεφτίλας και του εκπεσμού της χώρας ολοκληρώθηκε όταν ο υπουργός Μετανάστευσης, που έσπευσε τελευταίος στον Εβρο, ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη των μεταναστών (δεν αναφέρθηκε σε πρόσφυγες) από τον ξένο Τύπο!

Ο Μητσοτάκης έδωσε τη λύση: θα επεκταθεί το τείχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter